Toisen kirjeen suomalaisille suomalaiselta äidiltä miehensä säilönotosta ja mahdollisesta pakkopalautuksesta

by , under Migrant Tales

Migrant Tales julkaisee toisen kirjeen suomalaiselta naiselta, joka synyttää pian irakilaismiehen ja hänen toisen lapsen. Ensimmäinen kirje julkaistiin toukokuun alussa. Suomessa, Maahanmuuttovirasto (Migri) katsoo ettei lapsi tarvitse isänsä ja siksi hänet voi pakkopaualttaa.

Hyvä lukija, 

Lasteni isää on pidetty nyt säilössä 43 päivää. Tänä aikana hän on jäänyt niin paljosta paitsi, lapsemme oppii joka päivä uusia sanoja, hän kasvaa joka päivä ja mieheni jää kaikesta paitsi, emmekä saa tätä aikaa koskaan takaisin. 

43 päivää ei kuulosta paljolta, mutta kun joutuu pärjäämään yksin, kantamaan huolta tuosta pienestä ihmisestä, sekä lapseni isästä, joka näyttää kuihtuvan silmissä, niin ja itsestäni, synnytys lähestyy ja mietin joudunko pärjäämään silloinkin yksin. 
Itse ilman isää kasvaneena, ainut toiveeni koko elämäni ajan on ollut se, että lapseni saisivat tulevaisuudessa kasvaa perheessä, johon kuuluu äiti sekä isä. Heillä on isä, mutta meiltä on viety perhe-elämä.

Äii ja lapsi pöydän ääressä odottavat miehensä ja isänsä.

Kun katson pientä lastamme, joka puhelimen soidessa huutaa “isiii”, olen kiitollinen siitä, että hän on niin pieni, ettei ymmärrä miksi ‘isi’ ei ole kanssamme nyt. Joka kerta kun lapsemme huutaa isäänsä, tuntuu kuin ilmat olisi lyöty pihalle, miten on mahdollista, että lapseltani viedään näin isä. Isä, joka on aina ollut läsnä. Isä, joka rakastaa meitä enemmän kuin mitään.

Kun menemme tapaamaan miestäni säilöönottokeskukseen, lapsemme alkaa itkeä joka kerta kun näkee sen pienen huoneen, jossa ‘saamme’ tavata häntä. Lapsemme ei ymmärrä miksi ei saa avata ovea ja kulkea vapaasti. Lapsemme rakastaa olla ulkona, mutta ei saa leikkiä isänsä kanssa siellä.
Olemme lapsemme kanssa ‘vapaita’, mutta jos mieheni ei ole kanssamme, ei se tunnu vapaudelta. En ole vapaa olemaan rakastamani ihmisen kanssa ja tekemään normaaleita asioita, joita kaikkien kuuluisi saada tehdä. Suurin osa aikaa päivästä tuntuu siltä, kun en saisi henkeä. Mikään ei tunnu miltään ilman miestäni.
Olisi parempi, että meidätkin suljettaisiin säilöönottokeskukseen, saisimme olla ainakin yhdessä.

  1. intternetnetsi

    “Lasteni” eli yhden syntymättömän ja toisenkaan isästä ei ole varmuutta.

    Ikä ei anna mitään varmuutta mutta ei ole niin kauon ollut systeemissä että lapsi osaisi puhua. Suomeksi valehtelee tai kertoo äitinsä juttuja.

    Siihen että lapsi voisi jotakin sanoa vaaditaan noin 12v.

Leave a Reply