Presidentti Sauli Niinistön sitaatit maahanmuutosta ja moninaisuudesta paljastavat jotain ikävää hänestä

by , under Enrique Tessieri

Joka kerta kun Presidentti Sauli Niinistö kommentoi turvapaikanhakijoita, maahanmuutosta, kaksoiskansalaisuudesta, rasismista tai perussuomalaisista, hän useasti päästä samakoita  suusta. 

Jos olemme reiluja, Presidentti Niinistö on taitava ulkopolitiikassa ja osaa edusta Suomea.

Tasavallan Presidentti vaati, että ihmisten pitää noudattaa Suomen lakeja ja arvoja. Olemme samaa mieltä. Mutta…

Tässä ovat Presidentti Niinistön paljastavat sitaatit vuodelta 2015-2019:

Peussuomalaisista

Uudelle Suomelle 25.4.2019

”Silloin 2017 perussuomalaiset kävivät puheenjohtajakamppailua televisiossa ja kuulin lauseen, että maahanmuuttaja ei ole pelkästään esteettinen haitta. Jotenkin se minun korvaani särähti. Nyt en ole kuullut sen tyyppisiä kommentteja”, Niinistö vastasi.

Eikö? Muistako hän perussuomalaisten vaalivideo, joka kannustaa väkivalta turvapaikkahakijoita  vastaan, ja kuinka perussuomalaiset käytti Oulun seksualirikoksia houkutella äänestäjiä?

Hirviö videossaan tarkoitus on poistaa väkivalloilla korruptoitunet päättäjät, jotka ovat vastuussa suomen pakolaispolitiikasta.

Kultturisesti moninainen Suomesta

Presidentti kanslia 1.9.2019

“Täällä oleville on annettava mahdollisuus osallisuuteen. Vastaavasti on oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme. Ja vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla. Lakiemme ja arvojemme vastainen käytös lisää riskiä kokonaisten ihmisryhmien leimaamiselle ja luo syvää epäluuloa, jopa vihaa.”

 

Lue alkuperäinen juttu tästä.

Ylen aamu-tv 16.1.2018 (katso 10.00-15.30 min)

“Luin lehdestä irakilaisten miehestä, joka oli pidempään ollut Suomessa. Hän kertoi näin [ettei] tämä mitä ongelma ole, että kun minä lähden kotoa töihin, kauppaan, mihin tahansa, minä käytäytyyn niin kun suomalainen, niin tässä yhteisössä pelisäännöt ovat, mutta sitten kun minä tulen kotiin minulla on siellä irakilainen kulttuuri, oikea upea, ja varmasti tuttavien kanssa voi hyvin yhdessä sitä harjoittaa. Muta kyllä lähtökohta on se, että suomen arvomaailma noudatan, demokraattia, tasa-arvoa.” 

Entä tasavertaisuus? Saako ihminen vain harjoittaa oma kulttuuria neljä seinän sisälläPerustuslain 17§ sanoo: “Saamelaisilla alkuperäiskansana sekä romaneilla ja muilla ryhmillä on oikeus ylläpitää ja kehittää omaa kieltään ja kulttuuriaan.”

Tässä ei lukee missän, että kultturia on pakko harrastaa piilossa.

Hallitsematon maahanmuutto

Ilta-Sanomat 20.5.2017

“Hallitsematon maahanmuutto on saatava katkeamaan. Silloin voisimme lisätä pakolaiskiintiötä ja hakea suoraan leireiltä kaikkein pahimmassa asemassa olevia.”

“Jokainen meistä haluaa syvässä hädässä olevan ihmisen nähdessään auttaa siinä hetkessä. Haluan nähdä kirkon toiminnan lähinnä sellaisena, että tästä on kysymys. Ei siitä, että pysyvästi otetaan siipien suojaan.”

Hallitsematon maahanmuutto on poliitisesti ladattu termi, jota käyttävät maahanmuuttovastaiset  politiikot ja ryhmät.

Kaksoiskansalisuudesta

Yle 2.2.2017

“Lain järkiperäinen perustelu on, jos ei kokonaan kadonnut, niin toiminut ainakin huonosti. Olosuhde on toinen kokonaan kun näemme mitä on tapahtunut. Minusta tämä on päällimmäinen asia josta toivoisin, että ainakin keskusteltaisiin.”

Tolkun ihmisestä 

Satakunnan Kansa 30.1.2016

 

Ville Rantasen näkemys tolkun ihmisestä.

Turvapaikkahakioista

Uusi Suomi 22.8.2017

“Maahantulo ei ole päättymässä. Edessämme on vaikea keskustelu: Miten ylläpitää humaania yhteisöämme samalla vaarantamatta sitä? Tämä keskustelu on syytä käydä perinpohjaisesti.”

Presidenttin kanalsia 3.2.2016

“Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ‘asylum’ turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja.” 

Presidenttin kanalsia 3.2.2016

“Muuttoliikkeen ongelma on syvä. Eurooppa, Suomi, länsimainen ajattelu ja arvomaailma – kaikki nämä ovat tulleet haastetuiksi.”

Yle News 5.12.2015

“That’s the central issue,” said President Niinistö. “People who want to be here need to accept our core values: democracy, equality, human rights and all of that. If they don’t, they can’t stay in Finland.”

Kansainväiset sopimuksesta

Presidenttin kanalsia 3.2.2016

“Kansainväliset säännökset ovat syntyneet ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa. Olen varma, että jos kansainvälisiä ja niihin perustuvia kansallisia säädöksiä tehtäisiin vasta nyt, niiden sisältö olisi olennaisesti tiukempi, mutta ne silti pitäisivät kiinni ihmisoikeuksista ja auttaisivat hädässä olevia.”