Perussuomalaiset ovat kaikista maahanmuuttovastaisin puolue Kaakkois-Suomessa

by , under Enrique Tessieri

Mikä on YLE:n vaalikoneen mukaan kaikista maahanmuuttajavastaisin puolue Kaakkois-Suomen vaalipiirissä? Siinä löytyy kirkkaasti yksi puolue yli muiden: Perussuomalaiset.

Vaikka maahanmuutto kysymys ei suoraan noussut YLE:n vaalikoneissa, oli siellä yksi joka antoi osviittaan ehdokkaan näkemyksen maahanmuutosta. Kysymys kolme turvallisuuden alla lukee: Maahanmuuttoa Suomeen on rajoitettava terrorismin uhan vuoksi.

 

Näyttökuva 2015-4-9 kello 11.06.14

 

Jani Mäkelä mainosta “maahanmuuttokriittisyyttä” vaikka hän oikeasti tarkoittaa erilaisuutta ja maahanmuuttovastaisuutta. Keitä ja mitä hän oikeasti tarkoittaa kun puhuu “suomalainen työ ensin?”

Ainoa puolue jossa ei ollut yhtään ehdokasta joka oli “täysin eri mieltä” tai “osittain eri mieltä” asiasta olivat Perussuomalaiset. Kaikki perussuomalaiset ehdokkaat joka vastasivat tähän kysymyksen olivat “osittain samaa mieltä” (5) tai “täysin samaa mieltä (7).”

Kaakkois-Suomessa on 17 perussuomalaista ehdokasta.

Kaikki muut puolueet kallistuivat enemmän “täysin eri mieltä” (26) ja “osittain eri mieltä” (33) – leiriin.

On selvää, että Perussuomalaiset ovat nostanet maahanmuuton vaaliteemaksi vaikka se on todellisuudessa paljon pienempi huoli kun talous, työttömyys ja eriarvoistuminen.

Näyttökuva 2015-4-9 kello 11.07.00

 

Harri Kivinen on toinen perussuomalainen ehdokas joka vastustaa maahanmuutto vuoden 2011 YLE:n vaalikoneen mukaan. Kivinen sai Etelä-Savon käräjäoikeuden tammikuun antamaan tuomioon työturvallisuusrikoksesta langettamaa 45 päivän ehdollista vankeusrangaistukseen. Hän valittaa tuomioista hovioikeuteen. 

Hyvä esimerkki tästä vastakkainasettelusta, jotka perussuomalaiset luo on Mikkelin kaupunginhallituksen jäsen Jukka Pöyry, joka sanoi Länsi-Savossa, että “maahanmuuttoon on saatava kontrollia” ja “ei ole laskettu sitä, mitä hallitsematon maahanmuutto maksaa sivuvaikutuksineen.”

Pöyry on väittänyt joskus, että Etelä-Savo selviää ilman maahanmuuttajakin.

Toinen kansanedustajaehdokas Jani Mäkelä lupaa mainoksissa “maahanmuutto hallintaan” puhumattakaan Pekka Korpivaara, joka on julistanut sodan moninaista Suomea vastaan.

Kansanedustajaehdokas Tanja Hartonen-Pulkka Mäntyharjulta, jossa asuu kourallinen maahanmuuttajia, väitti blogitekstissä viime elokuussa, että “me kohta enää ole Suomi, emmekä suomalaisia tällä menolla. Olemme tällä menolla vähemmistönä omassa maassamme.”

Yksi tunnetumpia maahanmuutonvastustajat Kaakkois-Suomessa on ehdokas Juho Eerola, joka väitti muutaman vuosi sitten, että “itseäni viehättää fasismi ja erityisesti Benito Mussolinien harjoittama talouspolitiikka.”

Kun nämä ehdokkaat puhuvat “suomalaisten hyväksi” tai “suomalaisten työvoima,” keitä ja mitä he oikeasti tarkoittavat?

He jos ketkä ovat luomassa eriarvoinen Suomea.