Uusi Suomi blog: Aina hyväntuulinen Ismael, joka kuoli

by , under All categories, Enrique

Comment:  Here is a beautifully written blog entry about the tragedy that cost the life of a Moroccan employee at a pizzeria. 

I am left without words and still in shock. On Migrant Tales we have had to cover three tragic deaths involving two Somalis and one Moroccan in just over three weeks. 

A question hounds me and should hound all of us: I still don’t know what shocks me more: the actual cold-blooded killing or the reaction of some people?

I am personally outraged by what has happened and so should every sensible person be in this country. The threat to our society does not come from abroad but lives within our borders. It comes in the way of intolerance and hatred. 

What happened in Oulu over the weekend is a good example of that. 

Here is the link to the original blog entry. 

____________________

Ahmed Al-Nawas & Miriam Attias

Ismael kuoli lauantaina. Kuolinsyy: luoti päähän.

Ismael oli ujo 21-vuotias, aina hymyilevä ravintolatyöntekijä, jonka harrastuksiin kuului pelata perjantaisin jalkapalloa.  

Työpäivän päätteeksi, puoli tuntia ennen sulkemisaikaa pizzeriaan saapui asiakas, joka tilasi pizzan, kävi WC:ssä ja jostain syystä ennen pizzan valmistumista hermostui ja ampui kohti kolmea ihmistä.

Näkikö hän jotain, mistä ei pitänyt? Esimerkiksi sen, kun Ismael rukoili ruokasalin takaosassa WC:n vieressä?

Voiko tätä ymmärtää? Pitääkö edes yrittää? Ei ole olemassa hyväksyttävää syytä tappaa. Vai onko?

Ihmiset etsivät selityksiä ja netissä on jaettu kokemuksia pizzapohjan laadusta ja täytteistä. Samalla joku antaisi ampujalle mitalin, koska tappaminen sodassa on sallittua ja kunnioitettavaa, eikä poliisi edes automaattisesti tutki lausuntoa rikoksena, mikäli kukaan ei nosta syytettä. Onko Suomi vuonna 2012 siis sodassa? (Sodassa tappaminen on sallittua. Mutta jopa sodassakin kiellettyä on sivullisten ja siviilien tappaminen.)

Selitystä ei ole. Kukaan ei voi tietää mitä ampujan päässä liikkui. Vaikka kyseessä oli ”impulsiivisena ja väkivaltaisena” tunnettu henkilö, jonka tapana oli käydä pizzalla, kuten lehdistö on päätellyt, ja vaikka kyseessä olisi hetken päähänpisto, emme tiedä, oliko rasistinen reaktio tappamisen laukaiseva tekijä. Pelkkä rasismi ei tapa ilman asetta. Vaikka ampuja oli tappanut aiemminkin, ”hänellä oli tapana” ei myöskään riitä selitykseksi. Voi olla sattumaa, ettei jotain tapahtunut muualla. Mutta se, että joku tilaa marokkolaiselta pizzayrittäjältä pitsaa, ei poissulje rasismia. Rasismi on muutakin kuin se vastaus, jonka sinä antaisit kysymykseen ”tilaisitko pizzaa marokkolaiselta yrittäjältä”.

Halusimme tai emme, jouduimme tapauksen johdosta kuitenkin keskelle rasismi-keskustelua. Jos motiivin rasistisuudesta on epäselvyyttä, siitä ei ole epäselvyyttä, etteikö keskustelut sitä olisi. Se, että joudumme kuolemantapauksen johdosta lukemaan siitä, miten ampujaa onnitellaan ja haluttaisiin palkita, ja siitä, kuinka se nyt olikaan, ”saavatko ne oikeasti enemmän toimeentuloa kuin muut” ja siitä, kuinka tappaja periaatteessa oli mukava tyyppi hänen ystävän mielestä, voimme päätellä, että a) tapaus, jossa uhri ei ole ”kantasuomalainen” koskettaa hämmentävän vähän, b) ns. breivikiläinen henki on muuttanut maahan ja c) vihanlietsonta, halventavat puhetavat, väkivalta ja ihmeelliset selitykset eli kaikki, mitkä ämpäriä täyttävät, on tulleet niin normaaleiksi, että paljoa ei tarvita siihen, että mikä tahansa on jollekin se viimeinen pisara.

Ismaelin kuolema ei ole mikään maahanmuuttopoliittinen kysymys.

Mutta joka tapauksessa, rasismia tai ei: on kaksi pohtimisen arvoista kysymystä. Siinä tapauksessa, että teko oli rasistinen ja olisit maahanmuuttaja, olisiko huolissasi?  Tai entä sitten, siinä tapauksessa, että teko ei ollut rasistinen ja olisit kuka tahansa, oletko huolissasi? Onko oikeusjärjestelmämme nyt sitten ihan varmasti kunnossa, jos vuonna 2006 taposta tuomion saanut väkivaltaisena tunnettu henkilö oli jo nyt vapaana kävelemään ladattu ase taskussa pizzalle?

Toivon voimia Ismaelin veljelle ja muulle perheelle tragedian keskellä.

Miriam Attias

entinen oululainen

osa sitä yhteisöä, jota Ismaelin kuolema ja välikohtaus kosketti

 1. Depressed 4 Reason

  Suomen ilmapiiriä nähden miten ulkomaalaisia vihataan, ja että tappettu oli ulkomaalainen, niin eikö ole vahva epäilys että teko on saattanut johtua rasismista. Myös senkin että poliitikko julistaa sodan ulkomaalaisia vastaan, ja haluaisia tukea tämän kantasuomalaisen murhaajan mitalilla, niin eikö ole vahva epäilys että teko on saattanut olla viharikos.

 2. Depressed 4 Reason

  Justicedemon : Herää kysymys onko pyssymies toiminut yksin. Ketkä ovat häneen vaikuttanut? Onko hän osallistunut verkkokeskusteluun vihaforumeissa jne?

  Epäilen että on toiminut yksin, eihän he toimi yksin vihapalstoissa missä he suunittelevat uhkauksiaan. Koko touhu vaikuttaa suunittelulta. Miksi aseistautunut menisi pitseriaan ammuskellen ulkomaalaisia siviilejä ilman mitään syytä? Minusta tuntuu että syy hajetaan muusta kuin viharikokseta, monien mielestä viharikos ei ole olemssa Suomessa enää.

 3. Marian

  Nyt on kyllä aika vainoharhaista keskustelua kommenteissa. Kun viljelee termejä “sota” ja “siiviili” tällaisen tapauksen yhteydessä, on se osoitus jonkinlaisesssa harhakuvitelmassa elämisestä. Suomessa ei ole käynnissä mitään sotaa.

  Tekijä oli väkivaltainen taparikollinen, joka oli ennenaikaisesti päästetty vapauteen edellisestä tapostaan Suomen liian lepsun oikeusjärjestelmän syystä. Poliisi varmasti selvittää tekijän mahdolliset yhteydet.

  Ihmisillä on tapana hakea vaikeasti käsiteltäviin asioihin selityksiä, niin myös tässä tapauksessa. Ei kuitenkaan tulisi sulkea silmiään tosiasioilta ja märehtiä pahoissa kuvitelmissa vain sen takia, että saisi jotain selitystä teolle. Todennäköisesti kyseessä on kuitenkin päihtyneen väkivaltaisen henkilön laajennettu itsemurha, joka kaikessa järjettömyydessään on lohduton. Se liittyikö tekopaikkaan rasismia vai oliko se sattumaa, jää tuntemattomaksi ellei poliisi tutkimuksissaan löydä jotain jompaan kumpaan viittaavaa.
  Joka tapauksessa tekijä ei millään tavalla edusta Suomea tai kaikkia suomalaisia. Väkivaltarikollisia on kaikissa kansoissa, ja yhtä lailla he pelottavat kaikkia kunnon ihmisiä.

  Osanottoni Ismaelin ja muiden uhrien läheisille.

  • Migrant Tales

   Hei Marian ja kiitoksia kommenteista. Tervetula Migrant Tales blogin.

   –Joka tapauksessa tekijä ei millään tavalla edusta Suomea tai kaikkia suomalaisia. Väkivaltarikollisia on kaikissa kansoissa, ja yhtä lailla he pelottavat kaikkia kunnon ihmisiä.

   Toivottavasti olet okeassa.

  • Migrant Tales

   Here is an interesting story on YLE about how a PS MP, Maria Tolppanen, would ban racists from the party.

   It’s a positive matter that people in the PS are reacting to what has happened (Tommi Rautio). But the question is, and I may be over-stretching it, but with what values would the PS rally supporters if it no longer bashed immigrants and Muslims?

   Sorry, but I doubt that the PS will banish racists from its ranks. The PS is a right-wing populist party that gets its support from its anti-EU, anti-immigration and especially anti-Muslim stances. It is the same political formula that other right-wing populist and far-right parties use in Europe.

 4. justicedemon

  Marian

  Se liittyikö tekopaikkaan rasismia vai oliko se sattumaa, jää tuntemattomaksi ellei poliisi tutkimuksissaan löydä jotain jompaan kumpaan viittaavaa.

  Eli asia on tutkittava, kuten sanoin. Siihen liittyy tekijän online-tuttavapiirin selvittäminen.

 5. Depressed 4 Reason

  Marian : Nyt on kyllä aika vainoharhaista keskustelua kommenteissa. Kun viljelee termejä “sota” ja “siiviili” tällaisen tapauksen yhteydessä, on se osoitus jonkinlaisesssa harhakuvitelmassa elämisestä. Suomessa ei ole käynnissä mitään sotaa.

  Toi sota kommentti ei ollut minun vaan Tommi raution itse facebook kommentti, missä hän julistaa sodan olevan käynnissä ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten keskuudessa. Mä luulen että hän on se joka on vainoharhainen.

 6. Depressed 4 Reason

  Marian: Tekijä oli väkivaltainen taparikollinen, joka oli ennenaikaisesti päästetty vapauteen edellisestä tapostaan Suomen liian lepsun oikeusjärjestelmän syystä. Poliisi varmasti selvittää tekijän mahdolliset yhteydet

  Kenellä rasistilla tahansa voi olla väkivaltainen tausta, mutta se ei sulje pois olisiko motiivina ollut viharikos. En ymmärrä miksi pitää revitä hänen väkivaltainen taustansa selitykseksi tähän. Motiivina on saattanut olla viharikos ja se minun mielestä pitäisi tutkia perusteellisesti, eikä sen takia että miehellä oli väkivaltainen tausta ja että hän oli alttis tämmöiselle.

 7. Depressed 4 Reason

  Marian : Todennäköisesti kyseessä on kuitenkin päihtyneen väkivaltaisen henkilön laajennettu itsemurha, joka kaikessa järjettömyydessään on lohduton.

  On erikoista että haet selitystä tämän miehen teot päihteestä, mutta pois suljet motiivina olleen viharikosta, miksi?

 8. Depressed 4 Reason

  Migrant Tales : But the question is, and I may be over-stretching it, but with what values would the PS rally supporters if it no longer bashed immigrants and Muslims?

  That’s a good question. How can they condemn him seriously, when they share with him the same ideology. It’s all tactic games, a big bluff.

  • Migrant Tales

   –That’s a good question. How can they condemn him seriously, when they share with him the same ideology. It’s all tactic games, a big bluff.

   Absolutely, D4R. Taking away racism and prejudice from the PS would be like asking the Communist Party to renounce communism.

  • Migrant Tales

   D4R here is a good quote why Finland is having a difficult time dealing with racism in this country: “If you’ve been asking the same questions for months or even years, yet are still stuck, it’s probably not that you haven’t been given the answers, but that you don’t like the answers you were given.”

   And adds: “It takes a lot of courage to admit that something needs to change, and a lot more courage still, to accept the responsibility for actually changing it.”

   This was on the Facebook page of a former schoolmate in Los Angeles. I couldn’t have said it better.

  • Migrant Tales

   D4R, when you allow people like Andy to use statistics, they can “prove” anything. One of the biggest flaws in that view is that people are individuals with free will NOT robots being guided by “culture.” Of course Andy thinks that because he’s so smart he has free will and is not guided by his racism. Racism is the one that turns you into a robot guided by the remote control of hatred.

  • Migrant Tales

   One reason why Soini is now getting tough with Tommi Rautio is because he is a relatively small fish in the PS. The big fish, or those who help Soini and the PS in elections, are treated with kids gloves. One of these is PS MP Jussi Halla-aho who has written before that: “Me olemme sodassa. Tilanteen mittasuhteet eivät ole auenneet kaikille (We are at war. The gravity of the situation hasn’t been acknowledged by everyone).”

   If you want to read more about this, check out Matti Hirvonen’s blog entry on Uusi Suomi.

 9. Depressed 4 Reason

  Migrant Tales: One reason why Soini is now getting tough with Tommi Rautio is because he is a relatively small fish in the PS. The big fish, or those who help Soini and the PS in elections, are treated with kids gloves. One of these is PS MP Jussi Halla-aho who has written before that: “Me olemme sodassa. Tilanteen mittasuhteet eivät ole auenneet kaikille (We are at war. The gravity of the situation hasn’t been acknowledged by everyone).”

  Also notice that when he was condemning Tommi rautio, he got in to selfdefence mode. Soini said: There has been similar slips in other parties too, not only my party members do this. So in other words, he is not really serious about condemning Tommi rautio , when he defend himself by saying, other party members do mistakes too. Amazing.

 10. Mark

  D4R

  This is a good point, that Soini tried to deflect criticism into something ‘general’ to all parties. But what public problems regarding racist members have the other parties had in the last couple of years? Can anyone bring me up to speed on this?

 11. Marian

  Migrant Tales

  Toivottavasti olet okeassa.

  Toivottavasti? Mitä tahdot sanoa?

  justicedemon

  Eli asia on tutkittava, kuten sanoin. Siihen liittyy tekijän online-tuttavapiirin selvittäminen.

  Kommenttini vainoharhaisuudesta oli lähinnä kohdistettu noihin Depressed 4 Reasonin fantasioihin. Nettijutuista kuitenkin sen verran, että mielestäni pitäisi löytyä jotain konkreettisia keskusteluja jos halutaan johtopäätöksiä motiiviin vedellä. Kaikista julkisista tiedoista tästä tekijästä minulle tulee mieleen sellainen jo nuoruudesta tuttu sosiopaattinen henkilötyyppi joka ajaa kaikkia asioitaan väkivallan uhalla. Tällaisen tuttaviksi hakeutuu omasta halustaan vain muut pipipäät, toiset ovat siihen joutuneet vastoin omaa tahtoaan.

  Depressed 4 Reason

  Toi sota kommentti ei ollut minun vaan Tommi raution itse facebook kommentti, missä hän julistaa sodan olevan käynnissä ulkomaalaisten ja kantasuomalaisten keskuudessa. Mä luulen että hän on se joka on vainoharhainen.

  Tommi Rautio on varmasti vainoharhainen. Itse kuitenkin kirjoitit virkkeen, jossa johtopäätöksenä Raution ex post sodanjulistuksesta ja mitalin ehdotuksesta kyseessä täytyy olla viharikos. Tämä ei ole vainoharhaista, tämä on loogisesti virheellinen ajatusketju. Tämän pohjalta kuitenkin jatkoit tapahtuman suunnitteluun vihafoorumeilla ja ulkomaalaisten siviilien tappamiseen. Tässä ollaan vainoharhaisia.

  Kenellä rasistilla tahansa voi olla väkivaltainen tausta, mutta se ei sulje pois olisiko motiivina ollut viharikos. En ymmärrä miksi pitää revitä hänen väkivaltainen taustansa selitykseksi tähän. Motiivina on saattanut olla viharikos ja se minun mielestä pitäisi tutkia perusteellisesti, eikä sen takia että miehellä oli väkivaltainen tausta ja että hän oli alttis tämmöiselle.

  On erikoista että haet selitystä tämän miehen teot päihteestä, mutta pois suljet motiivina olleen viharikosta, miksi?

  Ei sulje pois. Ymmärrät kai kuitenkin, että rasistiselta vaikuttavan rikoksen voi tehdä myös ilman rasistista tausta-ajatusta. Jos nakkikioskin jonossa seisoo neljä henkilöä, vaikkapa hintelä tyyppi, silmälasipäinen, ulkomaalaisen näköinen ja 179cm pitkä Matti Meikäläinen ja joista yksi joutuu tämän tekijän pahoinpitelyn uhriksi, voitko vetää uhrin perusteella johtopäätöksen ettei tekijä pidä a) hintelöistä tyypeistä, b) silmälasipäisistä, c) ulkomaalaisen näköisistä tai d) keskiverto suomalaisista miehistä? Et voi. Uhrilla oli joku ominaisuus joka sai tekijän pahoinpitelemään, ja se ominaisuus saattoi olla joku täysin muu kuin luettelemani, esimerkiksi vain väärässä paikassa seisominen. Samoin pizzerian henkilökunta saattoi olla täysin irrelevantti muuttuja kun ampuja päätti suorittaa tekonsa.

  Minä en sulkenut pois viharikosta. Sinä sen sijaan et sanonut, että asia tulisi tutkia perusteellisesti. Sanoit että sinusta tuntuu, että syy haetaan muusta kuin viharikoksesta. Mitä tutustuin tämän blogin kirjoituksiin ja luin kommenttiosastoja, niin kovin usein sinä olit korjailemassa rasistisia tai äkkivääriä kommenttejasi jälkikäteen. On kovin huvittavaa ettet keskustelujen aiheen huomioon ottaen näe malkaa omassa silmässäsi lainkaan.

  Kaiken kaikkiaan minun täytyy sanoa sinulle, että olen kovin huolissani mielenterveydestäsi. Toivon, ettei bogin ylläpitäjä hylkää kommenttiani suoruuden takia. Kirjoituksissasi on monissa mielestäni vahvasti paranoidi ote, ja kuten aiempi esimerkkini näytti, vahvoja vapaudenottoja logiikan suhteen. Hyvä ystäväni joutui hiljattain paranoidien harhakuvitelmien asteittaisen lisääntymisen myötä akuuttiin psykoosiin, jonka seurauksena on pitkäaikainen sairaalahoito ja kuntoutus. Olet nimestäsi päätellen masentunut, joten toivottavasti haet apua ongelmiisi ennen niiden eskaloitumista pahemmiksi.

 12. justicedemon

  Marian

  “Hulluuden takia” ei ole selvitys.

  Entäpäs jos esitutkinnasta käy ilmi, että tekijä on ollut paljon vihafoorumeissa, joissa tällaisia rikoksia on suunniteltu? Jos ilmenee, että hänet on suorastaan yllytetty tekoon?

  Kannattaa tutkia mitkä konkreettiset motiivit ovat olleet, jotta voi estää vastaavia tekoja jo tuoreeltaan.

 13. Mark

  Marian

  On kovin huvittavaa ettet keskustelujen aiheen huomioon ottaen näe malkaa omassa silmässäsi lainkaan.

  That is a bit strong. Somalis are the worst affected by discrimination against them in Finland and so an element of ‘putting Finns into one bag’ is not unexpected and doesn’t make D4R a racist. Also, he has been very open to others who have pointed out the need to be avoid lumping all Finns into one bag. Certainly a lot more open to being less absolute than those that come on this blog who have very obvious and clear racist views.

  Also, linking D4R’s paranoia with a diagnosis of psychosis is also rather an overreaction in my opinion. Paranoia is a normal response to a pervasive sense of threat within a society, which many persecuted minorities have to suffer, and does not reflect ‘individual’ psychosis as much as fear and uncertainty about how the society in which they live views them. Making it an individual thing really misses the point and also shifts responsibility for the perception of paranoia. I do encourage D4R not to give in to paranoia, but it’s fairly understandable in the circumstances.

  I do agree wholeheartedly though with your encouragement for him to seek support for his depression. At the same time, I hope that Finnish society does not individualize these problems so that we make immigrants responsible for dealing with the effects of discrimination while doing very little to minimize that discrimination that threatens the mental health of immigrants in the first place.

  Excuse my replying to you in English, but I cannot write this clearly enough in Finnish.

 14. Marian

  justicedemon

  “Hulluuden takia” ei ole selvitys.

  En ymmärrä mitä tarkoitat.

  Tuollainen nettitausta olisi tietenkin raskauttavaa todistusaineistoa viharikoksen puolesta. Linkkaamasi keskustelupalsta vaikuttaa aivan käsittämättömän kuvottavalta. Käsitin tämän online-kaveripiirin enemmänkin tällaisena facebook jne. viittauksena, johon esitin tuon kommenttini. Kuten ensimmäisessä viestissäni mainitsin, poliisi varmasti selvittää tekijän mahdolliset yhteydet. Tähän lisäsin vielä, että poliisin selvityksen tuloksesta riippuen tuntemattomaksi voi jäädä se oliko rikos rasistinen vai ei, en pitänyt mitenkään oletusarvona toista näistä.

 15. Depressed 4 Reason

  Marian: Kommenttini vainoharhaisuudesta oli lähinnä kohdistettu noihin Depressed 4 Reasonin fantasioihin. Nettijutuista kuitenkin sen verran, että mielestäni pitäisi löytyä jotain konkreettisia keskusteluja jos halutaan johtopäätöksiä motiiviin vedellä. Kaikista julkisista tiedoista tästä tekijästä minulle tulee mieleen sellainen jo nuoruudesta tuttu sosiopaattinen henkilötyyppi joka ajaa kaikkia asioitaan väkivallan uhalla. Tällaisen tuttaviksi hakeutuu omasta halustaan vain muut pipipäät, toiset ovat siihen joutuneet vastoin omaa tahtoaan.

  Niin hän Breivikille myös yritettiin antaa kaikenlaista selitystä, hänen rasistisille tappamiselle, kuten myös sinä tässä asiassa yrität kovasti antaa tälle tappajalle, jonka motiivina on saattanut olla viharikos. On aika erikoista että sinä lähdet pois sulkemaan viharikoksen, ja annat muita selitystä.

  Marian: Tommi Rautio on varmasti vainoharhainen. Itse kuitenkin kirjoitit virkkeen, jossa johtopäätöksenä Raution ex post sodanjulistuksesta ja mitalin ehdotuksesta kyseessä täytyy olla viharikos. Tämä ei ole vainoharhaista, tämä on loogisesti virheellinen ajatusketju. Tämän pohjalta kuitenkin jatkoit tapahtuman suunnitteluun vihafoorumeilla ja ulkomaalaisten siviilien tappamiseen. Tässä ollaan vainoharhaisia.

  Sinä ilmeisessi yrität johdatella minun lauseitani sinun omien tulkintojasi mukaan, mutta epäonnistuit yrittämisessä. Ehkä sinulla on ymmärtämis vaikeus lukea rivienvälistä. Kaikki voi lukea uudestaan mitä kirjoitin edellisessä kommentissani, siinä selkeästi vain lainasin Tommi raution facebook kommentti, jossa hän itse julistaa sodan ulkomaalaisia kohtaan, ja haluaa palkita mitalille murhaajan.

  Marian: Ei sulje pois. Ymmärrät kai kuitenkin, että rasistiselta vaikuttavan rikoksen voi tehdä myös ilman rasistista tausta-ajatusta. Jos nakkikioskin jonossa seisoo neljä henkilöä, vaikkapa hintelä tyyppi, silmälasipäinen, ulkomaalaisen näköinen ja 179cm pitkä Matti Meikäläinen ja joista yksi joutuu tämän tekijän pahoinpitelyn uhriksi, voitko vetää uhrin perusteella johtopäätöksen ettei tekijä pidä a) hintelöistä tyypeistä, b) silmälasipäisistä, c) ulkomaalaisen näköisistä tai d) keskiverto suomalaisista miehistä? Et voi. Uhrilla oli joku ominaisuus joka sai tekijän pahoinpitelemään, ja se ominaisuus saattoi olla joku täysin muu kuin luettelemani, esimerkiksi vain väärässä paikassa seisominen. Samoin pizzerian henkilökunta saattoi olla täysin irrelevantti muuttuja kun ampuja päätti suorittaa tekonsa.

  En ymmärrä tämä pointisi. Yrität ilmeisesti selittää että tappajan motiivia ei voi varmuudella kukaan tietää. Olen siitä sinun kansasi samaa mieltä, mutta etkö huomaa että yrität sulkea pois viharikoksen, ja haluat ymmärtää asian muilta näkökannalta. Ja minua kiinnostaa enemmän se, onko viharikos saattanut olla motiivina, sen takia että, Suomessa vallitsee tällä hetkellä rasistinen ilmapiiri, ja että viharikos tässä on saattanut vahvasti olla motiivina.

  Marian: Minä en sulkenut pois viharikosta. Sinä sen sijaan et sanonut, että asia tulisi tutkia perusteellisesti. Sanoit että sinusta tuntuu, että syy haetaan muusta kuin viharikoksesta. Mitä tutustuin tämän blogin kirjoituksiin ja luin kommenttiosastoja, niin kovin usein sinä olit korjailemassa rasistisia tai äkkivääriä kommenttejasi jälkikäteen. On kovin huvittavaa ettet keskustelujen aiheen huomioon ottaen näe malkaa omassa silmässäsi lainkaan.

  Aika vihaisesti yrität sormia osoitellen, väännellä minun lausuntojani sinun omien tulkintojasi mukaan. Oletko ihan varma ettet vaan, vihan sokaisuna yritä väärin ymmärtää lausuntojani?

  Marian: Kaiken kaikkiaan minun täytyy sanoa sinulle, että olen kovin huolissani mielenterveydestäsi. Toivon, ettei bogin ylläpitäjä hylkää kommenttiani suoruuden takia. Kirjoituksissasi on monissa mielestäni vahvasti paranoidi ote, ja kuten aiempi esimerkkini näytti, vahvoja vapaudenottoja logiikan suhteen. Hyvä ystäväni joutui hiljattain paranoidien harhakuvitelmien asteittaisen lisääntymisen myötä akuuttiin psykoosiin, jonka seurauksena on pitkäaikainen sairaalahoito ja kuntoutus. Olet nimestäsi päätellen masentunut, joten toivottavasti haet apua ongelmiisi ennen niiden eskaloitumista pahemmiksi.

  Kiitos sinun huolen pidostasi, olet kovin hertainen, Mutta olen kunnossa ja voin erittäin mainiosti 🙂

 16. Depressed 4 Reason

  Marian: Mitä tutustuin tämän blogin kirjoituksiin ja luin kommenttiosastoja, niin kovin usein sinä olit korjailemassa rasistisia tai äkkivääriä kommenttejasi jälkikäteen

  Missään vaiheessa en ole kirjoittanut rasistisia lauseita, he jotka osallistuvat tämön blogin tietävät sen, koska en ole rasisti. Sinä et ilmeisesti tiedä tai ymärrä rasismi sanan määritelmä. Sinuna ensin tutkisin, mikä on rasismi sanan määritelmä, ennenkuin aloitan kutsumaan sitä ihmisiin.

 17. Marian

  Migrant Tales

  Et ole selventänyt lausuntoasi. Laitoit kuitenkin päivityksen ylen uutispätkästä, jossa myös Depressed 4 reasonia oli lainattu. Kai huomasit, että sekä marokkolainen uhrin tuttu ja muut klipin äänet olivat hyvin yhteneviä minun kommenttini kanssa. Ainoastaan D4R lainaus tästä blogista oli eri linjoilla.

  Mistä se kertoo?

 18. Andy

  Depressed 4 Reason

  I looked up six times when you try to use racism on this page. Didn’t I teach you yesterday that such a thing does not exist in the Finnish constitution?

  google this up if u doubt its credibility, copy n google (9 hits)

  Lene Espersen Kons. leader & Deputy PM
  ‘Muslim threat worse than climate problem’.

  Hmm, how should we try to explain this away?

  -Danes are ultraracists since the deputy prime minister says that
  -may be the deputy pm is unable to take the demographic diversion into account
  -may be she was just upset when she said it and so forth and she will regret it the next day
  -she took the wrong paper, next day she will correct it with the right paper
  -the bikers have upset the muslims
  -the cartoons should be felt in the skin at least for 3 generations

  ”Danish politics take another turn to the right”, they actually pay muslims if they leave Denmark. £12,000 if u never show ur face here again. May be (when) this could be implemented in Finland as well?

  So, Depressed 4 Reason do you think it’s war in Denmark? 🙂

  What about Sweden, in 2007 the Swedish government was forced to examine what was happening in Malmö. Active muslim terrorism since a few years was the statement. Since then things actually worsened and now a month or two ago 150 extra police men were sent to Malmö to cover up. There are also a few other terror-active cities apart of Malmö.

  Do you think it is war in Malmö/Sweden? 🙂

  Geert Wilders who slightly missed the pm post said about islam (not muslims). Islam is a trojan horse. Is islam and the Netherlands at war? 🙂

  What about Finland, stating that in public or here might be hate speech but you can nod for yourself if you think yes and shake if you disagree. My hands ssshhhhsshhhhaaaaake but my headdddddd…

  • Migrant Tales

   Marian, I think D4R was trying to tell you what I thought as well: The killer in Oulu does not represent our values but he IS a part of a problem in our society. By calling him deranged does not help a problem like violence to go away.

   It’s something like how Norway has to take on board what happened on July 22 when Anders Breivik went on a killing spree. Was a mad (the first report by the psychologists says he is) or is this something that sprang from our society? By stating that Breivik was mad and claiming he is a lone wolf is a good way to wash your hands of what he did.

   What role do hate sites (in Finland we have Hommaforum and Scripta, to name a few) have and what do they tell about the present state of our society? It is a wider and deeper question than just saying lock him up, his mad, goodbye to the “problem.”

 19. Andy

  Depressed 4 Reason

  I aked you earlier. ”May be (when) this could be implemented in Finland as well?”

  And you, what is the divide in your opinion in the Somali population gender and age in Finland? Actually Mark and justice demon could try to answer this too.

 20. eyeopener

  Dear Andy.

  Do you speak Dutch?? Don’t think so!! But to help you out a bit with your shortsightness.

  Geert Wilders (“Blondie”) and his PVV (Partij Voor de Vrijheid) has proclaimed war on Islam!! Islam is not at war with the Netherlands.

  Compatison with Finland: Soini (“Dicky”) and his PS proclaims war at foreigners especially when they come from Islamic countries.

  So, maybe your judgements on who is illiciting this brawl (war) come from the same fear, ignorance and arrogance as both persons mentioned above!!

  Down-playing these facts has triggered unnecessary violence. However, in many countries in Europe killings like they have happened lately in Finland were “seed-bedded” in hate-sites and in threads like yours.

  You are avoiding the real judgements. Hiding behind statistical issues you can’t explain. Like I said before: ignorance and “bar-conversation language” create VIOLENCE. But that’s not your problem, is it!! You will tell everybody: “IT WAS NOT ME”

  Where have I heard this before?? Ich habe es nicht gewusst!!

  Remember, dear Andy!!

  You can’t run away and say “I didnot know” and that your “game” is without consequence.

 21. justicedemon

  Andy

  As with all immigrant communities, one of the main difficulties in collecting such statistics is defining Somali population. This could mean, e.g. current Somali nationals (i.e. passport holders or equivalent), former Somali nationals, people born in Somalia, people with at least one parent born in Somalia or native speakers of Somali, but these various classes are far from coterminous. For example not all speakers of Somali are, or have ever held a Somali passport, and there are Arabic speaking Somalis. The definition problem is not as severe as the old Russian/Estonian/USSR nationality split or determining who is Welsh in Finland, but it is still highly significant.

  A study in Oulu last year (Marguerite Guibert) found 266 Somali nationals divided into 150 males and 116 females, but this clearly excludes Somalis holding the passports of other countries.

  Anecdotally we know that there was a noticeably large preponderance of males in the Somali immigrant community of the early 1990s.

  The age breakdown suffers from similar problems. The Oulu survey indicates roughly the following breakdown of Somali nationals:

  0-14 65
  15-24 101
  25-34 53
  35-44 32
  45-54 11
  55-64 2
  65+ 2

  This age breakdown is not surprising, given the specific immigration history of the Oulu region. It displays the notable inversion of the normal age pyramid that is typical of new migrant communities, but as I said, this is at best only indicative. I would assume that the “males of fighting age” who were among the first to arrive in Finland in the early 1990s will be Finnish citizens by now, and would otherwise swell the ranks of the 35-55 age bands if they were still living in Oulu. There are nevertheless very few elderly people in the Somali communities.

  Anybody have better or more comprehensive figures?

 22. Andy

  If you have lived four years in Antwerp I suppose you can say that I speak Dutch.

  The message is the same in ENglish and in Dutch.

  Aah. Is it bc of the criticism against islam (not muslims) that people have been killed and another dozen under death threats that islam is not in war.

 23. Andy

  eyeopener ”You can’t run away and say “I didnot know” and that your “game” is without consequence.”

  Where should I run? Away from you. I can meet you anytime. Up to you but take the consquenses if you start threatening me.

 24. eyeopener

  Well dear Andy. You could leave Finland. If that’s not too much asked. Seems that you have your intelligence is your fists, isn’t it!! You don’t scare me. You only show where your residence is: the gutter.

  A kind of slimey!!

  In Antwerp?? That might explain a lot of your reasoning. Friends with the “Vlaams Blok” or “Vlaams Belang” nowadays?? Or the other neonazi groups that are notorious there. Would surprise me if you ask me.

  You have the same “Schlager” mentality to justify your behavior.

  You probably have your “brothers in arms” here also. Quite cool but not impressive.