Tiedote Pohjois – Suomen Islamilainen Yhdyskunta: Suomi tarvitse johtajutta

by , under Pohjois - Suomen Islamilainen Yhdyskunta

بسم الله الرحمن الرحيم

POHJOIS – SUOMEN ISLAMILAINEN YHDYSKUNTA

ISLAMIC SOCEITY OF NORTHERN FINLAND

الرابطة الإسلامية لشمال فنلندا

 

         Pohjois-Suomen Islamilaisen yhdyskunnan puolesta haluamme antaa lausuntomme liittyen Uuden-Seelannissa tapahtuneeseen verilöylyyn ja julmuuteen.

Julmuudet Uudessa-Seelannissa ei vain istuttanut pelkoa muslimiyhteisöön suomessa, vaan myös varoitti meitä, että tällaista tulee tapahtumaan uudestaan niin kauan kunnes media ja poliitikot ottavat voimakkaan kannan vastustaa kaikenlaista vihaa ja islamofobiaa. Me tarvitsemme sellaista johtajuutta Suomessa tänä päivänä.

Oulun Moskeijaan on hyökätty yhdeksän kertaa sitten vuoden 2017, näistä viimeisin tapahtui kahdeskymmeneskuudes helmikuuta. Epäilty näkyy videovalvonnasta kuinka hän hajottaa ikkunoita pyörätelineellä ja heittää savukranaatin meidän tiloihin aamulla kymmenen yli viisi.

Suomi on maa, jossa on taattu uskonnonvapaus. Toinen oikeus, joka on jokaisella riippumatta hänen taustastaan, on elää rauhassa.

Yhdeksästä hyökkäyksestä huolimatta, poliisi ei ole ottanut kiinni valitettavasti ainuttakaan epäiltyä.

Olemme pahoillamme, että median ja poliitikkojen reaktio vihapuheeseen ja esimerkiksi tiettyjen ryhmien kuten muslimien uhriksi joutumiseen on yleensä ollut huomiotta jättämistä. Lähes päivittäin muslimit joutuvat median hyökkäyksen kohteeksi ja ovat myös epäilevän valvonnan alla. Meidät asetetaan kielteiseen julkiseen valoon niiden ihmisten toimesta, joiden pitäisi tietää paremmin ja joilla on vaikutus yleiseen mielipiteeseen.

Ensimmäinen perustuslaki sanoo: Valtio turvaa ihmisarvonloukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

Kymmenes perustuslaki sanoo: Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu.

Näiden perustuslakien perusteella kaikilla on oikeus olla turvassa. Joten lain mukaan meidän turvallisuus on erittäin tärkeää. Lisäksi kaikilla pitäisi olla oikeus harjoittaa uskontoaan rauhassa. Uskonnon häirintää ei pitäisi missään muotoa sallia.

Tilanne on hyvin vakava ja me tarvitsemme johtajuutta tarttumaan tähän ongelmaan, joka ilman puuttumista johtaa muihin hyökkäyksiin ja julmuuksiin.

Me olemme varmoja, että Suomella on työkalut tarttua tähän haasteeseen.

Oulu 18.3.2019

Dr. Abdul Mannan

Puheenjohtaja ja

Pohjois-Suomen Islamilaisen yhdyskunnan johtokunta     

Osoite: Linnankatu 23-25, 90100 Oulu                                                               Puh: 0500582371