Thomas Elfgren: Kansallissosialismi ei tule hakaristien muodossa

by , under Thomas Elfgren

Thomas Elfgren*

picture-6544-8f205b821faf90cf23b9b5aa666b64e1

Ruotsidemokraattien Björn Söder sanoo sen mitä akkujaan lataamassa olleelta puheenjohtaja Jimmy Åkessonilta jäi vaalitaistossa ääneen sanomatta. Hänen mukaan esimerkiksi saamelaiset ovat kyllä Ruotsin kansalaisia, mutteivät kuulu Ruotsin kansaan. Kuten eivät hänen mukaansa kuulu myöskään Tornionjokilaakson meänkieliset asukkaat. Asiapitoisuudessaan tässä ole mitään uutta. Aärioikeistolainen maahanmuuttokrittisyys on salonkikelpoinen synonyymi rotuerottelulle.

Rotuerottelijoita ja rasisteja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Heidän ajatuksensa muuttuvat vaarallisiksi siinä vaiheessa kun tolkun kanslaiset alkavat ottamaan heitä todesta. Niin kävi myös Saksassa, Ruandassa ja entisessä Jugoslaviassa. Miljoonien kärsimysten jälkeen ja kun oli jo liian myöhäistä, kansalaiset tajusivat tulleensa petetyiksi. Kyse on aina rotuerottelijoiden omasta grandioottisesta vallanhalusta. Ein volk, ein reich, ein Führer – yksi kansa, yksi valtakunta, yksi johtaja.

Daniel Jonah Goldhagenin Hitler’s Willing Executioners ja Allan Thompsonin The Media and the Rwanda Genocide ymmärrettävällä tavalla kertoo mitä tapahtuu kuin valtamedia unohtaa roolinsa yhteiskunnan vahtikoirina. Rotuerottelusta tulee arkipäivää ja sietokynnys kasvaa kun oikeat kysymykset jätetään esittämättä. Tämän vahvistaa myös ne useat sadat henkilöt, joiden kanssa vuosien saatossa keskustelin entisessä Jugoslaviassa ja Ruandassa.

 

*Thomas Elfgren on Keskusrikospoliisin rikosylikomisario. Hän on tullut tunnetuksi psykologisen profiloinnin asiantuntijana, järjestäytyneen rikollisuuden torjuntayksikön päällikkönä sekä sotarikos- ja joukkotuhontatapausten tutkinnanjohtajana.

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.