Terrorism och våld

by , under Beri Jamal

Fredags mys med film och snacks kanske finns hos de som tycker att livet är härligt.

Då våldet börjar komma allt mer närmare oss här i Europa. Först Frankrike, sedan Belgien, sedan Frankrike igen och ny Tyskland… visst är det skrämmande?

Att hör att sju dödades i München och Tyskland meddelar om akut situation i staden då vet du att det börjar bli allt mer skrämmande..

Jag själv börjar tycka att det börjar bli allt mer skrämmande.. o vem kan du lita på och var kan du röra dig? Borde du undvika platser med människor samlingar?

Vilka är det som ligger bakom all terror som händer nu i Europa? Vilka är de “dåliga och farliga” “muslimerna?

Jag ska berätta saker som borde inte sägas för det nämns aldrig vilken nationalitet dessa terrorister har. Men för att återgå till vilka är de dåliga “muslimerna” så skall jag berätta lite vad jag vet.

Hur många arabländer finns det? Ärligt så visste jag inte om det , men tydligen så var det 17 länder. Hur är sekterna delade i dessa länder? Observera – Wahbister anser sig själv som Sunna muslimer MEN så är det inte för de strider emot det Sunnis muslimska tron och principerna. Så Koranen är ett Islamiskt bok som är ett ” meddelande” till muslimerna. Här kommer problemet in. Att vissa sekter började tolka Koranen enligt vad de tycker och anser. Så för att förstå lite mera så står det här nedanför till vilken sekt dessa länder hör och vem strider emot dem. Varför jag skriver detta. För jag vill förklara mera vad det är som pågår och vem är det som skapar våldsamheten bland de så kallade “muslimerna”

Länder i Arabvärlden
Land Plats Sekt Tro
Algeriet Afrika  Wahabister islam
Bahrain Asien  Wahabiste  islam
Egypten Afrika  Sunni/ Shia  islam/kristendom
Förenade Arabemiraten Asien  Wahabister  islam
Irak Asien  Sunni/Shia  islam, kristendom
Jemen Asien  Sunni/ Shia  islam
Jordanien Asien  Wahabister  islam, kristendom
Kuwait Asien  Sunni, shia, Wahabister  islam, kristendom
Libanon Asien  öppen sektval  Kristendom, Islam
Libyen Afrika  Wahabister  islam
Marocko Afrika  Whabister  islam,
Oman Asien  Sunni  Islam
Qatar Asien  Wahabister  Islam
Saudiarabien Asien  Whabister  Islam
Sudan Afrika  Whabister  Islam
Syrien Asien  Sunni/shia  Islm, kristendom
Tunisien Afrika  Wahabister  Islam

Så Om vi ser på denna “lista” så förstår vi mera vilken sekt styr dessa länder.

Ett land som Saudien, Qatar, Förenta Arabemiraten är dessa länder som har resurser för att köpa vapen och stöda terrorism. Men frågan är den varför gör de så? Vill de lägga till länder still sin styrelse? Eller vill de bara få allmän makt? Eller är de ute efter det som behövs nu – svarta skatten.

När bland 17 arabländer så är 4  – 5 av dessa länder Sunni och Shia blandade med sina Kristna.

I många länder lever det många nationaliteter, som i Frankrike. Där bor en stor del Tunniser, Algerier och Marockaner. Det bor även Turkar och en viss del Irakier. Men största arabiska majoriteten är från Norra Afrika.

Förlägne sedan då det hände våldsamheter i Europa och när de togs fast så var deras identitet från norra Afrika. Så om vi går tillbaka till Listan så dessa länder har den Whabiska sekten. De hatar alla Shia för de anser Shia muslimerna som “infidel” Otrogna muslimer fast Shia muslimerna har samma profet, samma Allah och samma bok – Koranen men för det anses de som Otrogna så vad förklarar det då?

För mig börjar saker o ting kännas invecklade i mitt huvud. Förr trodde jag att alla hade en och samma tro – alltså muslimerna att alla var som mig och min familj Sunni men sedan när jag tvingades stanna i Irak fick jag höra av min döda pappa att de som bor där är Shia och du kan känna igen dem från deras gröna Flagga med deras imam på Ali.

Då var jag liksom vad? Med tiden och åren började jag få vänner som är Shia och min pojkvän är Shia  och idag så har jag börjat förstå mera vad Shia muslimerna är. Fast Shia muslimer kopplas direkt till Iran det grymma omänskliga landet som strider emot Sunna muslimerna och är ärkefiende till alla Wahbistiska länder.

Idag så kopplas islam till terrorism – och allt mer börjar islam skrämma folk och få dem verkligen tro att ISIS är kopplade till islam men det är dom inte. För ISIS har inget att göra med Islam för de har “skapat” sin egen Islam – bara för att någon säger Allahuakbar betyder inte att den är muslim.

När du säger till någon du är muslim så frågar dom dig – är du som dom där terroristerna? Nej det är vi inte! För vår Islam är fin och förlåtande tro , men det finns många som vill förstöra denna fina religion genom att skapa våld som sedan kopplas till Islam. Även 11/9 händelsen, den var planera och för att jag inte skall gå in på mera detaljer så vill jag bara meddela och skriva att Wahabisterna är en av de mest skrämmande personerna och i Finland har vi många Whabister alla Somalier, Tunisier, Algerier och Marockaner.. dessa är Wahabister och de följer den saudiska “fatwan” tillåtelserna och de Shekherna som ger sina fatwa är rätt grymma och omänskliga. Som att halshugga någon i Saudien är det tillåtet – i Iran har sedan att man hänger medan i Irak så har vi ingenting. Istället så är det en stor Kaos då död och slaktning av människor  har blivit lika enkelt som att slakta ett djur.

Terrorism har ingenting med islam att göra och Islam är ett tro som är fint om man förstår den rätt men den riktiga tron är i ditt hjärta och stjäl.

war