Syrjäytyneet Suomessa ja epäonnistumisen merkkiä

by , under Enrique

Meillä on hyvä yhteiskunta Suomessa mutta tämä väite tarvitsee toisen kysymyksen: kenelle? Kannustetaanko todella eri vähemmistöjen oikeuksia elää Suomessa tasavertaisena jäsenenä ja turvallisessa yhteiskunnassa?  

Mielestäni kansanedustaja (ps) Reijo Tossavaisen viimeisin blogikirjoitus, Somalien kokemuksia tutkitaan 0,6 milj. eurolla, edustaa sitä Suomea, joka syrjii sanoin toisia.

Tossavainen väittää blogikirjoituksessa, että Suomen Akatemian tutkimushanke somaleista on turhaa, koska olisi ”tähdellisempää tutkia vaikkapa suomalaisnuorten sopeutumisongelmia?”

Mielestäni tutkimalla suomen neljänneksi suurinta maahanmuuttajienryhmää voisi valaista monta tärkeää asiaa. Jos tiedämme paremmin miksi jotkut somalit syrjäytyvät yhteiskunnastamme, voisimme haasta tämä ilmiön ja ongelmaan.

Missä on maa, joka on hyötynyt syrjäämällä toisia ryhmiä? Jos on paljon syrjäytyneitä yhteisnunnassamme, kaikki häviämme ja maksamme kovan veronhinnan tästä.

Niin kauan kun Suomessa on syrjäytyneitä riippumatta taustoista, se on aina epäonnistumisen merkkiä.

 1. D4R

  Niin kauan meillä on rasistisia perussuomalaisia eduskunnassa tai rasistisia edustajia niin maahanmuuttajat kuten Somallialaisilla ei ole mitään toivoa tässä Suomalaisessa yhteiskunnassa. Somalialaiset tulevat syrjäytymään ja heista tulee tälle Suomelle yhteiskunta ongelma, ellei tässä nyt keksitä järkevämpää keinoa Somalialaisten sopeutua tähän maahan. Minun mielestä ei ole aivoakasta ottaa Somalailaiset tänne ja jatkaa samaa rasistist syrjimis menetelmä joka on jatkunut toistakymmentä vuotta ja tulos on olut ei kehuttaavaa.

  • Enrique Tessieri

   –Minun mielestä ei ole aivoakasta ottaa Somalailaiset tänne ja jatkaa samaa rasistist syrjimis menetelmä joka on jatkunut toistakymmentä vuotta ja tulos on olut ei kehuttaavaa.

   D4R, olet oikeassa mutta meillä on jo iso somalialainen yhteisö Suomessa. Jotain on tehtävä.