Suurin uhka Euroopalle ovat he, jotka haluavat puolustaa meitä toisilta

by , under Enrique

Minua ei pelota kulttuurinen moninaisuus puhumattakaan terrorismi. Toisten kulttuurien olemisen kieltäminen globalisoituneessa maailmassa on sama kuin yrittäisi kieltää seksin. Kulttuurinen moninaisuus ja seksi ovat osa ihmisyyttä. On turhaa kieltää jotain niinkin luonnollista.

Toki on paljon uhkia. Yksi niistä on  äärioikeistolaiset, populistiset sekä maahanmuuttovastaiset ideologiat, jotka ovat hyvin yleisiä tämänpäiväsissä Euroopassa. Jos emme haasta näitä ilmiöitä on samaa  kuin asettaisimme hirttosilmukan kansalaisoikeutemme kaulaan.

Terrorismin laajentuminen tai sen pelko voi johtaa meidät vaaralliselle totalitarismin polulle, koska yrittäisimme suojata itsemme kaikin mahdollisin tavoin.  Löytäisimme paljon syntipukkeja, mutta emme lopulta ratkaisuja eikä rauhaa.

En pelkää kulttuurien moninaisuutta, terrorismi tai Husbyn kaltaiset mellakat Suomessa. Haluan, että populistiset poliitikot erityisesti perussuomalaisesta puolueesta lopettamaan pelkäämisen minun puolestani.

Älä käytä Ruotsissa tapahtuneita mellakoita tekosyynä hyökätä sitä vastaan kuka olen tai kieltää oikeuteni olla erilainen tässä maassa.

Hyväksy se tosiasia, ettei yksikään nykyinen tai tuleva laki estä Suomen moninaisuutta tai sitä, että se pitäisi meidät turvassa terrorismilta. Suomi pyrki vuosina 1939 ja 1995 rajoittamaan ankarasti maahanmuuttoa ja ulkomaalaisten muuttoa tänne epäonnistuen.

Useasti maahanmuuttovastaiset rinnastavat maahanmuuton terrorismiin vaikka se on edelleen erittäin harvinaista Euroopassa, EU Terrorism Situation and Trend Report 2012 mukaan. Sinulla on Euroopassa suurempi vaara kuolla auto-onnettomuudessa, lääkärin virheestä tai poliisin luodista kuin terroristi-iskusta tai kulttuurien moninaisuudesta.

Britanniassa traagisesti murhatun armeijan sotilaan tapaus torstaina osoitti sen, kuinka Britannian reagoi ja miksi suvaitsemattomuus on  suurin vaara Euroopassa. Islamin terrorismi on yksi vaara mutta vielä suurempi uhka ovat ne ryhmät, jotka väittävät puolustavansa meitä siltä uhalta.

Sinä olet vaarallinen. Kyllä, sanoin sinä, joka pelkäät minun puolestani ja olet valmis laittamaan kansalaisoikeutemme kylmävarastoon.