Suomi on väkivaltainen maa

by , under Enrique

Onko Suomi väkivaltainen maa? Vastaus riippuu siitä kuka olet: valkoinen suomalainen, mies, nainen, maahanmuuttaja, näkyvään vähemmistöön kuuluva tai vammainen.

Ennen kuin perustelen väitteeni, haluan tehdä muutamia selvennyksiä Susanna Kinnusen blogiin.

 • Olen ”pieni vihainen mies.”  Uskon, että ne, jotka tuntevat minut  henkilökohtaisesti olisivat aika paljon erimieltä.  Harrastin paljon mm.  koripalloa ja tunnetusti pelaajat ovat hyvinkin kookkaita
 • Olen  ”valtakunnanmaahanmuuttaja.” Olen suomalainen, jolla on suomalainen,  argentiinalainen ja yhdysvaltalainen tausta. Olen suomalaista sukujuurta ensimmäisessä polvessa, katson siis olevani suomalainen.

Uskon yhä, että Suomi on väkivaltainen maa erityisesti niitä ihmisiä kohtaan, jotka poikkeavat etnisesti meillä totutusta. Suomessa tehdään EU:n jäsenmaihin verrattuna kuudenneksi eniten henkirikoksia, Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan.

On selvää, että alkoholin runsas käyttö lisää ja kärjistää sosiaalisia ongelmia ja väkivaltaa.

Lööppi vuodesta 1992.

Ei riitä, että joku valkoinen hyvin toimeentuleva ihminen kertoo, ettei väkivaltaa tai rasismia ole Suomessa. Olisi reilua kysyä niiden ihmisten mielipidettä jota tämä asiaa koskee.

Mielestäni tässä on koko maahanmuuttajien  ja suomen kasvavan  monimuotoisuuden kompastuskivi: kuuntelemme vain omia mielipiteitä koskien toisia ihmisiä ja ryhmiä.

Kun kirjoitin omassa blogissa, Finland is a violent country as you know, tarkoitin erityisesti maahanmuuttajia.

Jotkut kysyvät miksi Migrant Tales blogissa  kirjoitetaan paljon näkyvistä vähemmistöstä. Syy on yksikertainen: kun heille menee paremmin kun puhumme syrjinnästä ja väkivallasta (henkistä, fyysistä ja instituutionalisesta), koko yhteiskunta toimi paremmin.

Uusi Suomi

 1. Iam

  Onko Suomi väkivaltainen maa?
  Kyllä se on
  YesSSS
  A big yes
  A long yes
  A true yes and again yes and yes and yes
  No more than yes, just YES
  Hi MT,all
  How r u all?
  Pease to all

  • Enrique Tessieri

   Hi I am and it’s always nice to read you in letters. 🙂

  • Enrique Tessieri

   –violence and aggression will destroy Finland

   Hi Marco, totally agree. What’s worse, Finnish values like social equality are being challenged by parties like the PS. We must fight against this.

 2. D4R

  Minä olen näkyvä maahanmuuttaja, ihonväriltäni tumma j vois sanoa että, osa Suomalaisista ovat erittäin vihamielisiä minun kaltaisia vastaan. Täällä joudun aina varautumaan kun lähen ovesta ulos menneisyyden kokemusten takia. Kyllä pitää sanoa että osa Suomalaisia. on vihamielinen meikäläisiä kohtaan

  • Enrique Tessieri

   –my prediction is that Finland will have death penalty in 25-30 years time.

   If that happens, it means that we’ll be a different society than today. The first victim will be our values. Kiss social equality goodbye.

 3. Sasu

  Sanoisin että väkivalta suomessa tutkin on mitään häkellyttävän suuri. Ainakaan tislastollisesti.

  En pitäisi väkivaltaa hirveen hyvänä mittarina kun mitataan mikä on etnisten suhteiden tilanne. Väkivalta on aina jäävuoren huippu ja kaikista näkyvin merkki ongelmista mutta se ei ole ainoa merkki niistä. Monet muut merkkit etnisistä ongelmista voivat olla paljon hälyttävämpiä. Esimerkikki asuinalueiden eriytyminen populaatioltaan ja varallisuudella. Erilaisten ääriliikkeiden nousu etnisten vähemmistöjen keskuudessa voi merkitä, että tietty osa vähemistöistä alkavat menettää uskoa, että systeemi voisi suojella heitä hyökkäyksiltä.

  Oma-aloitteinen segregaatio mitä on nähty englannissa voidaan nähdä monikulttuurisuuden epäonnistumisena ja turvan hakemista jostakin vanhasta ja tutusta.