SUOMEN VIHARIKOSVASTAINEN YHDISTYKSEN TIEDOTE: Ei saa leimata kaikkia maahanmuuttajia

by , under Suomen viharikosvastainen yhdistys ry

TIEDOTE 5.2.2019

Suomen viharikosvastainen yhdistys ry
Finska Anti-Harbrottsorganisation rf
Anti-Hate Crime Organisation Finland

Uutiset Oulun kaupungissa tapahtuneista seksuaalirikoksista ovat järkyttäneet monia kulttuurista ja uskonnollisesta taustasta riippumatta. Kun leimataan keskustelussa seksuaaliset rikokset kulttuuriin ja uskontoon liittyviksi, se vie meitä kauemmas ongelman ratkaisuista ja oikeista lääkkeistä tähän sairauteen.

Alaikäisten uhrien lisäksi, uhreja ovat myös Suomen maahanmuuttajat ja erityisesti muslimiturvapaikanhakijat ja pakolaiset.

Lukuun ottamatta muslimeja, jotka välttävät käymästä Oulun keskustassa yöllä, koska he tuntevat olonsa turvattomaksi, useat maahanmuuttajat ovat kokenut erilaista väkivala. Jouluaattona polkupyöräteline heitettiin ikkunasta sisään Oulun moskeijaan.

Oulun kaupungin 28. tammikuuta tekemä tilapäinen päätös, joka kieltää turvapaikanhakijoita vierailemassa kouluissa ja päiväkodeissa, ei ole pelkästään valitettava ja lyhytnäköinen vaan todennäköisesti myös laiton.

Perustuslain 6 §: n mukaan jokainen ihminen on yhdenvertainen lain edessä. Ketään ei saa asettaa eri asemaan ”sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”

Suomen viharikosvastainen yhdistys ry puhui tiistaina Oulun kaupungin tiedottajan kanssa ja kysyi, koskeeko kielto vain turvapaikanhakijoita. Vastaus oli myönteinen.

Jotta kielto olisi laillinen, mielestämme, sitä pitäisi koskee kaikkia ryhmiä, eikä vain turvapaikkahakijoita ja pakolaisia.

Ei ole selvää, mitä Oulun kaupunki haluaa saavuttaa kiellolla paitsi “vanhempien huolen” hälventämistä. Mielestämme kielolla on huonoja kauaskantoisia vaikutuksia, koska se vahvistaa ennakkoluuloja maahanmuuttajia kohtaan.

Selkeänä syrjintätapauksena meidän tulisi haastaa tämä kielto kaikin voimin, ettei tapaus toistuisi maassa, joka arvostaa yhdenvartaisuutta.

LISÄTIETO ANTAA

Enrique Tessieri                                                                 Ahti Tolvanen
puheenjohtaja                                                                    sihteeri
Suomen viharikosvastainen yhdistys ry                          046 6560224
040 8400773