Suomalaisia ei saa syrjiä (mutta toisia ryhmiä saa?)

by , under Enrique

Kansanedustaja Reijo Tossavaisen viimeisin blogi kirjoitus, Suomalaisia ei saa syrjiä, on hyvä esimerkki siitä mitä on pahasti vialla perussuomalaisissa ja kuinka suppea ja syrjivä on heidän käsitys suomalaisuudesta. 

Tossavaisen tieto Suomen historiasta on hyvin valikoiva. Hän puhuu kuinka karjalaiset sijoitettiin Suomeen jatkosodan jälkeen toista kertaa. Ruusuisesta kuvasta huolimatta, karjalaisten vastanotto oli monesti vihamielinen. Samaa suhtautuminen nähdään tänään maahanmuuttajia ja heidän lapsiansa kohtaan.

On valitettava, että kansanedustaja Tossavainen unohtaa, että Suomesta lähti 1860-1999  yli 1,2 miljoona suomalaista siirtolaisia etupäässä Pohjois-Amerikkaan ja Ruotsiin. Suomessa asuu yhä pieni mutta kasvava maahanmuuttaja yhteisö. Tämä tarkoittaa, että meillä on jo kymmeniä tuhansia suomalaisia joilla on kansainvälisiä taustoja.

Mitä perussuomalaiset oikeasti tarkoittavat kun he puhuvat ”suomalaisuuden, suomalaisen työn ja suomalaisten yrittämisen arvostaminen?” Minulle suomalaisuus on paljon laajempi, kansainvälisempi ja monipuolisempi käsite ottaen huomioon historiamme. Pääasiassa yhteiskuntamme on hyväksyvä toisia kohtaan, eikä torjuva.

Tossavainan puhuu kuitenkin totta: Suomalaisia ei saa syrjiä – muttei toisia ryhmiä myöskään.

  1. D4R

    Ketään ei saa syrjiä ei valkoihois suomalaisia eikä värillinen suomalaisia. Perussuomalaiset ovat perussuomalaisia he vaan sattuvat heittämään suustaan mitä sattuu miettimättä seuraamukset, heitä van ei pidä ottaa enää tosissaan.