Ryhmä X ja natsismin samankaltaisuus

by , under Enrique

Enrique Tessieri

Sari Karlström kirjoitus (poistettu) on hyvä esimerkki siitä kuinka helposti voidaan leimata kokonaisia ryhmiä. Karlströmin tapa on yhtä tyhjänpäistä ja loukkaava jos minä vaihtaisin kuvat ja kysyisin:

Onko tämä pelkkää propagandaa vai todellista uhkaa?

Onko huoleni ja pelkoni aiheeton?

Pyydän lukijalta anteeksi jos kuvat loukkaavat. Tarkoitukseni on näyttää kuinka helppoa on kiihottaa ihmisiä pelolla ja yksipuolisella argumentilla. Edustavatko alla mainitut kuvat meidän arvoja? Tuskin.

Kaikki sodat ovat alkaneet yksipuolisesta vihasta. Meillä Euroopassa kuoli noin 60 miljoonaa ihmisiä toisessa maailmansodassa. Vihansanoista toteutuu teot.

 

 1. Sasu

  Eikö ääri-islami ole aivan saman tasoinen uhka kuin äärioikeisto. Ero on vain se, että kun äärioikeisto julistaa vihaa ja kuolemaan, se on indivualistin teko. Värillisen tekemänä se on todiste koko ryhmän pahuudessta.

  Kaikkihan x ovat samanlaisia. X on jokin ei-eurooppalainen etninen ryhmä. Niinhän rasistinen logiikka toimii.

 2. D4R

  Vaikka periaatteessa äärioikeisto ja ääri-islami ovat yhtä uhkia, niin näyttää siltä että vain ääri-islami on euroopplaisille uhkaksi, äärioikeisto nousee tasaista vauhtia koko euroopassa, eikä sitä pidetä kovinkaan huomiotavana asiana, syy siihen voi olla että osa eurooppalaisista uskoo että äärioikeisto palvelee heitä. On todella huolestuttava jos ei oikein näitä ääri-ilmiöitä oikein taklata, vaan odotetaan jotain suurta tapahtuvan kuten muunmuassa breivik, ja sitten vasta ryhdytään toimenpiteisiin.

 3. D4R

  Esther Gynther: Surullista, että oli niin tai näin, aina meitä Juutalaisia pidetään syntipukkeina kaikkeen.

  Huomio on siirtynyt Muslimeihin, jos ennen oli juutalais vaino niin, nyt se on muslimi vaino, ja historialla on tapansa toistaa itsensä, pahoin pelkään että nyt on sen aika. Natsismi on tullut hyväksytympi kuin ikinä maailmansodan jälkeen, kaikki natsismin hirmuteot on unohdettu kokonaan, kuin se ei ikinä olisi tapahtunut, nyt fasismi ja natsismi on eurooppalaisten pelastus niin sanottu pahoilta ulkoisilta tekijöiltä, siitä huolimatta mihin se ikinä johtaisikaan. Sinisilmäisyys on monien nyky eurooppalaisten vitsi. Meillä täällä Suomesa istuu äärioikeistoa kannattavia poliitikoja, typerät sinisilmäiset äänestäjät ovat harhaan johdatettu äänestämään pelottelemalla heitä valheella ja propagandoilla, mitkä ei pidä paikansa, ja se taas on johtanut että arvelluttavia tyyppejä on päästetty eduskuntaan, jotka ei kyllä tasaveroisesti ihmisiä edusta, mitä sitten kun se leviää koko eduskunta?

 4. Akaaro

  The situation appears very sad and reminding dark history of nazism, that is again germinating in Europe but sending my condolences to the Jewish who lost their loved ones to the 2nd world II.