Ruskeat Tytöt: Ei kannata ehkä… käydä kouluja

by , under Koko Hubara

Koko Hubara

Voi olla, että luokkatoverit sanovat sinulle: ”Kannattaisko peseytyä, kun oot noin likaisenvärinen?”

Voi olla, että bommaavat alikulkusiltaan, jonka läpi kaikki kulkevat aamuisin: ”Koko = nigger whore.”

Näyttökuva 2015-3-7 kello 16.24.05
Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Voi olla, että jos menet kertomaan sääntöjen mukaisesti opelle, että sua taidetaan nyt kyllä kiusata siksi että olet erinäköinen kuin muut, hän sanoo sinulle: ”Älä provosoi. Rakkaudesta se hevonenkin potkii.”

Voi olla, että kaverit sanovat sinulle: ”Meidän äiti sanoi, että me ei saada leikkiä sun kanssa, koska susta voi tarttua vieraita tauteja.”

Voi olla, että kurssikaverisi kysyy: ”Pliis sano mulle, miten mä saan tuommoisen pyöreän, mustien ihmisten takapuolen? Mä oon juonu ihan hirveet määrät cokista, mutta tää on aina vaan tällainen littana suomalainen.”

Voi olla, että kurssikaverisi kysyy: ”Tunnetsä Liisan? Sekin on Vantaalta, ja senkin isä on ulkomaalainen?”

Voi olla, että kun saat maahanmuuttajien vaikutuksista jo valmiiksi sukupuolittuneisiin työmarkkinoihin käsittelevästä kandidaatintyöstä arvosanan 4/5 (käyden samalla kahdessa eri työssä, koulussa ja työharjoittelussa), joku tokaisee ohimennen: ”taitaa vaan olla omakohtaisia kokemuksia tollakin.”

Voi olla, että kun seisoskelet tupakalla Valtsikan vieressä, Liisankadun ja Snellmanninkadun kulmassa Kruununhaassa, joku kävelee ohi ja mutisee kaulukseensa: ”kaikenmaailman neekereitä täälläkin.”

Kirjamellisesti, TJEU: Nuorisobarometri 2014.

Tässä blogisarjassa annetaan ruskeille tytöille vinkkejä siitä, mitä kaikkea ei ehkä kannata tehdä, jos ei halua kokea rasismia. 😉

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.