Romaneille väitetään olevan porttikielto Mikkelin Pub Kulma Bariin

by , under Enrique Tessieri

Onko Mikkelissä syrjintää? Onko romaneille porttikielto tiettyihin liikkeisiin? En puhu nyt 1990-luvusta tai ajasta, jolloin syrjintää harjoitettiin avoimesti Mikkelissä ja muualla Suomea. 

Nyt puhtaan vuodesta 2017.

Väitetään teini romaanit eivät päässeet Mikkelin Kulmabaariin syyskuussa syyksi heille sanottiin, että ovat romaneita.


Pub Kulma Mikkelissä (Juvantie 9-11) jonne romanit eivät ole tervetulleita. Kuva: Enrique Tessieri

– [Pub Kulman] omistaja sanoi vihaisena, että ‘minä en halua teitä syömään tänne ja mitä sinä luulet muiden asiakkaiden ajattelevan jos päästän teidät sisään?’ Kulmabaarin omistajan väitetään sanoneen  romaaneille, kun he kysyivät miksi nuoret eivät päässeet sisään syömään päivän aikana kun ei ole ikärajoituksia.

Vaikka asia on viety yhdenvertaisuusvaltuutetulle, niin samanlaisen toiminnan kohteeksi joutui toinen romaani joka on aikuinen ja yritti päästä Pub Kulma Bariin joulukuussa mutta häneltä evättiin myös pääsy koska hän on romani.

Jos näin on toimittu se ei anna hyvää kuvaa Mikkelistä ja Suomesta. Kulmabaarin omistaja ei tiedä eikä tunne Suomen lakeja, erityisesti perustuslain pykälä 6§ jossa kerrotan:

“Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”

Näin määrää Suomen perustuslaki.

Leave a Reply