Reija Härkönen: Ajat ovat nyt sellaiset, että on kirjoitettava pääministerille

by , under Reija Härkönen

Kirjoitin kirjeen pääministerille:

Pääministeri Juha Sipilä

Valtioneuvoston kanslia

PL 23, 00023 Valtioneuvosto

Hyvä pääministeri,

Tiedän, että monet ihmiset ovat kirjoittaneet teille samasta asiasta, mutta pyydän teitä lukemaan ne kirjeet ja kaikki tulevatkin. Maamme tulevaisuuden ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta ei voi olla tämän tärkeämpiä kirjeitä luettavana tai asioita hoidettavana.

Te, Juha Sipilä, Suomen pääministeri, olette yhdessä muiden ministerien kanssa vastuussa siitä, että maamme toimii kansainvälisten sitoumusten ja ihmisoikeussopimusten mukaisesti. Nyt meillä vallitsee tilanne, jossa osa ihmisistä – pieni, mutta äänekäs vähemmistö – hurraa ja ilakoi, kun pakolaisia palautetaan epäinhimillisiin oloihin, jopa kuolemaan.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-9-16-kello-9-40-06

Suurelle enemmistölle on luonnollisesti tärkeää, että maahanmuutto ja pakolaistenkin vastaanotto on viranomaisten hallinnassa, mutta siihen ei tarvita raakuuksia. Harva meistä toivoo, että maahanmuuttovastaisten kansanedustajien, äärioikeistolaisten kiihkoilijoiden ja reppanarasistien tyydyttämiseksi tehdään sellaisia päätöksiä, jotka ovat epäinhimillisiä, humaaneille ihmisille kestämättömiä ja maamme kansainvälisen maineen kannalta arveluttavia.

Hallituksen ja maahanmuuttoviraston toiminta näyttää nyt siltä, että kirkuen ja silmät kiinni huidotaan pahoja henkiä pois, kun pitäisi rauhallisesti, tarkasti ja oikeudenmukaisesti tarkastella jokaisen turvapaikanhakijan, ihmisen, tilannetta ja tehdä päätöksiä sen perusteella, mikä hänen hätänsä on, ei sillä perusteella, kuinka paljon pakolaisia juuri nyt on liikkeellä ja kuinka monen pelkäämme saapuvan rajoillemme.

Henkensä hädässä oleva lähtee pakoon. Emme voi yhtäkkiä päättää, että hätä on nyt pienempi, koska meidän halumme auttaa on hävinnyt. Meidän, niin kuin muidenkin kansakuntien, on venyttävä niin pitkälle, kuin mahdollista. Tällä hetkellä emme ole lähelläkään mahdollisuuksiemme rajoja, ainoa, mikä on näkyvissä, on loputtomiin venyvä ahneuden ja itsekkyyden määrä.

Maailmalla luetaan jo kertomuksia siitä, kuinka Suomessa yritetään tehdä maa niin ikäväksi, että sitä alkavat pakolaiset karttaa. Hyvä pääministeri, jos sallitte omatuntonne vähän kolkutella, niin huomaatte, että sellaiseen maahan eivät muutkaan halua tulla eivätkä kaikki entisetkään asukkaat siellä pysyä.

Toivon oikeudenmukaisia, inhimillisiä päätöksiä. Jos eivät turvapaikan saannin kriteerit täyty, luulisi voivan olla mahdollista suoda sodan keskeltä pakoon päässeille edes väliaikaisia oleskelulupia ja saatella aikuiset pakolaiset töihin ja lapset kouluun.

Ystävällisin terveisin,

Reija Härkönen

 

 1. PS voter

  Ei tarvita mitään raakuuksia, kun ei yksinkertaisesti päästetä Suomeen. Pieni Suomi ei voi toimia koko muun maailman sosiaalitoimistona ja muitakin maita on maailma täynnä, jonne voi mennä Suomen sijasta. Suomen pitäisikin laittaa yksinkertaisesti raja kiinni turvapaikanhakijoilta, kuten Migrant Talesissa aiemmin haastateltu Irakista tullut nälkälakkoilija, Nameer Al Azawikin sanoo (“Irak ei ole irakilaiselle turvallinen” – palautus pelottaa maahanmuuttajaa, Paavo Koponen, 31.8.2016, YLE uutiset):

  “Nyt on tilanne toinen. Emme ole tervetulleita Suomessa. Kukaan ei halua meitä. Olisitte tehneet kuten unkarilaiset ja panneet rajat kiinni, kun resursseja ei ole, sanoo irakilaisten puhemies Nameer Al Azawi Lehtiniemen vastaanottokeskuksessa Savonlinnassa.”

  Tosiasiassa tosin Irakista löytyy paljon turvallisia alueita. Minunkin tuttavia on Suomesta tällä hetkellä lomailemassa Irakissa, toisin kuin tuon lainaamani uutisen otsikosta voi saada vaikutelmaksi.

  Mitä tulee maan tekemiseksi ikäväksi turvapaikanhakijoiksi, niin sellaista tekevät käytännössä kaikki länsimaat, eikä se ole mihinkään tyrehdyttänyt haluttua työperäistä maahanmuuttoa, vaan pikemminkin päinvastoin. Itse asiassa valitettavasti Suomessa on edelleen EU-maiden yksi löysimmistä, ellei löysin turvapaikkapolitiikka. Jos länsimaiden anettaan muuttua turvattomiksi kehitysmaiksi hallitsemattomien kansainvaellusten vuoksi, se karkottaa niin työperäiset maahanmuuttajat kuin turistitkin. Ranskaahan ovat jo alkaneet turistit karttaa jatkuvien terroristi-iskujen vuoksi, mitkä ovat vasta pientä esimakua siitä mitä tulee, jos holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa ei vihdoin pistetä kuriin.

  Mitä tulee sitten väliaikaisiin oleskelulupiin, niin niitä pitäisi myöntää nimenomaan oikeasti suojelutarpeessa oleville, eikä muille. Eihän tarkoituksen pidä olla, että oikeasti turvapaikan tarpeessa olevakaan voisi jäädä loppuiäkseen elämään tänne sosiaalitukien varaan ja aiheuttaa siten noin miljoonan euron kustannukset, vaikka suojelutarve esimerkiksi kotimaan olojen rauhoittuessa menisi ohi.

  Joissain harvinaisissa poikkeustapauksissa voisi ajatella pysyvää oleskelulupaa. Mieleen tulee lähinnä muslimimaiden homot tai jotkut muut äärimmäisen vainotut ryhmät, joiden olot tuskin paranevat sodan loputtuakaan, kun islamin luonne tunnetusti on mitä on homoja suhtaan. Näissäkin tapauksissa pitäisi kuitenkin Australian mallin mukaisesti pyrkiä asuttamaan nämä ihmiset kalliiden länsimaiden sijaan jonnekin halvan elintason kehitysmaihin, minne nämä ihmiset heikon koulutustason ja ilmaston takiakin sopeutuisivat paremmin kuin tänne. Lisäksi samalla rahalla saadaan silloin auettua vähintään kymmenkertaista ihmismäärää. Samalla saadaan karsittua elintasopakolaisuutta, kun turvapaikka ei enää olisi automaattinen tie parempaan elintasoon, jolloin ei olisi enää vastaavaa hyötyä pakolaiseksi valehtelemalla tekeytymisestä.

  Mitä sitten tulee sodan vuoksi turvapaikan saamiseen, niin tästä pitäisi pääsääntöisesti luopua joitain poikkeustapauksia lukuunottamattsa. YK:n alkuperäinen pakolaissopimushan nimenomaan sitä paitsi sulkee sodan pois syynä saada pakolaisstatus. Ja jonkunhan esimerkiksi ISISin kaltaiset järjestöt täytyy sotilaallisesti kukistaa, jottei se vähitellen levittäydy koko maailmanlaajuiseksi. Parasta, että sen kukistamisesta päävastuun kantaa paikallisväestö, joiden tukemista asein ja sotilaskoulutuksella kyllä tuen. Eihän siitäkään olisi mitään tullut, jos vaikkapa II maailmansodan aikaan kaikki vain olisivat lähteneet hyökkääjien alta pakoon.

  Mitä tulee Suomen kestokykyyn, niin se on jo ylitetty ja Suomi on omahtamassa jo ennen viime vuonna tulleita. Suomi velkaantuu leikkauksista huolimatta useammilla miljardeilla euroilla vuodessa, eikä kestä enää kuin joitain vuosia, niin Suomi on aivan samassa jamassa kuin Kreikka tätä menoa.

  Turvapaikanhakijoiden tulo on vain pahentanut dramaattisesti tilannetta, etenkin kun tulijoiden virta vain jatkuu huomattavalla volyymilla ja Suomi on ottanut etenkin väkilukuunsa suhteutettuna suurimman osan esimerkiksi EU:n taakanjakotapauksista ja puhuttaessa erittäin kalliiksi käyvistä yksinäisistä lapsista, Suomi on ottanut absoluuttisestikin näistä valtaosan – eli 90 prosenttia. Suomi ei myöskään ole Ruotsin lailla kyydittänyt ilmaisilla kuljetuksilla naapurimaihin turvapaikanhakijoita, vaikka Ruotsi esimerkiksi tarjosi ilmaisen junakyydin maan halki Suomeen ja poliisi valvoi täysien junien täyttämistä, joilla tuotiin päivittäin satoja henkilöitä Suomeen.

  Suomen ei pidä toimia niin kuin näiden hullujen kissanaisten, joilla on yli 100 kissaa kotonaan ja joiden määrä ylittää kyvyn pitää niistä huolta. Onhan heilläkin varmaan alunperin olleet ylevät tarkoitusperät, mutta liika on liikaa. Lisäksi emme voi ratkaista perusongelmaa, eli ihmisten edesvastuuttoman voimakasta lisääntymistä kehitysmaissa ja sitä, että islamin uskonto ja monikulttuuri näissä maissa saattaa ne kaaokseen. Sen sijaan ottamalla tämän ylijäämäväen länsimaihin, teemme vain länsimaista uusia kriisipesäkkeitä ja kehitysmaita.

  Onnettomuuksissakin aina kehotetaan ensiksi pelastamaan itsensä, ennen kuin yrittää pelastaa muita ja silloinkin vain sillä edellytyksellä, että voi tehdä sen turvallisesti itselleen. Eikä esimerkiksi vuodon tullessa laivaan todellakaan tehdä mitään taakanjakoja, jotka eivät korjaa perusongelmaa, vaan levittävät vain sen laajemmalle, vaan suljetaan vesitiiviit ovet ja aletaan sitten tukkia reikää.