Reija Härkönen: Soinin sirkus ja Mestarin lista

by , under Reija Härkönen

 Reija Härkönen

Maahanmuuttajavastainen islamofoobikko, vaaliehdokas Jussi Halla-aho julkaisi vaalien 2011 alla listan ehdokkaista, jotka olisivat riittävästi ”aatteen” miehiä ja naisia ja joita sopisi äänestää siellä, missä häntä itseään ei, vaikka kuinka haluaisi, pääse äänestämään. Useat listatuista olivat äärikansallismielisen Suomen Sisu- järjestön ja/tai Hommaforumin jäseniä.

Näyttökuva 2015-2-25 kello 14.57.32

Nyt on aika tarkastella sitä, ketä tuolta listalta silloin pääsi läpi, miksi he ovat olleet Jussi Halla-ahon, ”Mestarin” listalla ja mitä he ovat kuluvan vaalikauden aikana tehneet Suomen ja sen asukkaiden hyväksi. Se kai kuitenkin on ollut tarkoitus?

Juho Eerola oli valituksi tullessaan Suomen Sisun jäsen, mutta erosi myöhemmin päästäkseen parempiin julkisiin asemiin puolueessa ja eduskuntaryhmässä. Toiminta ”maahanmuuttokriittisessä” ryhmässä on kuitenkin jatkunut ennallaan. Kun Suomen vastarintaliikkeen johtohahmo puukotti järjestysmiestä Jyväskylässä Äärioikeisto Suomessa –kirjan julkistustilaisuudessa, Juho Eerola piti väkivaltaa hyvänä mainoksena kirjalle ja antoi uusnatseille ohjeen: ”Älkää seuraavan kerran näyttäkö “patriooteilta”, kun pyritte tuollaiseen tilaisuuteen sisään. Älkää myöskään menkö ryhmässä, vaan muina miehinä muiden joukossa.” Jo v. 2011 vaaleihin valmistautuessaan Eerola tunnusti avoimesti ihailevansa fasismia ja Mussolinin Italian talousjärjestelmää.

James Hirvisaari aiheutti puolueelle jatkuvaa hallaa rasistisilla ulostuloillaan. Viimeinen pisara oli vihapuhementorin kutsuminen eduskuntaan natsitervehtimään. Hirvisaari erotettiin puolueesta. Yhteistyö ”Mestarin” joukkojen kanssa kuitenkin jatkuu. Maahanmuuttajavastainen liike ei toimi vain yhden puolueen sisällä. Helmikuun 19. pv, kun Hirvisaari vaalikampanjansa osana järjesti eduskunnan tiloissa äärioikeistolaisen esitelmätilaisuuden, siihen ottivat osaa myös kansanedustajat Juho Eerola ja Olli Immonen.

Olli Immonen oli myös jo valituksi tullessaan Suomen Sisun jäsen ja hänet on sittemmin valittu järjestön puheenjohtajaksi. Olli Immonen tuottaa järjestelmällisesti omaan blogiinsa, Uuden Suomen Puheenvuoroon ja Facebook-sivuilleen antijihadistista, muslimivastaista ja rasistista materiaalia. Kirjoittelu on laadultaan sellaista, että on vaikea uskoa yhdenkään varteenotettavan suomalaisen eduskuntapuolueen olevan sen lähteenä.

Maria Lohela oli yksi Jussi Halla-ahon laatiman ”Nuivan vaalimanifestin” allekirjoittajista ja siten siis jo alun perin yksi kantavista hahmoista perussuomalaisten äärioikeistolaistamisprosessissa. Lohela, kuten monet muutkin ”kriitikot”, suhtautuu nuivasti muihinkin vähemmistöihin. Kuvaava on hänen huolensa siitä, että muslimien kokoontumistilojen rakentaminen Turkuun toisi mukanaan ”toisten oikeuksia polkevaa toimintaa”, kun hänellä itsellään on ollut vaikeuksia hyväksyä homoseksuaalien yhtäläisiä oikeuksia lain edessä: ”Homoseksuaaleillakin on oikeus mennä naimisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa, jos he niin haluaisivat. Kolmella ihmisellä ei kuitenkaan ole oikeutta mennä naimisiin keskenään, vaikka haluaisivat.”

Pentti Oinonen, vaaleilla valittu kansanedustaja, jättää vuodesta toiseen menemättä tasavallan presidentin järjestämään, Suomen itsenäisyyttä kunnioittavaan tilaisuuteen sillä perusteella, että muut Suomen kansalaiset, myös muut kansanedustajat, tulevat kutsutuiksi asemansa tai saavutuksiensa perusteella riippumatta iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, uskonnosta tai sukupuolisesta suuntautumisesta. Oinonen saa perussuomalaisen sateenvarjon alla kaikessa rauhassa julistaa inhoansa homoseksuaaleja kohtaan myös eduskunnan puhujapöntöstä.

Jussi Halla-ahon uusin vaalikirjoitus oli maahanmuuttajaehdokkaita halveeraava ulvahdus, jossa hän luokittelee tummaihoiset ehdokkaat ö-luokan ehdokkaiksi ja lähinnä itsestään kiinnostuneiksi sirkushahmoiksi. Näin siis perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen vaaliohjelman laatija kertoo, mistä on kysymys: väärän väristen ihmisten pitämisestä yhteiskunnan alempana kastina, jota ei olisi pitänyt edes päästää maahan, saatikka osallistumaan päätöksentekoon.

”Mestari” Halla-aho on nyt julkaissut uuden listan henkilöistä, joiden hän haluaa nykyisten kansanedustajien ohella pääsevän toteuttamaan valheelliseksi, rasistiseksi ja perustuslain vastaiseksitodettua ohjelmaansa. Soinin siipien suojista.

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.