Reija Härkönen: Perussuomalainen kansanedustaja kiihottaa kansanryhmää vastaan

by , under Reija Härkönen

Reija Härkönen

Perussuomalainen kansanedustaja, poliisi Tom Packalen, on populistisesti yhtynyt huutokuoroon, joka saa sytykettä mistä tahansa maahanmuuttajiin liittyvästä ikävästä uutisesta. Helsingin nuorten jengitappelusta nautiskellaan tälläkin blogialustalla jo varmasti kymmenessä kirjoituksessa yhden päivän aikana. Packalenin purkaus on kuitenkin vertaansa vailla – onhan hän työssä maamme korkeimmassa lakia säätävässä elimessä.

Näyttökuva 2014-10-8 kello 23.00.26

Kansanedustaja aloittaa kirjoituksensa kertomalla, että maahanmuuttajat ovat ”pahoinpidelleet kymmeniä kantasuomalaisia lapsia, nuoria ja aikuisia”. Packalen jättää kertomatta, että ”maahanmuuttajajengi” koostuu joukosta lapsia ja nuoria, joista osa on kantasuomalaisia.

Seuraavassa lauseessa Packalen muistaa mainita, että Suomessa on meneillään oikeudenkäynti henkilöitä vastaan, joiden epäillään rahoittaneen terroristijärjestön toimintaa. Sehän liittyy tietysti olennaisella tavalla nuorisojengin toimintaan – vai olisiko Packalenilla sittenkin jokin omaa etua tavoitteleva taka-ajatus tällaisessa yhdistämisessä?

Tämän jälkeen Packalen vajoaa suorastaa hysteeriseen halla-aholaiseen uikutukseen siitä, että meillä tapahtuu jotain hirrrmuista, kun on se maahanmuutto, ja siitä ei ole saanut puhua. Lopuksi hän heittää vielä väitteen, joka poikkeaa täysin poliisin antamasta tiedotteesta asiassa: Packalen on sitä mieltä, että nämä jengissä toimivat lapset ja nuoret ovat liikkeellä rasistisin motiivein. Emmekä säästy myöskään liioittelulta, suurentelulta ja paisuttelulta: pahoinpideltyjen joukko on ihan varmasti moninkertainen, uhrit pelkäävät kostoa eikä kukaan uskalla kertoa kotona mitään. Tähän tyyliinhän se on näillä halla-aholaisilla mennyt: ”ne tulee, ne tulee, ne tulee ja…”

On ilman muuta selvää, että poliisikansanedustajan tarkoituksena on luoda epäilyksen varjo muslimitaustaisia maahanmuuttajia kohtaan. Kaikkia muslimitaustaisia, kaikkia mustaihoisia ja kaikkia vähänkin ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä kohtaan. Se on rasismia. Kun tätä tekee kansanedustaja, se on järjestäytynyttä, poliittista rasismia. Pitäisi tutkia, onko kysymys  lainvastaisesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kun poliisi tiedottaa väkivaltaisista jengitappeluista, ei ole mitään syytä korostaa tappelijoiden etnistä alkuperää. Tappelu on tappelu ja sitä on tutkittava sellaisena. Ihmisten välisenä, ei ”ihmisten” ja ”muukalaisten” välisenä väkivaltana.  Poliisi ei, jos noudattaa lakia, voi korostaa etnisyyttä muussa kuin silloin, kun etsintäkuulutetaan vankikarkuria tai vaarallista henkilöä ja etnisyyden tietäminen on henkilön löytämiseksi oleellista. Voisi olettaa, että Packalen tuntee tämän perussäännön.

Olisi myös äärimmäisen tärkeää, ettei kansanedustaja käyttäisi tällaista nuorten ihmisten hölmöilyä oman vaalikampanjansa välineenä. Nyt hän jopa kertoo tulleensa väärin kohdelluksi, kun ei ole päässyt tiedottamaan herkullisista yksityiskohdista, joita liittyy maahanmuuttajataustaisten tekemään väkivaltaan. Vielä vähän lisää pelkoa kansan sydämiin, kansamme edustaja Packalen?

Kaikkein häpeämättömintä tämän entisen poliisin nykyisissä toimissa on kuitenkin se, että hän heittää epäilyksen varjon myös poliisiveljiensä ylle ja haittaa asian tutkintaa. Tällaisesta toiminnasta puuttuu lojaalisuus omaa entistä työnantajaa kohtaan, siitä puuttuu halu yhteiskuntarauhan säilymiseen ja – kansanedustajalta – halu rauhanomaiseen yhteisten asioiden hoitamiseen. Sitähän politiikan pitäisi rauhanajan demokratiassa olla.

Packalen kysyy kirjoituksensa lopuksi:

”On mielenkiintoista nähdä, mitä maahanmuuton ongelmat kieltäneet ja maton alle lakaisseet poliitikot nyt sanovat. Miten he korjaavat yhteiskunnallemme aiheuttamansa vahingon? Tähän kysymykseen kaipaisin vastausta vaikkapa pääministeriltämme.”

Minä kysyn Packalenilta ja perussuomalaisilta: millä tavoin kansanedustaja ja hänen puolueensa korjaavat yhteiskunnallemme aiheuttamansa suunnattoman vahingon: vihan ja epäluulojen levittämisen, yhteiskunnallisen ilmapiirin myrkyttämisen ja kansalaisten pelottelun?

Toinen kysymykseni Packalenille on: Millä tavalla perussuomalaiset aikovat pitää huolen siitä, että nuoriso Suomessa ei syrjäydy, että kaikki nuoret ja lapset saavat elää rauhassa ilman solvausta ja syrjintää? Jengiongelma meillä on aina ollut, jokaisella vuosikymmenellä omansa. Tähän saakka asiat on osattu hoitaa asioina ilman, että joukko rasistisetiä alkaa vaatia joidenkin jengiläisten lynkkausta sen perusteella, että heidän isänsä ja äitinsä ovat syntyneet muissa maissa.

Kaikki me tiedämme, että Suomi on ollut vuosikymmeniä Euroopan tilastoykkönen henkirikoksissa. Näitä rikoksia tekevät syntyperäiset suomalaiset. Myös perheväkivalta on tilastojen kärjessä. Millä tavalla politiikka on ennen ollut parempaa, kun tässä valkoisten suomalaisten hvvin voivassa maassa ei ole vältytty moiselta aikuisten ihmisten väkivallalta, vaikka ei ollut sitä maahanmuuttoa?

Perussuomalaiset toimivat tässä asiassa jälleen yhteistyössä muiden maahanmuuttajavastaisten puolueiden ja ryhmittymien kanssa. Perussuomalaisista näytösluontoisesti poispotkittu edustaja Hirvisaari on nyt tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen. Valitettavasti on myös todettava, että Kokoomuksen äänenkannattaja netissä on uutisoinut asian ikään kuin tämän räyhäporukan tekemä kysymys olisi jollain lailla validi poliittinen toimi. Toivottavasti tämä oli vain toimittajien lapsus.

Huomaan myös, että halla-aholaisten toiminta kantaa hedelmää Puheenvuorossa. Tälläkin hetkellä julkaistujen blogien joukossa on useita, jotka sisältävät rasistisia väitteitä ja kommentteja. Tämä tapahtuu palstalla, joka on ilmoittanut pitävänsä nollatoleranssia suhteessa rasismiin.

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.

  1. intternetnetsi

    Jengitappelu? Onko sinun mielestä se jengitappelua missä ainakin 73 lasta on pahoinpidelty isomman joukon toimesta vain koska sattuvat paikalle ja ovat suomalaisia? Nuorin pieksetyistä on 10v vanha!
    Ensimmäinen kerta kun kuulin tästä oli 1.1.2014 ja poliisi ei “vaivaitunut” kertomaan että maahanmuuttajalauma pieksää joukolla suomalaisia ennen kuin”vahingossa” sosiaalitoimen sisäinen viesti meni julkisuuteen.

Leave a Reply