Reija Härkönen: Miksi perussuomalaiset levittävät muukalaispelkoa ja rasismia?

by , under Reija Härkönen

Reija Härkönen

Näin kirjoitti tutkija Toivo Itkonen, Muinaistieteellisen toimikunnan amanuenssi, saamelaisista:

”Ruumiillisilta ominaisuuksiltaan lappalaiset kuuluvat n.s. mongoloidisiin kansoihin, vaikka heidän antropologiansa on vielä melkoiselta osalta tutkimatta.”

”Lappalaiset ovat lyhytkalloisia l. brakykefaleja, jota osoittaa heidän pääkalloindeksinsä 82,7 – 87,6.”

”Lahjakkuus on suurempi kuin odottaisikaan, sillä kaikkialla missä lappalaislapsia käy koulua, on huomattu heidän muistinsa ja käsityskykynsä jokseenkin samanlaisiksi kuin muiden kansallisuuksien.”

”Lappalaisten luonteen varjopuolista voi mainita usein esiintyvän laiskuuden ja saamattomuuden; tämä tulee näkyviin etenkin uutistalokkaissa, jotka eivät ole vielä tottuneet kiinteän elämäntavan vaatimaan täsmällisyyteen. Järjestys ja puhtaus taloudenhoidossa antaa myös paljon toivomisen varaa.”

Kuvankaappaus 2013-11-12 kello 23.23.50

Itkosen tutkimus suomensukuisista kansoista julkaistiin vuonna 1922. Tuolloin perussuomalaisten syvästi vihaama ”rotuoppien kannattaja” Axel Freudenthal oli ollut jo 11 vuotta vainajana. Mutta rotuoppeja siis sovellettiin yhä. Nyt vain asialla suomenkieliset ja kohteena muut suomensukuiset kansat.

Tänä päivänähän tuota ei enää luulisi tapahtuvan. Olemme jo sen verran eläneet ja maailmaa nähneet, että tiedämme, että erilainen ihonväri ja ulkonäkö, erilaiset elämäntavat, harrastukset ja kulttuuri eivät merkitse sitä, että ihmiset olisivat aivokapasiteetiltaan heikompia, jälkeenjääneitä tai laiskoja. Tai näin ainakin luulisi nykyään olevan.

Jostain kummasta vain on Suomessakin pongahtanut esille joukko miehiä ja naisia, jotka ovat alkaneet puhella kummia: ”sopeutumiskyvyttömät kamelikuskit”, ”taatelintallaajat”, ”niillä on rikollisuus geeneissä”, ”elintasopakolaiset”.

Eivätkä nämä ole vain perämetsissä elelevien erakkojen juttuja. Näitä levittävät aktiivisesti, poliittisessa hyötymistarkoituksessa, perussuomalaiset.

Perussuomalaiset myös nostivat äläkän siitä, että vihreä poliitikko käytti seksuaalista vähemmistöä tukevaa solmiota eduskunnassa. On kuulemma etiketin vastaista. Yksi jos toinen perussuomalainen kansanedustaja on kuitenkin julkisesti hihkunut vastenmielisyyttään homoseksuaaleja kohtaan ja joku on boikotoinut jopa isänmaan suurinta vuotuista juhlaa, itsenäisyyspäivän vastaanottoa, samaisesta syystä. Samassa tilassa kun tanssivat homot.

Samaisen perussuomalaisen puolueen puheenjohtaja on kuluvana vuonna jopa marssinut Ranskan maalla homoseksuaalien yhtäläisiä oikeuksia vastaan.

Nämä toimet eivät ole ainoastaan etiketin, vaan yhtäläisen ihmisarvon vastaisia, syrjiviä toimia.

Yksi perussuomalainen kansanedustaja erotettiin vastikään puolueesta hänen tuotuaan liian näkyvästi esille perussuomalaisessa puolueessa syvällä jäytävää aatetta: rotupuhtauden vaatimusta, ovien sulkemista muukalaisilta. Puhumattakaan lukuisista muista tapauksista, kun puolueessa on esimerkiksi ehdoteltu mitalia mustan miehen tappajalle, järjestetty eduskuntatalon portailla vähemmistövastainen mielenosoitus tai toivottu somalien ja homoseksuaalien pakkosiirtoja. Jopa Punaisen Ristin lakkauttamista on vaadittu, jotta päästäisiin pakolaisten auttajista.

Taukoamatta myös rasistinen Hommaforum tahkoaa samaa sanomaa: Muukalaiset tulevat, vievät uskontomme, lakimme ja oikeutemme.

Tuon foorumin tuote, rasistisia kirjoituksia tehtaillut kansanedustaja on, huolimatta eurooppalaisesta ja kotimaisesta vastustuksesta, nimitetty Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäseneksi. Jälleen yksi osoitus siitä, että perussuomalainen puolue haluaa soluttaa ihmisvastaisen agendansa jokaiseen mahdolliseen paikkaan, mihin sillä poliittisen järjestelmämme niin salliessa on mahdollisuus. Nyt meillä siis on rasistinen varajäsen, joka saattaa jonakin päivänä olla edustamassa maatamme neuvostossa, jonka tehtävänä on suojella ihmisoikeuksia ja moniarvoista demokratiaa ja edistää inhimillisiä arvoja. Ilmeisesti perussuomalaisilla ei näitä arvoja kunnioittavaa henkilöä ollut tuohon tehtävään nimetä.

Tänään sitten kuulimme lisää todisteita perussuomalaisista arvoista: kokonainen perussuomalainen kunnanvaltuutettujen ryhmä kieltäytyy istumasta samassa kokoustilassa, jossa kerran kuukaudessa ovat istuneet muukalaiset. Väärän väriset, väärän näköiset muukalaiset.

Mikä ihme siinä on, että ajat muuttuvat, mutta perussuomalaiset eivät vain sopeudu ja opi kunnioittamaan yhteisen, demokraattisen valtiomme lakia ja arvostamaan toisia ihmisiä?

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.