Reija Härkönen: Kansanedustajan natsijatsit

by , under Reija Härkönen

Reija Härkönen* 

Ensi kuussa on taas Asikkalassa hyvin naamioitu vaalitilaisuus. Vääksyn kanavalla soi jazz. Ihan ilmaiseksi. Kemut järjestää kansanedustaja James Hirvisaari. Hirvisaaren vanhat jatsi- ja gospelkaverit ovat jo vuosia saapuneet tähän aikaan vuodesta juhlistamaan Jameksen syntymäpäiviä. Alkuun yksityisesti, mutta politiikkaan lähdettyään Hirvisaari sai mainion idean pitää juhlat kanavalla, kutsua kyläläiset synttärikansan sekaan ja näin saada juhlille julkista tukea. Kansanedustajan arvovallan myötä tuki kasvaa ja pidot paranevat. Tänä vuonna eliitti purjehtii paikalle yksityisellä siipirataslaivaristeilyllä.

Kuvankaappaus 2013-6-26 kello 11.55.26
Tässä on linkki.

Päätukijoita ovat vuodesta toiseen olleet Asikkalan kunnan lisäksi pankki, ruokamarketit ja hotelli.  Tänä vuonna tukijoihin on liittynyt jo yli kymmenen paikallista yritystä.

Tämähän voisi vielä näyttää ihan lutuselta: kansanedustaja käyttää arvovaltaansa ja järjestää vanhoille kamuille töitä. Samalla saadaan Vääksyn kanavalle leppoisa konsertti ja joku paikallinen yrittäjä pääsee myymään makkaraa ja kanawokkia. Ja kansanedustajan profiili kirkastuu paikallisena hyväntekijänä.

Mutta millaisen kansanedustajan? James Hirvisaari on vuosittain Facebookin kautta kutsunut tilaisuuteen luottoystävänsä. Ilmoittautuneet pyörivät karusellissa Internetissä: kaikkienhan tulee tietää, kuka saapuu kiillottamaan kansanedustajan julkisuuskuvaa. Sulassa sovussa sukulaisten ja paikallisten musiikinystävien joukossa pyörivät myös Hirvisaaren poliittiset kannattajat.  Tämä on uusi tapa levittää poliittista agendaa. Samaan aikaan ilmestyvät Hirvisaaren uudet henkilökohtaiset mainokset kaikkien niiden Facebookin käyttäjien sivuille, jotka ovat jollakin lailla olleet tekemisissä hänen kannattajiensa tai sukulaistensa kanssa. Rasistinen sanoma leviää.

Hirvisaaren kutsumista kannattajista useat ilmoittautuvat Hirvisaaren ja perussuomalaisten lisäksi myös Ruotsidemokraattien tai Nationaldemokraterna-puolueen kannattajiksi. Jostain syystä he tahtovat esitellä puolueohjelmaa saksan kielellä:

  • Begrenzung der Einwanderung;
  • Bewahrung traditioneller schwedischer Kultur, unter anderem auch durch Verbote von Moscheen;
  • Kein Verkauf von Medien an ausländische Investoren;
  • Verteidigung eines konservativen Familienideals und Ablehnung von „pervertierten“ Lebensformen wie z. B. homosexueller Lebensgemeinschaften.

Lienevätkö ottaneet oppia kansanedustaja Hirvisaarelta, joka kannattajille suunnatussa Waffen SS –videon esittelyssä julistaa: ”Deutschland und Finnland sind uber alles. Deutschland hat Finnland frei gemacht. Vielen Dank!” Saksan kieli näyttäisi näille aktiiveille olevan se oikea kieli, kun puhutaan vähemmistöjen syrjinnästä.

Useat jatsivieraat, jotka tukevat Hirvisaarta, suosivat seuraavia Facebook-yhteisöjä:

En ole rasisti vain roturealisti.

Auttakaamme-Maahanmuuttaja-Rikolliset-Takaisin-Kotiin. Sivuston logona on apina, joka ohjaa pientä lentokonetta. Aikaisempi versio, jossa Hirvisaarikin oli jäsenenä, poistettiin rasistisena, nykyinen on jostain syystä vielä olemassa.

Perussuomalaisten Sinivalkoinen Suomi

Sivuston aiheita ovat ulkomaalaisten tekemät raiskaukset, rasistiset vitsit, Jussi Halla-aho ja Olavi Mäenpään blogit. Mäenpää ja Halla-aho on Hirvisaaren tavoin tuomittu rasistisesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sivustolla käytetään kuvia, joiden teksteissä on vaikkapa: ”Neekeri mene pois, olemme kyllästyneet elättämään sinua. Suomi on suomalaisten, ei mutiaisten” ja kuvasarja, jossa verrataan mustaihoisten ihmisten kasvoja nimellä ”Tikkurilan värikartta”.

Suomen Sisu, Suomalaisuuden liitto, Nuiva vaalimanifesti, Finnish Defence League, 

”Vaaditaan uutta lakiehdoitusta!
Maahanmuuttajien tuet samaksi kun suomalaisilla,

This-was-Germany. Memories of the Good Old Days. Natsi-Saksan muisteloita.

Eräs Hirvisaaren kannattaja suosittelee kymmeniä islamofobisia Facebook-yhteisöjä. Ne jakelevat kuvaa muslimiäidistä, joka uhkaa verta vuotavaa, pää valkoisessa kääreessä makaavaa vauvaansa suurella verisellä veitsellä. Lapsi sanoo: ”Mommy, I don’t wanna play Islam anymore.” Yhteisöjen kuvottavaa sanomaa vahvistetaan ammattimaisella tavalla toimivien vihasivustojen lavastetuilla kuvilla, jotka ovat hyvin väkivaltaisia ja rasistisia ja aiheuttavat pahoinvointia kenessä tahansa normaalissa ihmisessä.

Hirvisaaren vihanlietsonta ja maaninen muslimeita parjaavien videoiden ja tekstien levittäminen on purrut hyvin ja samanhenkiset ihmiset ovat löytäneet hänessä idolinsa.

Onko Asikkala sitten Suomen rasistisin kunta, kun suuri joukko yrityksiä on yhdessä äänestäjien ja kannattajien kanssa tukemassa rasistikansanedustajan vaalityötä ja imagonkiillotusta ja yhdessä kutsumassa Asikkalaan tällaisen aatesuunnan kannattajia? Vai onko niin, että osa näistä yrityksistä on vain huijattu joukkoon samalla tavalla kuin sukulaiset ja ystävät, jotka pyörivät ilmoittautuneiden ketjussa yhdessä Hirvisaaren ja muiden rasistien, natsimielisten, Ruotsidemokraattien tukijoiden, Finnish Defence Leaguen johtohahmojen ja apinoiden Afrikkaan palauttajien kanssa?

Tässä on kuitenkin kaikille muillekin kansanedustajille malliksi mainio tapa tehdä vaalityötä. Ei muuta kuin kemut pystyyn, paikallisesta musiikkiopistosta raikkaita nuoria muusikoita soittamaan ja omaa agendaa edistämään, jollekulle eläkeläissoittokunnalle voi samalla tarjota keikkaa, tai, kuten Asikkalassa, voi gospelyhtye levittää kansalaisille evankeliumin sanomaa. Sitten vain hakemaan apurahaa säätiöiltä (ainakin Suomen Kulttuurirahasto on sellaisen Hirvisaarelle myöntänyt) ja paikallinen pankki ja kunta maksamaan loput viulut. Kukapa voisi kieltäytyä kansanedustajan pyynnöstä edistää kylän kulttuuritoimintaa.

Koska perussuomalaiset eivät hyvävelitoimintaa harrasta, Hirvisaaren aktiviteetit lienevät tarkkaan harkittuja ja kaikki lait ja asetukset täyttäviä.

Tänä vuonna Hirvisaaren vaalitilaisuudessa on aivan erityinen juhlavuus, sillä nyt jatsiväki pääsee myös juhlimaan Hirvisaarten avioliiton kymmenettä juhlavuotta. Aivan ilmaiseksi. ”Avoin tilaisuus, vapaa pääsy, tule kanssamme tanssimaan”, kajahtaa Hirvisaarten julkinen hääpäiväkutsu.

Tule kansanedustajan kanssa tanssimaan. Natsijatsia.

Alkuperäisen blogikirjoituksen julkaistettiin Uudessa Suomessa.

Uusi Suomi poisti sen jostain syystä välittömästi ilmestymisen jälkeen, vaikka juttu on tehty huolellisesti ja perusteellisen totuudenmukaisesti.

*Härkönen ei tiedä miksi Uusi Suomi poisti hänen kirjoitus. “Jostain syystä välittömästi ilmestymisen jälkeen [juttu poistettiin], vaikka se on tehty huolellisesti ja perusteellisen totuudenmukaisesti,” hän kirjoitti Migrant Talesille.