Reija Härkönen: Hyytävää politiikkaa

by , under Reija Härkönen

Reija Härkönen

Kun viime eduskuntavaalien jälkeen luin Helsingin Sanomien 8.6.2011 julkaiseman artikkelin Hitlerin varhaisesta kirjeestä, jossa hän kertoi vastenmielisyydestään juutalaisia kohtaan, sain kylmät väreet lukiessani tämän Hitlerin lauseen:

“Vastenmielisyyden aiheuttajana on enimmäkseen henkilökohtainen kontakti ja vaikutelma, jonka yksittäinen juutalainen aiheuttaa – ja joka on lähes aina epäsuotuisa”

Kuvankaappaus 2013-11-24 kello 11.16.05

Yhteys nykypäivän Suomeen oli järkyttävä. Juuri samalla tavalla argumentoi tuolloin vasta valittu kansanedustaja blogikirjoituksessaan “Mistä somalivitsit tulevat.”

Jussi Halla-aho kirjoitti:

“Vitseissä esiintyy laiska ja seksihullu neekeri…”

“Keskeistä on, että “rasistinen vitsi” toimii (eli naurattaa) vain, jos kuulijoilla on jokin oletus puheena olevan ryhmän keskimääräisistä ominaisuuksista, ja jos tämä oletus on suurin piirtein jaettu. Oletukset ovat yleistäviä ja liioiteltuja, kyllä, mutta eivät ne tyhjän päällä lepää.”

Kirjoitus päättyy:

“Mitä enemmän kosketusta tulee, sitä enemmän kerrotaan vitsejä. Mitä kielteisempiä nämä kosketukset ovat, sitä ilkeämpiä ovat myös vitsit.”

Halla-ahon kohdalla ei edes voi tuijottaa vain yksittäisiin teksteihin. Hän, “Mestari”, on tehnyt jo vuosia johdonmukaista työtä muukalaisvihan kiihdyttämiseksi Suomessa. Hänen seuraajansa siteeraavat tekstejä ja linkittävät niitä omiin blogeihinsa ja käyvät ahkerasti rasismiin tai maahanmuuttoon vähänkin viittaavissa keskusteluissa levittämässä yhdessä laadittuja “vakiovastauksia” epämiellyttävinä tai aatteensa vastaisina pitämiinsä väittämiin.

Tämä tehdään ikään kuin laillisesti listaamalla yhä uudestaan tietoja ja tilastoja ulkomaisten tai ulkomaista perua olevien henkilöiden tekemistä raiskauksista ja muista rikoksista meillä ja muualla. Kun tämä toistuu samoilla palstoilla vuodesta vuoteen, nyt jo tuhansien päivittäisten kävijöiden ihailtavana, ei ole mikään ihme, että viha lisääntyy.

Nyt se myös tulee ulos netistä ja näkyy vihatekoina reaalimaailmassa, kun “asiaa” edistävällä “Mestarilla” on “asema”, eli heidän mielestään julkinen oikeutus. Vaikka yksittäisistä teksteistä ei joutuisi rikoksesta tuomituksi, ei näitä tekoja silti voi pitää eettisesti ja moraalisesti hyväksyttävinä.

Timo Soini ja muut perussuomalaiset mitä ilmeisimmin pitävät, sillä sen lisäksi, että Jussi Halla-aho kumppaneineen otettiin eduskuntavaaliehdokkaiksi, Halla-aho on viimeksi pidetyssä puoluekokouksessa nostettu suuren johtajan rinnalle ja häntä ollaan nyt myös lähettämässä Euroopan parlamenttiin luomaan yhteyksiä muihin islamofobisiin piireihin. Samassa kokouksessa puolueen ns. ”nuivan” siiven jäsen ja yksi maahanmuuttajavastaisen erillisvaaliohjelman allekirjoittajista valittiin puoluesihteeriksi, täten vahvistaen puolueen muslimivastaisen agendan ajamista.

Perussuomalainen politiikka on näiltä osin selkeästi äärioikeistolaista, uusfasistista politiikkaa: luo vähemmistöstä syyllinen, ohjaa siihen kansan viha ja hanki poliittista valtaa tuon vihan tuottamalla nosteella. Tuollainen politiikka perustuu äänestäjien manipulointiin, ennakkoluulojen ruokkimiseen ja valheeseen. Edes korruptio ei ole kauempana hyvästä moraalista ja suoraselkäisyydestä kuin tuolle valheelle rakentuva politiikka.

Tästä asiasta ei poliitikoilla ole oikeus vaieta – ei sittenkään, vaikka pelkäisi oman kannatuksensa vähenemistä. Tämä ei ole pelkästään kansalaisjärjestöjen asia. On kyse demokratiamme säilymisestä. Äärettömästi ihmettelen myös sellaista tosiseikkaa, että rasismin vastustaminen näyttäisi nykypäivän Suomessa olevan vain vasemmistopuolueiden tehtävä – tai edes hyväksymä asia.

Kun kokoomusnuoret ohjelmassaan esittivät selvästi rasistisia linjauksia halla-aholaisia termejä käyttäen ja haluten jopa poistaa lain kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, puolueen puheenjohtaja kyllä kysyttäessä sanoi, ettei allekirjoita ajatuksia, mutta ”aateneuvottelua” ei tarvita ja niinpä kokoomusnuoret saavat rauhassa Kokoomuksen siipien suojassa jatkaa tavoiteohjelmansa edistämistä. Kuka rasismin vastustaja haluaa enää äänestää Kokoomustakaan? Puolueessa on useita kansanedustajia ja euroedustajia, jotka ovat kyllä ilmaisseet rasismin vastaisen kantansa. Nyt heidän pitäisi olla entistä äänekkäämpiä.

Jälkeenpäin kauhistelemme, kuinka Suomestakin lähetettiin ihmisiä Saksan keskitysleireille. Ilman vastalauseita tai omantunnontuskia annamme nyt valita julkirasisteja Suomen eduskuntaan.

En väitä, että meillä rakennellaan keskitysleirejä. Ei fyysisesti, mutta henkisellä tasolla se on jo alkanut. Suomen kansan pitäisi kaiken kokemansa jälkeen olla jo sen verran sivistynyttä, että vähemmistöjen vaino, vähättely tai ohjelmoitu, järjestelmällinen mustamaalaaminen olisi ilman muuta sellainen teko, jota ei hyväksytä eikä siedetä.

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.