Reija Härkönen: Hommaforum – perussuomalainen ääni netissä?

by , under Reija Härkönen

Reija Härkönen

Hommaforum on perussuomalaisen Jussi Halla-ahon ja ns. ”nuivan” liikkeen sivusto, jossa tehdään maahanmuuttajavastaista agendaa tukevaa vaalityötä, seurataan halla-aholaisten työskentelyä eduskunnassa ja nostetaan esille maahanmuuttajiin liittyviä negatiivisia uutisia ja artikkeleita.

Kuvankaappaus 2013-10-20 kello 16.58.43

Perussuomalaisilla on palstalla merkittävin läsnäolo, mutta myös Muutos 2011 ja sen maahanmuuttajavastaiset ehdokkaat ja kannattajat ovat saaneet palstalla omat osionsa.

Foorumin tarkoitus määritellään säännöissä seuraavasti: ”Maahanmuuttoon ja monikultturismiin liittyvien ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn keskittyvä keskustelupalsta. Forum tarjoaa vertaistukea niille, joita on poliittisen kantansa vuoksi aiheettomasti leimattu sekä pyrkii tarjoamaan vaikutusmahdollisuuksia ja -kanavia aihepiiriin liittyen.”

Perustamisvaiheen keskusteluista foorumin viesti voidaan pelkistää seuraavaan lainaukseen:

”On olemassa ihmisiä, jotka haluavat tehdä sinulle pahaa. Sinulla on oikeus sanoa missä tahansa vaiheessa EI. Sinulla on oikeus puolustaa itseäsi.”

Yksi ”keskustelun” ytimistä on Suomessa ja muualla tapahtuneiden henkirikosten ja raiskausten tarkkailu. Kun rikos tapahtuu kotimaassa, aiheesta avataan keskustelu kotimaan uutisosioon. Avaaminen on kuitenkin sallittua ainoastaan silloin, kun on olemassa selkeä epäily siitä, että joko tekijä tai uhri on ulkomaalaistaustainen.

Siellä tehtiin avaus myös nyt lokakuussa, kun Forssassa löytyi 19-vuotias tyttö murhattuna joesta. Foorumilla spekuloitiin:  ”Voi tyttöparkaa. Odotamme uutisia” , ”Tekijästä ei ole vielä tietoa”, ”Voipi olla tai sitten ei. Itse veikkaan, että on tietoa mutta… Olisinpa kerrankin väärässä”, ”Tekijän taustatiedot varmistuvat, jos niitä ei kuulu.”

Pian avaus osoittautuu ”vääräksi”. Kotimainen tekijä, huumeistakin huhutaan ja lemmennälkäisestä suomalaisesta surkimuksesta. Nopeasti piiloon koko juttu. Ketju siirretään vähäpätöisempään keskusteluosioon pois huomion keskipisteestä. Keskustelu tyrehtyy saman tien – eihän asiassa ole mitään mielenkiintoa, jos asialla ei ole maahanmuuttaja.

Aina joskus Hommaforumilla on onnenpäivä. Rikos on tapahtunut ja on heti viitteitä siitä, että tekijät saattaisivat olla maahanmuuttajataustaisia. Keskusteluketju venyy kymmenien sivujen mittaiseksi. Asian edetessä joskus jopa kolmekin samaan ketjuun osallistuvaa on ehtinyt tilata valtiolta asiakirjoja (kuulustelupöytäkirjoja, oikeuden päätöksiä ym.), joista selviää tekijän/tekijöiden nimet. Jos nimet vaikuttavat musliminimiltä, on kyseessä täyspotti.

Järkyttäväkin uutinen, kuten esim. pikkutytön murha Ruotsissa viime vuonna, kuihtuu kokoon hetkessä, kun selviää, että tekijällä onkin brittiläinen arkkitehti-isä ja latvialaistaustainen äiti, eikä hän siis ole muslimi tai edes Irlannin mustalainen, kuten ensin toiveikkaasti odoteltiin:

”Olin jutun luettuani aika varma että kyse on muslimeista. Nolottaa vähän kun haluais yrittää olla edes jossain määrin avarakatseinen ja ennakkoluuloton.”

”Jutussa oli kaksi vahvaa vihjettä muslimiteorian tueksi: poliisien viittaus asia “herkkyyteen” ja se, että tytön murhasi kaksi veljestä. Ns. normaaleissa lasten murhissa tekijöitä on yleensä tasan yksi.
Joka tapauksessa lähes nolla prosenttia todennäköisyyttä annoin sellaiselle mahdollisuudelle, että tekijöiden sukunimi olisi Andersson, Svensson tai Bengtsson.”

Oli sittenkin normaali murha. Ei muslimin tekemä.

Vastikään Hommaforumilla keskusteltiin Koiramme-lehdessä ilmestyneestä artikkelista, jossa käsiteltiin muslimien vastenmielisyyttä koiria kohtaan ja siitä seuranneita ongelmia uusissa asuinmaissa.  Kirjoitus kirvoitti tällaisia kommentteja:

”Huonostipidetyt eli ”huonoon kulttuuriin” opetetut koirathan ovat eräällä tavalla kuin muslimeita. Ei voi pitää kadulla vapaana, aiheuttavat vahinkoa lähelle eksyville, varastavat leivät käsistä ja tunkevat kuononsa ja välillä jotain muutakin kutsumatta naisten jalkoväliin jne.”

”Ja vielä kun käännetään asia niinpäin että muslimit ovat kuin huonosti kasvatettuja koiria, niin jopas onkin nasevasti määritelty.”

”Niin, erikoinen uskonto, joka välkyttää mitä mitättömämmistä syistä aggressiivisesti “vaadimme erikoiskohtelua ja eri säännöt”-kylttiä. Isommista jutuista nyt puhumattakaan. Täysin yhteensopimaton tasa-arvoon perustuviin länsimaihin, joten parasta palauttaa kyseisen uskonto-kulttuurin edustajat saman tien.”

”Luultavasti koirat aiheuttavat paljon vähemmän kuormitusta kuin maassamme asuvat muslimit, joten miksi sallimme muslimien luontokuormituksen? Heillähän on kaikilla ne omat maat joissa asua ja inhota koiria.”

Koirien kanssa mulla ei ole ikinä ollut mitään ongelmia, mutta muslimien kanssa taitaa tulla ongelmia. Suomen pystykorva oli täällä ennen muhamettilaisia, jos allahinpalvojat eivät sitä suvaitse, niin painukoot helvettiin epäjumalansa kanssa.”

Yhdestä kommentista, jossa muslimeja myös verrattiin koiriin, oli nettipoliisi Marko Forss ollut yhteydessä kirjoittajaan ja kertoi valtakunnansyyttäjänviraston kanssa neuvoteltuaan tulleensa siihen johtopäätökseen, että tuo kommentti saattaisi olla sellainen, joka ylittäisi syytekynnyksen, ja olisi siksi syytä poistaa.

Kommentti poistettiin. Foorumilaiset keskittyivät lähinnä keskustelemaan siitä, oliko heidän sananvapauttaan loukattu, kun nettipoliisi tällä lailla sekaantuu heidän kirjoitteluunsa.

Ulkopuolinen tarkkailija ihmettelee enemmänkin seuraavia kysymyksiä:

Miksi Perussuomalaiset-puolue haluaa pitää yllä foorumia, jonka ilmeinen ja ainoa tarkoitus on herättää epäluuloisuutta ja vihaa etenkin muslimimaahanmuuttajia ja maassa jo asuvia muslimeja kohtaan?

Pitääkö meillä olla nettipoliisi, joka varoittelee poliittisen foorumin toimijoita, aikuisia ihmisiä, kommenteista, jotka ylittävät syytekynnyksen?

Ovatko muut foorumin kirjoitukset sellaisia, jotka kuuluvat normaaliin ja hyväksyttävään suomalaiseen poliittiseen toimintaan? Tai yleensä inhimilliseen toimintaan?

Onko perussuomalaisen puolueen toiminnan yksi tarkoitus nimenomaan muslimimaahanmuuttajien maahantulon estäminen ja entisten ulosajaminen? Tiedämme, että ns. halla-aholaisilla se on, mutta Timo Soinin viimeaikaisten toimenpiteiden perusteella voidaan olettaa, että se on koko puolueen yhteinen, vaikkakin piiloteltu päämäärä.

Hommaforumin Matias Turkkila ylennettiin Perussuomalainen-nettilehden päätoimittajaksi. Timo Soini nosti kesän puoluekokouksessa Hommaforumin esille malliesimerkkinä hyvästä poliittisesta toiminnasta ja kehotti Halla-ahoa nousemaan selvemmin esille puheenjohtajan rinnalle.

Halla-aho, Hommaforum ja Timo Soini. Yhteistyössä muun maahanmuuttajavastaisen rintaman ja Muutos 2011:n kanssa.

Alkuperäisen blogikirjoituksen ei voi lukea, koska Uusi Suomi on sensuroinut sen. 

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.