Racism Review: Free Speech for Anti-Semites and Other Racist Folks: Debates in Europe

by , under Enrique

By

There are some important and interesting debates on hate speech in Europe, with critics of new and old hate-speech laws often parroting “first amendment” arguments one often hears in the US.

The useful e-zine called Eurozine has several interesting article now on various sides of this debate. Check it out here.

And there seem to be more interesting websites debating “free speech,” such as this one, Free Speech Debate.

Read original blog entry here.

This piece was reprinted by Migrant Tales with permission.

 1. Lasse Björklund

  3.5.2012 klo 14:36 | päivitetty 3.5.2012 klo 18:05
  Poliisi tutkii somalimiehen tiliotteen julkaisun
  Poliisi on aloittanut esitutkinnan maahanmuuttajan tiliotteen julkaisemisesta Facebookissa. Rikosnimikkeenä on yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Lieksassa asuvan somalialaismiehen tiliotteesta julkaistiin osakuva yhteisöpalvelussa 28.4.

  Yhteisöpalvelu Facebookissa julkaistiin osakuva, josta käyvät ilmi somalialaistaustaisen miehen nimi, osoite, pankkitilin tapahtumatietoja ja tilin alkusaldo. Tilitapahtumat ovat Lieksan kaupungin rahatoimiston maksuja sekä tilinomistajan nostoja.

  Poliisi on luokitellut jutun rasistiseksi viharikokseksi, koska tilinomistaja on ulkomaalainen ja tilitapahtumat on julkaistu Facebookin maahanmuuttajavastaisessa keskusteluryhmässä.

  Asianomistajana oleva somalialainen mies on torstaina ilmoittanut poliisille vaativansa tekijöille rangaistusta. Pääepäiltynä on tiliotteen Facebook-profiilissaan julkaissut lieksalainen 29-vuotias mies. Toisena epäiltynä on lieksalainen 43-vuotias nainen, joka oli jakanut tiliotekuvan maahanmuuttajavastaisessa keskusteluryhmässä.

  Tilitapahtumat ovat herättäneet sosiaalisessa mediassa keskustelua ulkomaalaisille maksettavien avustusten suuruudesta.

  – Rikostutkinnan osalta oleellista on kuitenkin se, saako toisen tiliotteen nimineen julkaista ilman lupaa, vanhempi konstaapeli Mauno Tuohiniemi toteaa.

  Käsitän edellä olevan näin, että oleellisinta ei olekkaan se, onko 1600€ avustuksia maksettu lainmukaisin tukiperustein, vaan se saako epäilyttävän oloisen todisteen ulkomaalaistaustaisen saamista yhden päivän aikana maksetuista avustuksista tiliotteen mukaan julkaista, vaikka kansalaisten taholla epäilyksiä perusteettomista tai eriarvoisista korvauksista liikkuu huhuja ja salattuja viitteieitä eriarvoisesta kohtelusta kantaväestön ja maahan pakolaisina somaliasta saapuneiden suhteen.

  Kuitenkin vuosittain julkaistaan avoimissakin medioissa mm. Henkilön nimi, vuoden ansiot pääomatuloista , sekä palkkatuloista ja heidän osoitteet, sekä monet muut henkilötiedot ovat julkisesti esillä myös fb.ssä ja valtamedioissa ilman omistajan lupaa ja niitä levitetään.

  Erikoista on myös se , että poliisi menee pyytämättä kysymään asianosaiselta haluaako hän tehdä rikosilmoituksen ? Eihän poliisi mennyt kysymään jokinaika sitten julkisuuteen levinneen raiskauksen uhriltakaan, että haluaako hän tehdä rikosilmoituksen lähes 1000 henkilön fb. ryhmän huorittelusta,… ?

  En missän nimessä halua kiihottaa tai syrjiä, mutta ihmettelen minkälainen koneisto sai tämänkin asian päivässä ! , yhdessä päivässä viharikokseksi- tai kansanryhmää kiihottavaksi- tai yksityiselämää loukkaavaksi rikosepäilyksi, joka saatetaan tutkintaan heti !

  Kenellä tai keillä on valtaa niin paljon, että yksi tiliote syrjäyttää pahoinpitelyn, raiskauksen, petoksen,… tutkinnan yhden tiliotteen vuoksi?

  Lisäksi haluan liittää Karjalaisen artikkelin tähän päätteeksi, joka on julkaistu ihan julkisessa mediassa:

  Karjalainen 28.10.2011. Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on n. 200. Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä.

  Suomeen pääsee ns. kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien ja tätien lapsia kertoo Lieksan sosiaalijohtajaksi ylennetty Soile Syrjänen.

  Hän on pahoillaan kaavaillusta kiristyksestä perheenyhdistämispolitiikassa.

  Lieksan somaleista on 80% alle 35 vuotiaita. Syrjäsen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjänen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa.

  Syrjänen harmittelee sosiaalitoimiston lisääntynyt työmäärä, kun kantasuomalaiset ovat laittaneet “turhia tukihakemuksia”, kuten “haen toimeentulotukea sillä perusteella, että somalitkin sitä saavat” Syrjänen sanoo turhautuneena.

 2. Sasu

  Etnopositiivinen eksistenssi tarkoittaa, että asia on olemassa jos sillä on etnisesti positiivinen vaikutus.[1] Valkoisen miehen rotu on olemassa vain, jos sillä on negatiivinen vaikutus, koska tämä etnopositiivista, ja päinvastoin.[2] Suvaitsevaisessa diskurssissa väite X on tosi, jos väitteen X todenmukaisuus on etnisten vähemmistöjen tai niiden imagon kannalta positiivinen asia. Saman periaatteen mukaisesti väite X on tosi, jos sitä voidaan käyttää argumenttina maahanmuuton puolesta, mutta epätosi muissa tapauksissa.[3]

  http://wiki.hommaforum.org/wiki/Etnopositiivinen_eksistenssi

  Ymmärsikö joku täälä olevista, mitä tuo tarkoitti.

  Minä sain sen kuvan että vain positiiviset asiat attribuutitetaan identtiteettiin ja negatiiviset ei.
  Siis jos jokin tukee ryhmää niin se pannaan ryhmän piikkiin.