Perustuslain ja oikeusvaltion periaatteiden halveksiva puolue!

by , under All categories, Ana María Gutiérrez Sorainen, perustuslaki

Meillä on hallitus ja erityisesti yksi hallituspuolue, jonka jouluinen tehtävä on päästää eroon kolmesta tuhannesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista ihmisistä. Tuon päämäärän eteen, noita ihmisiä pitää perustuslainvastaisesti kohdella toisin kuin muita yhteiskunnan jäseniä.

Saman puolueen kansanedustaja on sitä mieltä, että perustuslaki on “alkanut nyppiä”. Eikö eduskunnassa opeteta kansanedustajille mitään valtiosääntöoikeuksista? Saman puolueen sihteeri, sen sijaan että ottaisi kritiikkiä vastaan, osoittaa sormensa oikeuskansleria kohtaan. Olin siis oikeassa kun sanoin, että kannatta huolestua myös oikeuskanslerin asemasta. Mutta siinä ei ole ihan kaikkea, koska saman puolueen kansanedustajat ovat sitä mieltä, että perustuslakia tulee nyt muuttaa.
Palataan kuitenkin tämän hallituksen ”elintärkeään ongelmaan”. Ensin ulkomaalaisvirasto teki, poliittisten paineiden alla, turvapaikanhakijoista ei turvapaikkaa tarvitsijoita. Pakolaisneuvonnan johtava lakimies Marjaana Laine sanoo Suomen kuvalehdelle, että poliittiset linjaukset ja tehostamispaine näkyvät. Kokemattomat työntekijät tekevät päätöksiä kiireessä. Vaikka haastattelija olisikin kirjannut hakijan painavat henkilökohtaiset syyt – jopa kidutuksen – lopullisessa päätöksenteossa niitä ei otetakaan huomioon.
”Tämä ei ole ulkomaalaislain, EU-lainsäädännön eikä pakolaisoikeuden mukaista”, Laine sanoo.
Tiedän, että moni kansalainen tyrmistyy ulkomaalaisviraston julki tulleista kielteisistä päätöksistä. Hallituksen toiminta turvapaikanhakijoita kohtaan ei ole kaikkien suomalaisten mielestä oikein. Tietenkin myös moni suomalainen on tyytyväinen. Onnittelen teitä, että saitte näköisenne hallituksen ja Suomi. Suomen kuva “kirkastuu” nyt ulkomailla!

Uutisten valossa, hallituspuolueissa on kristittyjen oikeuksia puolustavia, jotka kohtelevat kielteisen turvapaikan päätöksen saaneita eriarvoisesti kuin vihollisia tai ”vääräuskoisia”. Hallituspuolueen perussuomalaisten mielestä ongelma on siis se, että koska perustuslaki ei anna mahdollisuuksia ihmisten syrjintään, perustuslakia pitää muokata tämän puolueen tahdon mukaisesti. Ikävä on seurata kahden muun hallituspuolueen hiljaista hyväksyntä tai jopa tukea perustuslainvastaisille puheille ja touhulle.

Hyvää joulunodotusta tasapuolisesti kaikille!

Leave a Reply