Otavan Sanomat: Uusi elämä, uusi ihminen

by , under Zahra Khavari

Zahra Khavari

Minä olen afganistanilainen, vaikka synnyin Iranissa ja asun tällä hetkellä Suomessa. Koska olen asunut monissa maissa, minulle ei ole niin tärkeä tietä mistä kaupungista tai kylästä olet.

Koska minulla on pakolaistausta, en ole koskaan käynyt Afganistanissa. Perheeni joutui lähtemään pakoon Afganistanista, koska siellä ei ollut turvallista elää.

Näyttökuva 2016-6-14 kello 10.07.45
Lehden pääset lukemaan tästä linkistä.

Muutin Suomeen perheeni kanssa vuonna 2014. Vaikka olen asunut täällä vain kaksi vuotta, tiedän ja tunnen, että haluaisin elää tässä maassa loppu elämäni.

Iranissa asuimme pääkaupungissa Teheranissa. Se on iso kaupunki, jossa on paljon ihmisiä ja ruuhkia. Minulla on joskus ikävä Teheraniin, koska minulla on siellä ystäviä.

Tänä lyhyenä Suomessa oloaikana, olen löytänyt kavereita ja oppinut sopeutumaan uuteen kotimaani. Elämä täällä on ollut hyvää ja rauhallista. Monet elämäntapani ovat muuttuneetkin.

Kenties suurin elämäni muutos Suomessa on ollut toivo paremmasta elämästä. Iranissa oli toisin. Siellä ei ollut toivoa ja masennuin monesti.

Jos olet afganistanilainen, sinulla ei ole samoja oikeuksia, kun iranilaisilla, vaikka synnyit siinä maassa.

Tunnen, että olen kasvanut aikuiseksi, kiitoksia Suomelle, joka on antanut minulle mahdollisuuksia rakentaa uuttaa elämää ja kasvaa uudeksi ihmiseksi.

Tällä hetkellä nainen, jota kutsutaan Zahraksi, on optimistinen ihminen, joka katsoo tulevaisuuteen valoisena ja toiveikkaana.

*Hän oli Otavan Opiston monikulttuurisen peruskoululinjan opiskelija 2015-2016.