Otavan Sanomat: Opiskeleminen Suomessa

by , under Iise Ali Hassan

Iise Ali Hassan

Suomessa on paljon mahdollisuuksia opiskella mitä sinä haluat. Kaikki opiskelu on lähes ilmaista ja tämä kannustaa ihmisiä jatkamaan opiskelua. Ilman opiskelua on vaikea päästää eteenpäin elämässä Suomessa.   

Opiskelen Otavan Opiston monikulttuurisella peruskoulunlinjalla. Vaikein asiaa minulle on Suomen kieli. Silti olen oppinut paljon tänä vuonna.

Ensimmäinen asiaa johon ulkomaalainen opiskelija törmää koulussa on suomen tai ruotsin kieli. On erittäin tärkeä, että opiskelija oppi puhumaan Suomea. Ilman Suomea on vaikea tutustua ja kotoutua Suomeen yhteiskuntaan ja työelämään.

Yksi hyvä tapa harjoitella suomen kieltä on tutustua suomalaisiin. Tämä joskus on vaikea muttei mahdotonta.

On selvää että Suomessa kannatta opiskella kovasti ja yrittää kannustaa itseä eteenpäin elämässä. Tämä mahdollisuus on annettu meille ja olisi huono juttu olla käyttämättä tämä lahjaa.

Minulla on ollut helppoa opiskella Suomessa, koska olin opiskellut ala- sekä ylläasteella Somaliassa. Opiskelen paljon samoja asioita mutta eri kielillä!

Paitsi suomen kieltä ja tämä maan kulttuuria, opiskelu Suomessa on antanut minulle uusia mahdollisuuksia päästä eteenpäin elämässä.

Tämä kirjoitus julkaistiin Otavan Sanomissa (toukokuu 2013). Iise Ali Hassan on Otavan Opiston monikulttuurisella peruskoululinjalla.