Otavan Sanomat: Oma kulttuuri ja uskonto ovat tärkeitä

by , under Fozia Mir-Ali

Fozia Mir-Ali*

Minä olen syntynyt Iranissa, mutta tunnen itseni afganistanilaiseksi ja vähän suomalaiseksi.

Olen asunut Hirvensalmella, joka on pieni kylä lähellä Mikkeliä, noin 3 vuotta. Tulin Suomeen suoraan Iranista äidin, kahden veljeni ja kahden siskoni kanssa.

Muistan hyvin sen päivän, kun muutimme Suomeen. Se oli helmikuussa ja tosi kylmä päivä. Ulkona oli -30°C!

Monella ihmisellä on vain yksi kotimaa, mutta minulla on kolme. Tämä ei ole paha asia, mutta se herättää paljon kysymyksiä sisälläni. Minne kuulun? Mistä kotimaasta tykkään eniten? Mikä niistä vaatii minulta eniten huomiota?

Eläminen kolmessa eri kotimaassa voi olla joskus vaikeaa, mutta siihen on ratkaisu. Kuuntele musiikkia ja surffaile netissä. Se auttaa paljon! Yksi paikka, jossa tapaan paljon ystäviä virtuaalisesti, on Skype.

Myös uskonto on minulle tärkeä. Se auttaa minua tasapainottamaan elämääni Suomessa ja kolmessa eri kotimaassa samaan aikaan.

Tiedän, että tänä päivänä lehdissä muslimeista kirjoitetaan paljon negatiivisia asioita. Ihmiset ei pidä uskoa kaikkea mitä he lukevat. Kaikissa kulttuureissa ja uskonnoissa on hyvät ja huonot puolensa.

Haluan vakuutta kaikille teille, että suurin osaa muslimeista on rauhaa rakastavia ihmisiä, jotka haluavat elää toisten kanssa hyvissä väleissä. Perheeni ja minä olemme yksi heistä.

Toivon, että voisimme joskus tutustua toisimme paremmin.

* Fozia Mir Ali on monikulttuurisen peruskoululinjan opiskelija 2014-2015. Otavan Sanomat on Otavan Opiston opiskelijoiden lehtiprojektin tuotos. Opisto sijaitsee Mikkelin lähellä. 

 1. Toiset Soundit

  Hei Fozia and Enrique

  I’ve spotted an error in Fozia’s text and I think you’d better adapt the text, … (now it spells rahaa instead of rauha).

  “Haluan vakuutta kaikille teille, että suurin osaa muslimeista on RAHAA rakastavia ihmisiä, jotka haluavat elää toisten kanssa hyvissä väleissä. Perheeni ja minä olemme yksi heistä.”

  • Migrant Tales

   OK thanks for spotting this, Toiset Soundit.