Onko Suomessa hyväksytty rasismi ja fasismin kanssa flirttailu?

by , under Maarit Snellman

On kiistaton tosiasia, että Suomen hallituksessa istuu rasistinen puolue, jolla on fasistisia kytköksiä – Perussuomalaiset.

Pääministeri Sipilällä ei ole aikaa, innostusta selvittää mainittuja fasistisia kytköksiä.  HS:lle antamassaan haastattelussa ” Sipilä ei kuitenkaan halua jatkaa keskustelua siitä, onko hallituspuolueen edustajan väitetyt natsiyhteydet nyt käsitelty pois päiväjärjestyksestä. En tiedä mitään tämmöisistä yhteyksistä, eikä minulla ole niitä aikaa selvittää”, Sipilä sanoi torstaina.

Verkkouutiset osaavat Sunnuntaisuomalaisessaan kertoa, että “Pääministeri Juha Sipilän johdolla esitetyt toiveet Suomen Vastarintaliikkeen laillisuuden selvittämisestä eivät ole edenneet. Asia nousi esille Jyväskylän väkivaltaisen mielenosoitustapauksen jälkeen. Suomen Vastarintaliike toteaa nettisivuillaan, että se “tunnustaa kansallissosialistisen maailmankatsomuksen”.

Sunnuntaisuomalainen pyysi aiheesta lisäksi kommenttia oikeusministeri Jari Lindströmiltä (ps.), mutta tämä kieltäytyi.

Kantaa artikkelissa ottaa myös oikeushistorian professori Jukka Kekkonen, jonka mielestä laillisuusselvitys pitäisi tehdä aikailematta. Hän epäilee, ettei poliittista tahtotilaa asiaan ole. “Mielestäni suomalaiset viranomaiset ja poliitikot eivät ole kohdelleet äärioikeiston asettamaa potentiaalista uhkaa kansalaisten terveydelle ja hengelle yhtä ankarin sanankääntein ja toimenpitein kuin vaikkapa Ruotsin, Norjan tai Saksan vastaavat, professori Kekkonen sanoo. ”

Pariisin rauhansopimuksen mukaan fasistiset järjestöt ovat kiellettyjä Suomessa. Se on yhä voimassa oleva valtiosopimus.

Kauppalehti osaa kertoa, että Perussuomalaisten oma propagandaministeri Matti Putkonen pyörittää mediaa mennen tullen. Halla-ahon retoriikkaa tvistillä.

HBL:ssä bloggaava Tant Blomsterhat sanoo, että Joseph Goebbelskin olisi vaikuttunut. Hän jalosti ajatuksen propagandasta, jossa ei ole mitään väliä rakentuuko se valheille ja/tai onko se harhaanjohtavaa. Pääasia on, että propaganda saa toivottavan vaikutuksen aikaan vastaanottajassa. Tarkoitus todellakin tässä yhteydessä pyhittää keinot.

Täytyy taas kerran ihmetellä, että miten tässä on päässyt näin käymään. Miten natsismin pimeys on tiukentamassa otettaan Suomesta ensin rasismin kaapuun piiloutuen. Nythän se sallitaan tällä puuttumattomuudella ja tätä on mahdotonta ymmärtää.

Olen parhaillani lukemassa kirjaa “Kokemuksia suomalaisilta keskitysleireiltä”. Etenee pikku hiljaa, koska sisältö ryömii iholle. Natsimeininkiä ja Hitlerin ihannointia minun isieni mailla. Minunko Suomessani ollut tällaista. Vuonna 1949 kirjoitettu teos on käännetty suomeksi ruotsista 2010. Kääntäjä toteaa, että “tämä pimeä ajanjakso Suomen sotahistoriassa ei saa unohtua.”

Onko poliittisen johdon kannanotot ja antamatta jättämiset nyt tulkittava niin, että pimeys on meille tässä vaikeassa globaalin talouden tilanteessa vieras, joka saa jäädä asumaan. Talouskriisin hinnan maksavat taas heikoimmassa asemassa olevat, erilaiset, pakolaiset ja maahanmuuttaja muslimeja unohtamatta.

Jäikö meille kytemään natsisaksan kanssa kumppanina sotimisesta fasismin siemeniä.

Mediapersoona Jari Sarasvuo ei ole koskaan peitellyt näkemyksiään. Natsiksikin on kuulemma haukuttu. Kotoisin sieltä mistä Soinikin – Iivisniemeltä, jossa naurettiin ja pilkattiin niitä vuokrataloissa asuneita. Oltiin omistusasunnon omistavan perheen lapsina parempia kuin ne.

Sarasvuo oli taas ruudussa runsas viikko sitten. Ruudussa paljastui ainakin rasistinen ja kansallismielinen Sarasvuo. ” Suomalaista kulttuuria on uskallettava suojella islamilta.” Vaikea sanoa, että onko kyse Suvivirrestä. Se kun on perinne ja sen uskonnollinen merkitys on aika vähäinen – se varmaan voidaan laulaa kenenkään siitä kärsimättä. Mutta tämä suomalainen kulttuuri, jota niin hitokseen pitää suojella, on edelleen minulle epämääräinen möykky. Mihin se raja sitten oikein vedetään mikä on ja mikä ei.

Sarasvuo lisää, että “suomalaista ja länsimaista kulttuuria täytyy uskaltaa pitää parempana kuin esimerkiksi islamilaista kulttuuria.” Kuuntelen tässä samalla arabialaista musiikkia, rakastan arabialaisia kalligrafeja, baklavaa sekä islamilaisia runoja ja taidetta. Sarasvuon mielestä kaupallinen länsimainen kulttuuri on siis lähtökohtaisesti parempaa kuin islamilainen vuosituhansien kulttuuri sekä sen perintö.

Todellisuudessa Sarasvuo ei tiedä islamilaisesta kulttuurista mitään vaan hän sotkee keskenään islamin uskonnon ja islamilaisen kulttuurin. Sehän on ajan henki ja retoriikka. Hämeen- Anttila tietää molemmista, mutta hänet nappasi Edinburghin yliopisto. Kuinkahan paljon meillä on näitä enemmän ja vähemmän rasisteja merkittävissä asemissa maassamme niin päättämässä kuin vaikuttamassa asenteisiin. Ehkä on parempi, että en tiedä. Vastaus voi olla liian pelottavaa kohdata.

Lähteet:

http://www.hs.fi/politiikka/a1440648929444?jako=88a3ea396e93f499e7196f8186048c3f&ref=og-url

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sunnuntaisuomalainen_vastarintaliike-39991

http://blomsterhatt.blogg.hbl.fi/2015/08/26/goebbels-skulle-vara-imponerad/

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/persujen-propagandaministeri-pyorittaa-mediaa/A63c377F?ref=facebook:c4a4%3Fref%3Dfacebook:c4a4

http://like.fi/kirjat/kokemuksia-suomalaisilta-keskitysleireilta/

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1427947529494

http://www.hs.fi/politiikka/a1440047763878