On vain yksi ääripää

by , under All categories

Trollhättanissa käytiin eilen dialogia. Sen aloitti natsien sodanaikaiseen tapaiseen silmät peittävään kypärään ja mustaan asuun pukeutunut miekalla varustautunut nuori mies; Ikää 21 vuotta nimeltään Anton Lundin-Pettersson. Kantaruotsalainen. Olikohan tietoinen Suomen sananvapauden viikosta ja päätti sitten käyttää sitä ilmaisunvapauttaan.

kronan

Tämän vallitsevan dialogi ja ymmärrys diskurssin mukaan sitten poliisikin edustaa sitä toista ääripäätä. Poliisi, joka eliminoi tämän koulusurmaajan. Poliisi, joka turvasi sillä muut koulussa olijat ja ehkä ainakin osittain tästä syystä uhriluku jäi kaikeksi onneksi pieneksi.

Tässä rikoksessa oli kyse vihasta. Ei pelosta. Vaan vihasta. Vihasta, joka oli ensin saanut kasvaa ja sitten kuvaan tuli poliittista ideologiaa. Uusnatsismia. Äärioikeistolaisuutta. Sotaa monikulttuurisuutta vastaan. Kolmannen Valtakunnan ihailua.

Tilanne sai kehittyä kaikessa rauhassa pisteeseen, jossa nyt olemme. Taas.

Meillä on jo olleet omat viharikoksemme Myyrmanni, Jokela ja Kauhajoki. Syvää ihmisvihaa näilläkin tekijöillä ja antisosiaalista persoonaa, kuten myös Norjan Breivikillä. Viime vuodet ollaan keskitytty suojautumaan näiltä rikoksilta. USA:ssa on vallalla käsitys, että näitä ei voi estää.

Aivan varmasti voi. Poliittisessa päätöksenteossa vaan on taipumusta vesittää ennaltaehkäisy talousasioihin vetoamalla. On muka vaikeaa osoittaa, miten ennaltaehkäisy on myös taloudellisesti kannattavaa. Anna mun kaikki kestää ja pää takaisin pensaaseen.

On myös aivan outoa ja edesvastuutonta edes julkaista näkemyksiä, joissa teoista syytetään niiden kohdetta – tekijän näkövinkkelistä erilaisia ja vääriä ihmisiä. Tästä näkövinkkelistä keskustelu on pahuutta ja idiotismia.

Tällaisena päivänä kuin tänään eli äärioikeistolaisen iskun jälkeisenä päivänä on kohdattava aidosti tosiasia – meillä on Euroopassa ja USA:ssa äärioikeisto väkivalta ongelma. Islamistit vastaavat marginaalisesta osasta terrori- iskuja – Islamistien tekemät rikokset ovat alle 1 % kaikista Euroopan terroriteoista kertovat Europolin tilastot 2006 -2013 http://www.counterfire.org/news/17599-graphic-islamist-terror-accounts-for-only-0-7-of-attacks-in-europe .

Meillä on vain yksi ääripää. Lopeta Suomen bingbong hallitus tosiasioiden vääristely. Ainoastaan kohtaamalla tilanne sellaisena kuin se on, on sille jotain tehtävissä.