Oma kansa ensin, Ku-Klux klaani ja polttopullot

by , under Maarit Snellman

Hallitus astui eilen ulos rasismikaapista ja illalla Lahdessa pakolaisbussia vastaanotettiin kivin ja ilotulittein. Yksi äärioikeistolaisista oli pukeutunut Ku-Klux Klaanin asuun. Lisäksi Kouvolassa saatiin pakolaisten hätämajoituskeskuksen ovelle polttopullo. Refugees Wellcome.

polttopullo2

Tänään antamassaan tiedotteessa hallitus tuomitsee Lahden tapahtumat. Väkivalta on heidän tiedotteensa mukaan aina tuomittavaa. Eilen he kuitenkin vaativat yhdessä tuumin, että rasisteja ei saa sanoa rasisteiksi ja syyllistää. Pitää keskustella ja sitä tulee sietää ja ymmärtää. Ensin sallitaan ja sitten tuomitaan. Tätä kutsutaan kaksinaismoraaliksi ja se on erittäin tuttu ilmiö amerikkalaisesta politiikasta.

Pääministeri Sipilä ja muut hallituksen jäsenet ovat tällä dialogin vaatimuksellaan mahdollistaneet rasismin syvenemisen ja fasismin vakiintumisen. Se on kutsunut ne asumaan odotuksella, että muut antavat sille tilaa.

On vain ajankysymys, kunnes saamme ensimmäiset syyttömät uhrit, jotka joutuvat antamaan eurooppalaisen imperialistisen pakolaispolitiikan vuoksi henkensä hakiessaan turvaa ahdingosta, johon länsi ei suinkaan ole syytön.

Suomalainen rasismi ei synny peloista. Se syntyy perussuomalaisten harjoittamasta politiikasta, sivistymättömyydestä, kyvyttömyydestä ymmärtää ympärillä olevia tapahtumia, rasistisesta propagandasta, katkeruudesta ja vääristyneistä erinomaisuuden sekä ylemmyyden tunteista. Jälkimmäisillä ilmeisesti kompensoidaan jotain: Omia epäonnistumisia, menetyksiä, pettymyksiä. Ne tulee käsitellä. Syntipukin etsiminen on aina väärin ja väkivaltaa.

Päähän taputtelu ei ole nyt mikään ratkaisu. Tarvitaan asianmukaisen tiedon antamista kansalaisille, joilla näyttää olevan niin paljon epäselvyyttä pakolaisuuteen liittyen. Tarvitaan tiukkaa puuttumista kaikkiin viharikoksiin. Pelkkä rikosoikeudellinen seuraamus ei riitä – se on rasisti piireissä vain meriitti. Tarvitaan siihen yhdistettynä vihanhallintakursseja, joista ei voi kieltäytyä. Monikulttuurista siedätyshoitoa.

Suomalainen köyhyys ja vähäosaisuus eli eriarvoisuus eivät ratkea rasismin tai fasismin keinoin. Se ei ratkea, vaikka tänne ei koskaan tulisi yhtään maahanmuuttajaa tai pakolaista. Nämä kaksi asiaa eivät ole vastakkain. Vastakkain ovat neoliberaali talousideologia ja sen pohjalta harjoitettu globaali talouspolitiikka, joka luo köyhyyttä sekä eriarvoisuutta. On ymmärrettävä, että olemme samassa veneessä – me vastaan globaali etuja, varallisuutta sekä valtaa kahmiva globaali eliitti ja me muut. Meitä muita on enemmän.

Suomessa ratkaisuun vaaditaan myös ylimmän poliittisen johdon asenteiden muutosta suhteessa rasismiin ja fasismiin. He ovat teoillaan osoittaneet, että rasismi sallitaan vaikka hallitusohjelmassa yksikantaan todetaan, että ei sallita. Teot ratkaisevat.

Ruotsalaiset varoittivat Sipilää hallitusneuvottelujen aikaan ottamasta perussuomalaisia saludoliikkeineen hallitukseen. Nyt saadaan sitten koko rahan edestä mitä suurin osa ei tilannut.

Kilpailukykymme vaarantaa suomalainen asennemaailma ja ilmapiiri. Suomikuva on saanut syvä kolhun ja maineemme demokraattisena maana on vaarassa. Tippuminen takaisin itäblokkiin ei ole hyvä asia. Miksi sinne halutaan – vaikea sanoa. Vallassa ovat fundamentalistit, jotka yrittävät ratkoa haasteita vanhentunein keinoin asianmukainen tieto ohittaen.

Race-To-The-Bottom on hyvässä vauhdissa. Se varmistetaan rasistisella ja fasistisella suomalaisella hallituspolitiikalla vuonna 2015.