Miten perussuomalaisuutta kielen keinoilla rakennetaan

by , under äärioikeisto, Maarit Snellman

Yksi kieli, yksi mieli oli J.V. Snellmanin ajama nationalistinen aate 1800 luvulla, jolloin hän oli vaikuttava fennomaani Suomessa.

Hän vaikutti merkittävästi suomen kielen asemaan ja Suomen markan käyttöönottoon. Snellmanin päivänä 12.5 vietetään suomalaisuuden päivää. Snellmanilaiseen nationalismiin ei liittynyt rotuajattelua, vaan sen omivat svekomaanit, jotka olivat toki osaksi liberaaleja, mutta myös konservatiiveja ja vastustivat mm. säätykiertoa.

Nyt tässä ajassa ovat nämä kaikki aatokset heittäneet häränpyllyä ja sekoittuneet. Tämän ajan “nationalismi” ajaa Suomea oikealle suomalaiselle, omaa rotuajattelua sekä avointa rasismia, joka ilmenee mm. kaikessa ajattelussa sekä kielenkäytössä.

Tällöin puhutaan itse asiassa kansallissosialismista eli natsismista, joka on yleisen käsityksen mukaan yksi fasismin alalaji. Tämä edustaa äärioikeistolaista ja totalitaarista ajattelua. Fasismi ei perustu mihinkään ideologiseen teokseen. Sen sijaan kansallissosialismin kulmakivi on Adolf Hitlerin Mein Kampf, joka vie fasismin äärimmilleen T4 rodunpuhdistamisohjelmallaan, jota hän jo ehti toteuttaa melkoisella “menestyksellä” kenenkään siihen puuttumatta. Tavoitteena oli luoda arjalainen mahtirotu – täydellinen saksalainen, joka tietysti oli valkoinen.

Biologisia perusteita tälle Gretel & Gunther fantasialle ei ole. Keskenään lisääntyminen luo sairaita yksilöitä ja kääntyy jossain vaiheessa itseään vastaan, kuten on nähtävissä lähes kaikissa ns. rotukissoissa ja -koirissa. Monet rodut ovat jo lähes pilalle jalostettuja. Vain ihmisen tarpeiden vuoksi.

Breivik kirjoitti oman manifestinsa ennen iskuaan monikulttuurisuutta vastaan – 2083 European Declaration of Independence (2011). 22/7 oli markkinointiväline hänen manifestilleen. Breivik on yhdistetty äärioikeistoon, fasisteihin ja nationalisteihin. Teos käsittelee maahanmuuttoa monikulttuurisuuden ja islamin vastaiselta kannalta. Teoksessa käytetään sanaa kulttuurimarxisti korvaamaan sanaa vasemmistolainen ja mustat ihmiset korvataan sanalla muslimi. Breivik siteeraa Halla-ahoa ihailevaan sävyyn.

Halla-ahon aloitteesta julkaistiin vuonna 2010 nuiva manifesti, joka hänen mukaansa on kriittinen maahanmuuttopoliittinen vaaliohjelma. Sen mukaan Manifestin allekirjoittajat katsovat, että maahanmuutto on eräs tämän hetken ja tulevaisuuden tärkeimmistä poliittisista kysymyksistä. Tähän asti harjoitetun huonon maahanmuuttopolitiikan yhteiskunnalliset ja taloudelliset seuraukset tulevat olemaan Suomelle kohtalokkaita, ja kurssin muuttamisella on kiire.

Lisäksi sen mukaan hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan puolestajapuhujat, niin poliitikot kuin mediakin, syyttävät mielellään meitä suomalaisia nuivasta suhtautumisesta etenkin humanitaariseen maahanmuuttoon. Manifestin allekirjoittajat ovat sitä mieltä, että kielteisiin ilmiöihin kuten turvapaikkaturismiin ja suomalaisten sinisilmäisyyden röyhkeään hyväksikäyttöön tuleekin suhtautua nuivasti.

Halla-aho on kielitieteilijä, jolle uskon olevan selvää, miten ihmisen mieleen kielen keinoin ja valinnoilla vaikuttaa. On luotu perussuomalainen mieli, jolla on yhteinen kieli. Se on muun muassa seuraavaa:

• Suomi suomalaisille
• Suomi oikeille suomalaisille
• Suomi oikealla tavalla suomalaisille
• Se ei tunne omaa rasismiaan
• Maahanmuutto käsitys on ideologinen – ei faktaan perustuva
• Se jyrää, nimittelee, väheksyy ja alentaa sekä mitätöi, uhriutuu, luo itse vastakkain asettelua
• Se ei kestä argumentointia, koska se on puhtaasti ideologista
• Väittää olevansa isänmaan asialla
• Iskee suoraan turhautuneisiin mieliin ja sydämiin
• Käyttää propagandan keinoja viestinnässään
• Vasemmistoa syytetään oikeiston virheistä
• Perussuomalaisen ideologian vastakohta on kommunismi
• Se ei tunnusta todellisia syitä Suomen talouden tilaan
• Käyttää sanan- ja ilmaisun vapautta erilaiseen henkiseen väkivaltaan
• Väittää ideologiaansa arvoiksi
• Kansallissosialistiset ajatukset oikeutetaan sillä, että äärikommunisti Stalin oli Hitleriä pahempi. Stalinilla ei ollut rotuajattelua vaan terrori perustui megalomaaniseen vallanhaluun ja mielivaltaan. Pahuutta ei voi oikeuttaa toisen pahuudella

Todellisuutta luodaan kielen keinoin ja siitä todellisuudesta syntyvät asenteet, teot, päätökset ja valinnat. Sen perustella syntyy yhteiskunnassa valitsevia rakenteita, valtioita ja kansakuntia.

Yhteiskunnallisen päätöksen teon tulee perustua faktaan ja tosiasioihin kunnioittaen niin omaa kuin sitäkin lainsäädäntöä, johon olemme kansainvälisesti sitoutuneet. Suomi ei ole maailman mahti eikä maailmankaikkeuden keskiössä. Sitä ei sovi unohtaa, vaikka se perussuomalaisessa kielenkäytössä loistaakin poissaolollaan. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

On valitettavaa , että tällainen kielellinen käytäntö on saanut näinkin paljon jalansijaa. Hallitusohjelmaan on kirjattu – rasismia ei sallita. Sanoja paperilla.

Hallitus ja PS:än puheenjohtaja Soini ovat edelleen hiljaa. Jotkut puhuvat ja ottavat kantaa. On erittäin valitettavaa, että ylimmän johdon kantaa saamme odotella. Tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää. Näyttää siltä, että hallitus ja Suomen viranomaiset eivät oikein riittävällä vakavuudella suhtaudu tähän kielellisesti  luotuun ilmiöön, joka lisää muukalaisvihaa ja rasismia. Teot eivät synny tyhjiössä.

http://yle.fi/uutiset/smpn_entinen_puheenjohtaja_vertaa_immosen_tekstia_breivikin_manifestiin/8182242
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/798525/Tutkija+ihmettelee+Olli+Immosen+kirjoituksen+ajankohtaa
http://somaliliitto.fi/2015/08/12/kenella-on-oikeus-yksilonvapauteen/

Uusnatsismi tavoittelee kansallissosialismin eli natsismin tai jonkin sen muunnelman elvyttämistä. Se on noussut kaikkialla Euroopassa, joskin myös sen vastarinta. Mutta on nyt huolehdittava, että se ei saa pysyvää otetta Euroopasta ja jää tänne asumaan. Se edellyttää talouspolitiikan linjan muuttamista, jotta tuloköyhyyden kasvu ja eriarvoistumiskehitys saadaan pysähtymään ja pois. Tekoja. Tekoja.

http://europe.newsweek.com/neo-nazi-activity-rise-europe-316465
http://www.thedailybeast.com/articles/2015/08/13/could-the-third-reich-happen-here.html