Meidän Suomen lippu

by , under äärioikeisto, Ana María Gutiérrez Sorainen, Fasismi, Finland, Natsismi

Tämä vähän alempana oleva kirjoitus ja varsinkin se, että Uuden Suomen henkilökunta päätti nostaa sen pyörimään karuselliin nostatti taas tunteita. Sanon taas, koska tämä ei ole ainut kerta , jolloin joku kirjoituksista herättää muita blogisteja kirjoittelemaan. Minusta nyt kritiikki oli varsin erikoista, koska kyseessä oli kirjoitus Suomen lipun arvosta.

Itse en valitettavasti pääsyt nauttimaan kyseisen kirjoituksen lukemisesta. Kun ehdin Puheenvuoroon, kirjoitus oli poistettu ja tilalle ilmestynyt tässä linkissä oleva ilmoitus, jonka otsikko on erikoinen. Puheenvuoroni ei ole suljettu eikä suljeta yhden toisen kirjoittajan toimesta.

Tässä kirjoituksen Suomen lipun käytöstä:

Kuten yli 15 000 muuta suomalaista, olin minäkin Helsingissä osoittamassa mieltä fasismia, natsismia ja väkivaltaa vastaan.

Kuten Puheenvuoron blogissa lupasin, minulla oli kädessä Suomen lippu ja pienempi Nicaraguan lippu. Suomen lippu löytyi myös hatustani.ana1

Mielenosoituksessa seisoin kavereiden kanssa. Meitä opasti Jukka Virlander, jolla oli keskikokoinen Suomen lippu koko ajan kädessä.

 

Lippuni kiersi välillä eri ihmisten käsissä. Eräs heistä oli pelle, joka pellekavereineen “teki natsitarkastuksia”. Aluksi pelle katsoi minua vähän empien kun ojensin lipun hänelle, mutta kun sanoin tiukasti, että Suomen lippu on meidän kaiken, hän sitten hymyili ja nosti lipun korkeuteen.

mielenosoitus3

Pelle ja lippu.

batman

Viime vuoden puolella Sebastian Tynkkynen vastusti burkhaa mm koska siinä oli vain reikä silmille, mutta Batmanin asu on samanlainen kuin burkhaa. Batman oli mielenosoituksessa luopumassa väkivallasta ja siksi ojensin hänellekin lippuni. <3

tyttolippu

Nuori ja Suomen lippu. Upea! Myös parilla monilla muilla oli lippunsa mukana.

 

Jokaisen suomalaisen pitäisi nyt nostaa Suomen lippu korkeuteen ja kantaa sen rakkaudella. Valitettavasti moni ei tee niin ja yleisin syy mitä olen kuullut, kun olen kysynyt ihmisiltä on se, että Suomen lippu edustaa natsia ja ääri-isänmaallista ajattelua. Olen sanonut niille ihmisille, että he luovuttavat tärkeää asia kyseenalaiseen tarkoitukseen.

Laki sanoo selkeästä Suomen lipun käytöstä, että se, joka julkisesti turmelee Suomen lipun tai käyttää sitä epäkunnioittavasti taikka luvattomasti ottaa paikaltaan yleisesti nähtäville asetetun Suomen lipun, on tuomittava Suomen lipun häpäisemisestä sakkoon. (21.4.1995)

Lipun turmeleminen on ilmeisesti tulkintakysymys ja siksi voidaan kysyä, että voitaisiinko tulkita niin, että Suomen lipun käyttäminen natsismin, fasismin ja poliittisen väkivallan ajamisessa julkisesti tai ei (esim. painotuissa tuotteissa) voitaisiin tulkita lipun turmelemisena!

Haluan ajatella, kuten Jukka Virlander sanoi yhdelle toimittajalle Rikotaan hiljaisuutta -mielenosoituksessa, että “Haluan, että saamme lippumme takaisin”.

jukka

Jukka Virlander kertoo kantansa Helsingin Sanomien toimittajalle.