Mardröm eller verklighet? – Landet jag kallade för mitt hem är inte samma land jag växt upp i och var stolt över

by , under Beri Jamal, Flyktingar och asyl

Jag hoppas att jag snart får vakna upp ur denna mardröm – en dröm som visat mig att detta land som jag kallat för mitt hem i 26 år har brutit mot allt som heter mänskliga rättigheter. Ett land som har visat till hela världen – att de bryr sig inte om dessa oskyldiga asylsökande som flytt från död och terror till ett land som är redo att skicka dem tillbaka till samma död och terror för de vill inte ha dem här.

I 26 år har jag alltid sagt Finland är det bästa land i världen, man är trygg här, de ser dig jämn lik som dem fast du är utländsk, rasismen är inte lika grym – men jag hade fel.

Finland som jag har sett nu sedan April 2016 är absolut inte Finland jag växte upp i och fick kalla det för mitt Hem.

 

Idag så fick jag höra att den tredje killen vid namnet Ali har blivit tvångsutvisad från Finland – mot hans egen vilja. Så nu är det två killar som väntar på dödsdomen – om tvångsutvisning.

Nu tänker ni väl – Irak vem bryr sig om de accepterar eller inte, finska regeringen har ändå tagit beslutet om att tvångsutvisa så många de kan och de har redan börjat göra det.

De kommer till anläggningar där irakiska asylsökande har fått sitt andra eller tredje negativa beslut. De griper honom och tar honom till en separerad anläggning för de som skall bli utvisade från Finland.

I början så trodde många att det är ett spel eller lek som de utför på vissa för att se asylsökandes samt finska folkets reaktion, MEN NEJ! det var det inte utan det är på riktigt!

Så de började med att ta in några män för att sedan utvisa dem mot deras vilja. De tar dem till flygfältet med handbojor och de hotar med ingen motstånd får göras för då tar de till våld – JAG ÄCKLAS! för varje dag som går så växer mitt hat för detta land – inte landet utan den här REGERINGEN! som har helt slopat bort mänskliga rättigheter och de överenskommelsen de gjort för att ta emot flyktingar.

Vem är det som ligger bakom dessa tvång utvisning bestämmelserna?

Vad jag vet och vad jag läste så misstänker jag att dessa bestämmelser kommer från någon högre ministerier – för dessa kan ge order och bestämmelser till polisen och de måste utföra allt.

Denna regering, kommer att ta livet av många asylsökande, så jag är inte alls förvånad då de säger att 8000 – 10 000.

 

Nu tillbaka – mannen nedanför på bilden är samma man som blev utkastad från hans flyktinganläggning två dagar efter hans operation. Hans överklagande av immigrationsverket andra avslag gick till domstolen som sedan beslöt att han inte har rätt till skydd i Finland, vilket betyder att även han kommer att utvisas.

Han meddelade en av sina vänner som meddelade oss om att polisen kom till platsen han befinner sig på för att informera honom att han skall utvisas.

Är det som Finland behandlar människor som är sjuka – som lider a smärta varje dag?

Är det som detta land har börjat visa sin omänsklighet?

Genom att utvisa folk mot deras vilja?

Varför ändrade Sverige sitt beslut om att Irak inte är säkert medan Finland som aldrig besökt Irak gav en säkerhetsbedömning om att landet är säkert?

Vilka var de som undersökte landets situation? Personer som inte vill ha Irakiska asylsökande här? Eller gissade dom bara högt via det som de sett på nyheterna?

Hur kan länder som har lika rättspraxis se så olika på människor? och sedan ha så olika bestämmelser?

 

Det som skrämmer mig mest är – vad kommer att hända med de utvisade personerna? Vad händer om den som hotat personer som blivit tvångsutvisad blir fast? Och om de blir dödade – VEMS ANSVAR ÄR DET?

Du behöver inte vara en terrorist för att döda någon – det räcker bra med att du gör orättvisa beslut mot de skylda då du ger dem avslag på deras asylansökan och sedan skickar dem till döden.

Kommer den finska regeringen att ta detta ansvar? Då den valt att skicka en irakisk asylsökande till döden? Eller kommer de att neka att de aldrig tvångs utvisat någon?

Just nu så är känslorna jag bär på mest hat och frustrering och STORT BESVIKELSE!

Om jag skulle få chansen att åka till Bagdad – så skulle jag göra det! Helt utan att vara rädd, varför? För att bevisa det som har rapporterats till immigrationsverket och regeringen är bara BULLSHIT!

Leave a Reply