Maahanmuuttokriittyys vai pelkkää rasismia uudella kaavulla

by , under All categories, Sasu

Sasu Xinkang Ölander*

Suomalaisia vaivaa värisokea rasismi. Kun haluamme olla rasisteja annamme asialle aivan uuden nimen. Esimerkiksi maahanmuuttokriittisyys. Jos siis olemme maahanmuuttokriittisiä niin eikö meidän sitten kannata sulkea rajat tai pysäyttää kaikki virolaiset. Virolaisethan on se suurin maahanmuuttaja ryhmä joka, tekee pimeitä keikkoja. Virolaiset ovat myös lukumääräiseksi suurin maahanmuuttaja ryhmä, ei somalit. Kuinka moni perussuomalainen olisi valmis tekemään sen. Tuskin kovinkaan moni koska, virolaiset ovat eurooppalaisia. Maahanmuuttokriittiset kohdistavat energiaansa väärään suuntaan jos ajatuksena on sosialipummien ajaminen pois tai työpaikka varkaiden kiinnisaanti. Jos se olisi tavoite niin heidän pitäisi matkustaa kolmanteen maailmaan ja alkaa kovalla äänellä taistella työsopimuksien ja niiden kunnollisen sisällönpuolesta. Mutta sehän nostaisi eurooppalaisten kesto- ja kulutustuotteiden hintoja. Maahanmuuttokriittiset eivät varmastikaan halua heikentää valkoisen rodun taloudellista ylivaltaa, eihän.

Maahanmuuttaja termi on itsestään jo sekava jos mietimme miten termiä käytetään mediassa. Juridisesti maahanmuuttaja on ihminen jolla ei ole suomen kansalaisuutta. Mutta media ei käytä termiä niin. Ennemmin media assosioi maahanmuuttajan ihmiseksi, joka ei näytä eurooppalaiselta. Tämä assosiointi virhe antaa termille rodullisen leiman. Maahanmuuttokriittiset eivät oikeastaan ole maahanmuuttoa vastaan vaan värillisten muuttoa vastaan. Värisokeat rasistit toimivat juuri näin. Rasismi ei muutu mutta, termit jolla sitä tuotetaan muuttuu.

Tämä johtaa siihen että, on kysyttävä mitä sellaista värillisessä vähemmistössä on joka, saa suomalaiset hyökkääviksi. Syy ei ole islam koska suomessa on jo vuosisatoja asunut tataari vähemmistö jotka ovat islamin uskoisia. Syy voisi olla ”maahanmuuttajien” erilainen kulttuuri. Jos oletamme että, ongelma on kulttuuri niin silloinhan se väistyisi sitä mukaan kuin ”maahanmuuttajat” sopeuttavat kulttuurinsa suomen lainsäädäntöön. Siinä prosessissa suomalaisten on oltava mukana. Meidän pitää kertoa omat arvot ja lait mutta, suomalaiset eivät saa tyrkyttää omia arvoja. ”Maahanmuuttajat” hoitavat itse sopeuttamisen ja karsivat ristiriitaiset käytännöt pois kunhan kulttuurin ydin säilyy.

Valitettavasti Tampereen yliopiston Tiedotusopiston Laitoksen tutkimus Etnisyys ja Rasismi Journalismissa todetaan että, kulttuurin sopeuttaminen ei mitenkään riitä. Tutkimuksessa todetaan että , ”maahanmuuttajien” on oltava suomalaisempia kuin suomalaiset ovat. Tämä tulos kertoo meille että, suomi kansakuntana on sisäistänyt rasismin tärkeimmän dogmin. Eurooppalainen/valkoinen kulttuuri on normi johon kaikki verrataan. Koska eurooppalaisuus on ihanne niin kaikki muut ovat friikkejä tai eksoottisia. Suomalaisten on kysyttävä mitä on olla normi itseltä. Suomalaisten on kysyttävä omaa oikeutta olla yksi kolmas osa maailmaa. Mikä meriitti antaa meille oikeuden sanoa mikä kulttuuri/rotu on normi ja mikä ei.

Perussuomalaisten voiton yksi syy on se että, ”maahanmuuttajat” eivät ole oppinut suomalaisuutta kyllin hyvin. Tämähän on ihan sama asia kuin 1800-luvun alkupuolen lähetyssaarnaajat kohtasivat. Alkuperäisasukkaat eivät oppineet kristillisiä arvoja kyllin nopeasti ja sen takia sosialidarwinismi voitti alaa. Perussuomalaisten voitto voidaan nähdä myös osoituksena että, suomalaistuminen ei riitä. Kun meillähän on näitä Jani Toivoloita tai Nazimi Razmyaraita. Henkilöitä joista on tullut suomalaisia ytimiä myöten mutta, näkeekö kantaväestö heidät suomalaisiksi. Minä epäilen että, ei, koska suomalaisuus on olla valkoinen. Jos ajattelemme näin niin kaikki sopeutumis ja sulautumis yritykset ovat turhia ja tämä näkökulma luo myös muurin jokaisen värillisen eteen. Värillinen ei voisi koskaan olla suomaalainen itse mutta, hänen jälkeläiset voisivat olla jos he harjoittaisivat eugeniikkaa ja kieltäisivät juurensa. Tästä eroon päästäkseen on käsite suomalaisuus muutettava monikulttuuriseksi tai värilisten on rakennettava oma yhteisö johon tukeutua.

PS: Syy miksi maahanmuuttaja termi on lainaus merkeiksä on sen epämääräisyys.

*Kirjoittaja on 18-vuotias lukiolainen Helsingistä. Hän määrittele itsensä aasialais-suomalaiseksi.

 1. Farang

  En nyt noin sanoisi, olet vain hieman hukassa. Mutta ehkä se korjaantuu kun kasvat, olethan vielä lapsi.

  Sinulla on määritelmätkin ihan hukassa: “Juridisesti maahanmuuttaja on ihminen jolla ei ole suomen kansalaisuutta.” Ei se noin mene, kyllä maahanmuuttaja on maahanmuuttaja senkin jälkeen kun on saanut suomen kansalaisuuden.

 2. justicedemon

  Miten maahanmuuttokriittinen suhtautuu sellaiseen maahanmuuttajaan, joka on jo Suomen kansalainen? Esimerkiksi Yhdysvaltoihin pysyvästi siirtyneen entisen Suomen kansalaisen USA:ssa syntynyt lapsi on voinut hankkia kaksoiskansalaisuuden, jonka turvin hän pääsee Suomeen esimerkiksi hankkiakseen kalliita terveydenhuoltopalveluja. Jopa ilman kansalaisuutta tämä saisi siirtyä biologisen alkuperänsä perusteella Suomeen niin sanottuna paluumuuttajana ja näin pääsisi melko nopeasti maamme sosiaalivakuutuspiiriin, vaikkei ole maksanut sille penniäkään veroa tai muuta vakuutusmaksua. Sellainen suunnitelma on paljon kannattavampi kuin Obamacare.

  Sasu on sinänsä oikeassa siitä, miten lehdistö ei vieläkään hallitse maahanmuuttoon liittyvää peruskäsitteistöä. Erityisesti maahanmuuttaja ja ulkomaalainen sekoitetaan koko ajan, vaikka edellinen käsite viittaa yksilön historiaan ja jälkimmäinen koskee tämän oikeudellista suhdetta Valtioon. Mikä lehdistö ei ymmärrä myöskään maahanmuuttokriittinen ei yleensä käsitä paremminkaan. Olemme näin ollen kuulleet jatkuvasti epähikkeiden väitteet maahanmuuttajienhan rikollisuusasteesta perustuen yksinomaan rikoksista epäiltyjen kansalaisuutta koskeviin tilastoihin. Samalla selvästi virheellisellä tilastointimenettelyllä Thaimaan pieni ja vanhahko suomalainen maahanmuuttajayhteisö on yksi maailman pahimpia rikollisuuspesiä.

 3. Farang

  Rikollisuustilastojen esittelijät nyt ovat oma rasistinen joukkonsa, kyllä he oletettavasti tietävät itsekin olevansa rasisteja. Tilaston julkaiseminen ei sinänsä ole rasistista, mutta jos julkaisu tehdään rasistisin perustein niin se on eri asia. Jos tilastoa käytetään tuomitsemaan tietyt maahanmuuttajaryhmät, niin tällöin kyse on rasismista.

  Mutta edelleenkään en osta väitettä, että tällaista toimintaa tehtäisiin yhteiskunnan toimesta, tai vallanpitäjien. Todistakaa väitteenne!

 4. D4R

  Sasu, osuva manifesti, voisi odottaa vastauksen tähän niin sanottu maahanmuuttokriittisiltä, että miksi he eivät kohdista kritiikinsä Virolaisiin ja Venäläisiin, kun viimeisin tiedon mukaan he ovat suurimmat rikoliset Suomessa. Missä on Mr Halla Aho tai mr Soinin kommentit näihin ryhmien tekoihin? ei, niitä ei kiinosta valkoisia rikolisia, vaan he eivät ole uhka heille, vaan värilliset ovat pahempia(sarkasmia).

 5. Native Finnish Woman

  Tämä kysymys kuulostaa nyt varmasti rasistiselta, mutta se on ihan oikeaa tiedonhalua ja uteliaisuutta: Ovatko venäläiset ja virolaiset rikolliset täällä maahanmuuttajina, vai turisteina? Eivätkö ainakin Tallinnan-laivalla tulevat virolaiset pikkurikolliset ole täällä vain käymässä? Päivän tai viikon kuluttua he palaavat Viroon, jossa oikeasti asuvat.

 6. Native Finnish Woman

  Sasu kyllä osuu kantaan artikkelillaan. Muistan muutaman vuoden takaa erään “fennomaanin”, johon internetissä törmäsin, joka sanoi että suomenruotsalaiset ovat Suomen huonoiten sopeutunut maahanmuuttajaryhmä. Tällä henkilöllä oli itsensä mukaan maisterintutkinto Suomen historiassa. Eli jos 1200-luvulla Suomeen kulkeutunut ja usein asumattomille seuduille asettunut ihmisryhmä, joka on samannäköinen, suurin piirtein saman kulttuurinen ja saman uskontoinen, sekä normaalisti työtä tekevä ja kouluttautumishaluinen on “huonoiten sopeutunut maahanmuuttajaryhmä”, niin ei kellään muulla kyllä ole mitään toivoa täällä! *nauraa* Selvästikin täällä on ihmisiä, joille ei kelpaa eikä koskaan tule kelpaamaan mikään, koska he ovat identiteettinsä puolesta ja tunnetasolla niin sidoksissa maailmankuvaansa.

 7. D4R

  Native Finnish Woman: Sasu kyllä osuu kantaan artikkelillaan. Muistan muutaman vuoden takaa erään “fennomaanin”, johon internetissä törmäsin, joka sanoi että suomenruotsalaiset ovat Suomen huonoiten sopeutunut maahanmuuttajaryhmä. Tällä henkilöllä oli itsensä mukaan maisterintutkinto Suomen historiassa. Eli jos 1200-luvulla Suomeen kulkeutunut ja usein asumattomille seuduille asettunut ihmisryhmä, joka on samannäköinen, suurin piirtein saman kulttuurinen ja saman uskontoinen, sekä normaalisti työtä tekevä ja kouluttautumishaluinen on “huonoiten sopeutunut maahanmuuttajaryhmä”, niin ei kellään muulla kyllä ole mitään toivoa täällä! *nauraa* Selvästikin täällä on ihmisiä, joille ei kelpaa eikä koskaan tule kelpaamaan mikään, koska he ovat identiteettinsä puolesta ja tunnetasolla niin sidoksissa maailmankuvaansa.

  Kiitos että kerroit minlälaiset Suurinosa Suomalaisista on.

 8. Väinämöinen

  Sasu

  ”Ennen kuin äärioikeisto ehtii sanoa. Vastaan. Jos olen miellestänne vainoharhainen tai hullu niin ei tarvikse kertoa.”

  Onko Suomessa äärioikeistoa? Ketkä?

 9. Seppo

  “Onko Suomessa äärioikeistoa? Ketkä?”

  IKL, Suomen Sisu, Kansallinen vastarinta, Vapauspuolue. Muutamia mainitakseni.

  Lisäksi perussuomalaisten sisällä on ryhmittymiä, joilla on tai on ollut yhteyksiä edellämainittuihin ja joita voidaan pitää äärioikestolaisina.

 10. Väinämöinen

  Seppo

  Aika pahasti meni hankeen tai sitten kysymys oli huono.

  IKL, ei löydy.
  Sisu, ei löydy.
  Kv, ei löydy
  Vapauspuolue, ei äärioikeisto niinkuin nimi jo sanoo.

  Jäljelle jää PS joka ei ole äärikoikeisto. Ja ketkä ovat puolueen sisällä äärioikeistoa? Halla-aho, ei, Soini ei. Loput voit kertoa ite mutta jäänee aika ohueksi.

  • Migrant Tales

   Väinämöinen, I agree with Seppo: IKL, Suomen Sisu, Kansallinen vastarinta, Vapauspuolue and a few others are far-right parties.

   All of them have something in common. They are anti-EU, anti-immigration and especially anti-Islam.

 11. Väinämöinen

  ei löydy means doesn’t exist.

  I think you need to stress that you refer to Kokoomus when you talk about far right, as it is the part with influance that places itself furher right. Then come, Christians and Swedish and then Keskusta.

  Vapauspuolue may be but it is literally non-existing. Perhaps you need t pay attention when you say that Katainen’s party is far right, he might be upset.

 12. khr

  D4R:

  Kiitos että kerroit minlälaiset Suurinosa Suomalaisista on.

  Pyytäisin olemaan yleistämättä. “Ei ne kaikki, mutta suurin osa” -asenne aiheuttaa somaleillekin ongelmia.