LAUSUNTO: POHJOIS SUOMEN ISLAMILAINEN YHDYSKUNTA: Muslimiyhteiso halua työskentelä tehdäkseen Oulusa paremman asumispaikan kaikille

by , under Pohjois Suomen Islamilainen Yhyskunta

ISLAMIC SOCIETY OF NORTHERN FINLAND

POHJOIS SUOMEN ISLAMILAINEN YHDYSKUNTA

Linnankatu 23-25, 90100. Puh: 0500582371

Lausunto

Oulun muslimiyhteisö on tehnyt paljon ja aikoo jatkaa väsymättömästi työskentelyä tehdäkseen kaupungistamme paremman asumispaikan kaikille.

Suojelupoliisilta on tullut raportti 22. päivä Maaliskuuta Suomen turvallisuustilanteesta. Mitään ei mainittu muslimiyhteisön panoksesta. Kansan pitäisi tieätää meidän panoksesta, mitä annamme maan turvallisuuden eteen.

Vuonna 2016 kantasuomalainen suunnitteli pommin asettamista erääseen konserttiin Oulussa, joka olisi tappanut ja vahingoittanut monia ihmisiä. Osa meidän muslimiyhteisön naisjäsenistä tunsi tämän henkilön, ilmoitti hänestä poliisille. Tämän ilmoituksen avulla poliisi sai ennaltaehkäistyä tämän hirveän suunnitelman totuetumisen.

”Oulun muslimiyhteisö teki kansalaisvelvoitteen mukaisesti ja antoi poliisille tärkeän vihjeen, jolla estettiin tragedia.” ”Ei ole meidän tehtävämme erikseen ilmottaa medialle tästä suunnitelmasta. Se on poliisin työtä.” Valitettavasti ihmiset eivät tiedä meidän panoksesta.

Muslimit eivät ole tuore ilmiö Suomessa, olemme asuneet tässä maassa jo 1800-luvulta kun Tatarit muuttivat tänne Venäjältä 1870-1920. Ensimmäisen kerran Ouluun muutti muslimi vuonna 1950. Suomen muslimeille tämän päivän vaikeasta ympäristöstä huolimatta on tärkeää korostaa näinä vaikeina aikoina meidän uskollisuutemme tälle maalle ja sitoutumisemme asua rauhassa ja harmoniassa kaikkien kanssa.

Suomi on hyvä maa, jossa on runsaasti resursseja haastaa Islamofobiaa ja kaikkia vihan muotoja. Suomella on kyky menestyä alati kasvavassa kulttuurillisessa monipuolisuudessa, jossa kaikki voivat harjoittaa uskontoaan rauhassa ja tuntea olonsa turvatuksi.

Meidän moskeijamme ovet ovat avoimia kaikille, jotka tulevat rauhan nimessä ja haluavat tietää enemmän Islamista.

Dr. Abdul Mannan

Puheenjohtaja

POHJOIS SUOMEN ISLAMILAINEN YHDYSKUNTA