Länsi-Savo: Olemme kaikki mikkeliläisiä

by , under Enrique Tessieri

Länsi-Savo kirjoittaa Perussuomalaisten kunnalisvaaliehdokas Jorma T. Hartikaisesta:

 ”Mikkelissä perussuomalaisten kuntavaaliedokkaana oleva Jorma T. Hartikainen hourittelee, homottelee ja muuten vain solvaa Facebookissa poliitikkoja ja maahanmuuttajia.”Hartikainen vastaa: ””Kyse on enemmän siitä, että sanoin asiat selkeästi, ettei jää epäselvyyttä, mitä tarkoittaa.”

Valitettavasti Hartikainen ei ole ainut kuntavaaliehdokas, joka syyllistyy epäasiallisista kirjoituksista.

Länsi-Savo jatkaa: ”Mikkelin seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Raimo Heinänen sanoo, että hän on tietoinen Hartikaisen Facebook-päivityksistä, mutta ei ole lukenut aivan viimeisiä.”

Kirjoittaa Heinänen: “Tutustuttuani niihin tulen esittämään Mikkelin seudun perussuomalaisten hallitukselle JT Hartikaisen poistamista valtuustoehdokkuudesta.”

______________________________________________________________________________

Oli pettymys lukea (LS 6.2.), kuinka perussuomalaisten listalle ilmoittautunut sitoutumaton (Jorma T. Hartikainen) kunnallisvaaliehdokas oli haukkunut demareita, kuten pääministeri Sanna Marinia, Satu Taavitsaista, vihreitä, naisia, seksuaalivähemmistöjä ja maahanmuuttajia.

Kaikissa kommenteissa oli annos väkivaltaa.

Ei näin.

Suomi ja Mikkeli ovat onneksi muuttuneet. Muistan hyvin, kun ensimmäinen vastaanottokeskus tuli Mikkelin Varsavuoreen 1990-luvulla.

Tein silloin ison jutun Apu-lehteen, jossa ihmettelin miten töykeästi kotikaupunkini oli kohdellut turvapaikanhakijoita.

Huutelu kadulla ja vihamielinen käytös näitä ihmisiä kohtaan oli arkipäivää.

Jutun julkaisun jälkeen sain ensimmäisen kerran tappouhkauksia.Tämä yllätti minut, vaikka kotimaassani Argentiinassa olin tottunut siihen, että toimittajia vangittiin ja heitä katosi.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet. Tästä voidaan kiittää mikkeliläisiä, päättäjiä ja kolmannen sektorin toimijoita, kuten monikulttuurikeskus Mimosaa ja sen pitkäjänteistä työtä.

Länsi-Savon juttu kunnallisvaaliehdokkaan epäasiallisista kirjoituksista oli positiivinen osoitus lehden linjasta.

Jos haluamme säilyttää Mikkelin seudun elävänä, hyvinvoivana ja hyvien palveluiden kaupunkina, epäasialliselle vihapuheelle ei pitäisi ole pienintäkään sijaa. Hiljaisuus ei ole vastaus vihapuheeseen.

On tärkeää, että kaikki taustasta riippumatta voivat ja saavat tuntea Mikkelin kodikseen.

Ehdotan, että kaupunki kutsuisi kaikkia asukkaita mikkeliläisiksi ja he ovat tervetulleet rakentamaan yhdessä kaupunkia, josta voisimme kaikki olla ylpeitä.

Uskon, että pystymme vastaamaan haasteisiin.


Eerola ja munansa.