Länsi-Savo: Avoin Mikkeli on oikea tie maakunnalle

by , under Enrique Tessieri

Länsi-Savon pääkirjoitus (29.1.2015) toi julkisuuteen Etelä-Savon ”vinoutuneen ikärakenteemme,” mutta unohtaa mainita kaksi tärkeä syytä ongelmiin: lyhytnäkeväisyyden ja omat asenteet moninaisuuteen.

Näyttökuva 2015-2-4 kello 8.44.30

Mitä olemme tehneet houkutellaksemme uusia asukkaita Mikkeliin? Meillä on jopa suosittuja politiikkoja kaupunginhallituksessa, jotka yhä uskovat ettei Etelä-Savo tarvitse yhtään maahanmuuttajaa.

Jos elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n tuoreessa raportissa on jotain perää, niin Suomen pitää lähes kaksinkertaistaa maahanmuuttajien määrää nykyiseltä 18.000 vuositasolta. Työllisyysaste on noin 50% ja sitä pitää nostaa 75%.

Vaikka maakunnastamme katoa työväestöä, ja työpaikkoja, ja köyhdymme, on se ihmeellistä, että meillä puuttuu konkreettisia keinoja haasta tilanne.

Meidän lyhytnäkeväisyys johtuu monesta syystä ja sitä voi löytää historiassamme. Vaikka tilanne on joskus ollut erittäin vaikea, pitää muista että sotaa silloin Neuvostonliitoa vastaan päättyi seitsemänkymmentä vuotta sitten.

Venäläisvastustus ja suvaitsemattomuutta toisia ihmisiä kohtaan käy kalliiksi, koska se torjuu, eikä houkuttele uusia asukkaita.

Avoin ja kansainvälinen Mikkeli on oikea tie kaupungille ja maakunnille. Se on yksi selvää ratkaisu kuinka voisimme haasta ”vinoutunut ikärakennetta.”

Enrique Tessieri, Hamid H. Alsammarraee, Veysi Zengil, Velantina Arhi, Ali Mir Ali Kansainvälinen Mikkeli ry

 1. PS voter

  Jos elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n tuoreessa raportissa on jotain perää, niin Suomen pitää lähes kaksinkertaistaa maahanmuuttajien määrää nykyiseltä 18.000 vuositasolta. Työllisyysaste on noin 50% ja sitä pitää nostaa 75%.

  Edes EVA ei ehdota, että meidän pitäisi ottaa ketä hyvänsä maahanmuuttajia, vaan nimenomaan työperäistä maahanmuuttoa. Humanitaarinen maahanmuutto, mihin liittyy erittäin korkeat työttömyysluvut, tekee entisestään vaikean taloudellisen tilanteen vain huonommaksi.

  Even EVA is not suggesting having any kind of immigration, but only work related immigration. Taking humanitarian refugees with very high unemployment percentages, makes economic situation just worse.

  Meidän lyhytnäkeväisyys johtuu monesta syystä ja sitä voi löytää historiassamme. Vaikka tilanne on joskus ollut erittäin vaikea, pitää muista että sotaa silloin Neuvostonliitoa vastaan päättyi seitsemänkymmentä vuotta sitten.

  Ettekö seuraa uutisia? Tälläkin hetkellä Venäjä sotii Ukrainassa ja miehittää jo suuria osia siitä. Ja riski sodan syttymisestä länsimaiden ja Venäjän välillä on tällä hetkellä paljon suurempi kuin vuosikymmeniin, eikä kyse ole pelkästään minun arviostani, vaan vastaavia näkemyksiä on esitetty yleisesti niin länsimaiden kuin Venäjän tiedotusvälineissä.

  Suomi on Ukrainan ohella yksi harvoista Venäjän länsinaapureista, joka ei ole NATO-jäsen. Suomi voi hyvinkin olla Venäjän seuraavan hyökkäyksen kohde. Tällä hetkellä Venäjä on myös kasvattamassa huomattavasti jo entisestään massiivisia sotajoukkojaan Suomen rajan lähellä. Venäjä on myös viime vuosina esimerkiksi KGB:n kouluttaman lapsiasiamies Pavel Astahovin, kautta esittänyt toistuvasti perättömiä ja uhkaavia syytöksiä Suomea kohtaan siitä, että venäläisiä lapsia muka kaltoinkohdeltaisiin esimerkiksi lasten huostaanottotapauksissa ja syyttänyt Suomea esimerkiksi “lapsiterrorismista”. Ja tämä siitä huolimatta, että esimerkiksi Euroopan Neuvoston Venäjän raportoija, kansanedustaja Olga Borzova, ei löytänyt huomautettavaa. Sen sijaan Venäjän oma surkea lasten tilanne, esimerkiksi viemäreissä asuvine kodittomine lapsineen, ei ole tuntunut erityisemmin Pavel Astahovia huolettavan. Aivan viime aikoina Venäjä on alkanut tehdä myös yhä enenenevissä määrin lentokoneillaan valehyökkäyksiä, mikä on selvä osoitus aggressiivisuudesta Suomea kohtaan.

  On myös syytä muistaa, että sillä miten hyvin Suomi kohtelee venäläisiä tai venäjää puhuvia Suomessa ei ole merkitystä. Eikä myöskään sillä ole merkitystä, että vaikka kaikki nämä venäjänkieliset henkilöt olisivat täysin Putinin hallintoa vastaan ja 100 prosenttisen lojaaleja Suomea kohtaan. Siitä huolimatta Venäjän nykyjohto voi käyttää heitä tekosyynä ja perusteena aloittaa sota Suomea vastaan venäläisten “puolustamiseksi”, niin kuin Venäjä on vihjaissut voivansa tehdä Baltiassa – tai Venäjän sotilaiksi paljastuvien vihreiden miesten soluttamiseksi samaan tapaan kuin Ukrainassa. Venäjä on jo nyt ostanut käytännössä kaikkien Suomen strategisten kohteiden ympäriltä maa-alueita ja tämä saartaminen muodostaa selvän turvallisuusuhan. Sen sijaan pienen Suomen kansalaisten Venäjä ei salli ostaa maata laajoilta alueilta vedoten turvallisuusuhkaan. Älkäämme toistako II maailmansodan virheitä ja olko sinisilmäisiä ja valmistautumattomia. Suomen pitäisi välittömästi hakeutua NATOn jäseneksi ja parantaa valmiuttaan Venäjän armeijaa vastaan. Ukraina on NATOn ulkopuolisena maana jätetty oman onnensa nojaan, eikä tulevaisuus näytä hyvältä. Ukrainassa kuolleiden ihmisten määrää ei tiedä kukaan, yli miljoona on joutunut pakolaisiksi ja Krimillä ihmisiä katoaa ja löytyy tapettuina jatkuvasti.

  Don’t you follow news? There is already war going in Ukraine and Russia is already occupying large areas of Ukraine. And the risk of war between western countries and Russia is much higher than it has been in decades. And that is not just my assessment, but similar views are commonly found in the media of western countries and in the Russian media.

  Finland, just like Ukraine, is one of the few neighbor countries on the western border of Russia, which is not a NATO member. Finland may very well be the next attack target of Russia. Currently, Russia is also expanding considerably the already massive military troops near the border of Finland. Russia has also during recent years used quite hostile language towards Finland. For example, the KGB-trained children’s ombudsman Pavel Astakhov, has repeatedly voiced groundless accusations and claimed that Russian children are abused by child protection service in Finland, because they are Russian and has accused Finland of practising “child terrorism”. And this is despite the fact that, for example, MP Olga Borzova, the Russian reporter of the Council of Europe, found nothing to complain about. However, the abysmal situation of Russian children, like the homeless children living in sewers, doesn’t seem to raise much concern of Pavel Astakhov. Quite recently, Russia has also started to make fake attacks using its military airplanes against Finland and other western countries, which is a clear sign of aggression against Finland.

  How well Finland treats Russians or Russian speakers in Finland is not even relevant. And even it doesn’t matter if all these Russian-speakers in Finland, are fully against Putin’s regime and 100 percent loyal to Finland. It doesn’t prevent the current leaders of Russia using them as an excuse to start a war, on the basis that it is “defending” Russian speakers, as Russia has hinted that it could do in the Baltic countries. It can also use Russian speakers as a disguise to bring in large number of “green men”, which are later revealed to be Russian soldier, just like in Ukraine. Russia has already bought land around practically all strategic places in Finland and this is a clear threat to the safety of Finland. However, citizens of the small Finland, aren’t allowed to buy land in large areas of Russia, because Russia considers it as a security threat. Let’s not repeat the mistakes of World War II, and be unprepared. Finland should immediately seek NATO membership and improve the readiness against the attack of Russian army. Ukraine which is not a NATO member, has been left to their own devices, and the future looks grim. In Ukraine, nobody knows the number of persons killed and more than a million persons have become refugees and in the Crimea, and people “disappear” and are found killed all the time. If Finland loses the independence, it is quite likely that we never get it back. Our life standards drop to the level of Russia, we lose human rights, and instead get corruption and enormous amounts of violence against minorities, like gays and blacks.