Kyllä pistää vihaks!

by , under Enrique

Jouni Karnasaari

Kun tässä kaikessa mediamylläkässä ja ihan ympäristön seuraamisen myötä on tullut melko ilmeiseksi muutama keskeinen seikka jotka antavat luvan vihaan, päätin minäkin kunnostautua ja ryhtyä vihaamaan.

Ainakin suomalaisittain yksi suurimmista vihan aiheista on ihonväri. Mitä tummempi, sen pahempi. Näin ainakin olen päätellyt, sillä miten muuten on selitettävissä se, että vaikkapa saksasta suomeen tullut valkoihoinen maahanmuuttaja on “ihan kiva jätkä”, mutta jos ruotsista muuttaa siellä kasvanut, yhdysvalloissa syntynyt afrikkalaista sukujuurta edustava henkilö, on se saatanan somali täällä viemässä meiltä kaiken! Joulukuusia ja mummun perintögrammaria myöten!

Koska minun on annettu ymmärtää ihan virallisen poliittisen puolueen avustuksella että ihonvärin avulla todella voi jakaa ihmiset hyviin ja huonoihin, olen voittaja! Nimittäin minulla on vitiligo, valkopälveksikin kutsuttu oireyhtymä jonka seurauksena pigmenttini vähenee. Joissain tapauksissa väheneminen saattaa lakata tai pigmenttiä jopa alkaa kehittyä uudelleen mutta sitä en toivo! Vitiligon myötä minusta on pikkuhiljaa tulossa valkoisista valkoisin! Eräänlainen über-valkoinen! On vähintäänkin suotavaa että ainakin pahimmat rasistit korottavat minut jumalakseen, olenhan heitäkin ylempi vähäisine, ellei olemattomine pigmentteineni! Ja koska minulla oikeus vihata kaikkia minua tummahipiäisempiä, vihattavaa riittää!

Toinen vihanaihe on se, että aina joku perkeleen kikkalo tulee ja vie meidän naiset! Myöntäkää pois, niin käy kaikille joskus. Ja koska todennäköisintä on se, että sen naisen vie toinen heteroseksuaalinen mies, olen päättänyt ruveta vihaamaan kaikkia heteroseksuaaleja. Vitun heterot! Tulevat tänne ja vievät meidän naiset!

Kolmas vihan aihe on se, että kaikki jotka tulevat suomeen, tulevat viemään työpaikkani. Ehkä juuri siksi pikkukaupungin lyhyttukkainen, pilottitakkiinsa hellyttävästi intialaista alkuperää olevan hindujen pyhän symbolin kirjaillut rehti nuorukainen päättää rikkoa paikallisen kebab-ravintolan ikkunan. “Siitäs saitte perkeleet, kun veitte mun liikeidean!” Tässäkin haluan laittaa paremmaksi. Ensinnäkin Sauli Niinistö valittiin presidentiksi, ja minua ei edes kysytty! Ihan jo pikkupoikana unelmani oli olla presidentti, ja nyt joku kikkaratukka ruiskukkapuliveivari vei duunin! Laskeutukoon siis vihani paitsi Kokoomuksen, myös kaikkien muidenkin puolueiden päälle jotka ohittivat minut!

Taidan ottaa vihalistalleni myös lihavat ihmiset, ne kun vievät arvokasta lebensraumiani enemmän kuin ei-niin painorajoitteiset. Toisaalta laihoja on syytä vihata myös! Heitä mahtuisi lentokoneessa parhaimmillaan kaksi yhteen istuimeen, mutta ehei! Siinä vaan istutaan reteästi isossa istuimessa yksin! Perkeleen riistäjät! Ja entäs sitten “normaalipainoiset”, nuo niin erinomaiset juuri oikean BMI:n omaavat ihmiset! Aina niin erinomaisina karppauksineen ja tasapainoitettuine ruokavalioineen että! Normaalipainoiset ovat kansaterveydellinen riski sillä he saavat muut masentumaan, mielialalääkkeiden käyttö kasvaa ja itsemurhaluvut synkistyvät aina vaan! Vihalistalle vaan!

Suomi kuuluu suomalaisille, sanovat mm. ne jotka osaavat ihan itse kirjoittaa “wihte pover” tiiliseinään. Siispä olen päättänyt vihata myös kaikkia niitä jotka eivät alkuperältään ole suomalaisia. Jäljelle tosin jäävät silloin vain saamelaiset jotka olivat täällä “meitäkin” ennen, mutta sittenpä saan vihata heitäkin! Saatanan saamelaiset, omat sukujuureni ovat vissiin jostain Puolasta ja nyt te perkeleen poronpurijat olette työntämässä meitä maahanmuuttajia pois!

Kyllä vain, niin paljon vihattavaa ja niin vähän aikaa. Onneksi tuli aloitettua näinkin aikaisin!

Pitää vielä tehdä muistilistaa että mitään ei unohdu:

 • Kaljut ja ne joilla on tukka (kaljut muistuttavat minua siitä että minulla ei ole tukkaa ja ne joilla on tukka, muistuttavat minua siitä että minulla ei ole tukkaa. Perkele!)
 • Rikkaat ja köyhät, rikkaat siksi että ne on varmaan jotenkin kepulikonstein saaneet rahansa ja köyhät siksi koska ovat todennäköisesti niin kepuleita etteivät edes rahaa saa tienattua. Ja sitten tietenkin ne keskituloiset jotka on niin ketkuja etteivät uskalla olla rikkaita tai köyhiä!
 • Naapurit
 • Naapurin Esko jolla on isompi pippeli kuin minulla. No vittu kaikillahan niillä on! Lisätään tähän nyt vaan sitten että muista vihata kaikkia joilla on penis.
 • Ruotsi
 • Hauskat ihmiset, ne kun saavat aina muut tuntumaan tylsiltä. Ja ei-hauskat jotka pilaavat fiiliksen.
 • Älykkäät, mitä vittua nekin on olevinaan?! Häh?!
 • Tyhmät. Häh?
 • Heteromiehet tulikin jo mainittua mutta sitten tietenkin lesbot! Helvetin lepakot, nekin vie meidän naiset!
 • Homomiehet. Niiden takia TV:stä ei tule kuin Innoa ja Strömsötä (Strömsökin on homo-ohjelma koska siinä puhutaan ruotsia)
 • Lätkäpelaajat. Ne vitun laatikossaluistelijat vie meidän naiset, ja just ne hoteimmat!
 • Euro. Ilman euroja minulla olisi 5,94 kertaa enemmän rahaa pankkitililläni! Markka takaisin. Paitsi että vihasin niitä helvetin rumia seteleitä!

Ai niin, varmuuden vuoksi… “vitsi vitsi”!

 1. Marian

  Mark

  I have understood you are not very fluent in Finnish, so how can you tell that this one is a good satire?

  I think it is as drab as the one by Eronen was. There’s no point in writing satire if your blade is this dull. The writer just lists endless prejudices of how he thinks his poor less intelligent imaginary countryside cousin sees the world. All of them based on stereotypes. This has been written 1000 times before.

  Oh and I’m not comparing the offence level of these writings. Just pointing out this isn’t a very good text. Makuasioista ei voi kiistellä, I guess.

  • Mark

   Marian

   I have to work to get the meaning (dictionaries), but generally speaking I get the gist well enough. I can appreciate ideas even if I cannot say too much about the artistry.

   There’s no point in writing satire if your blade is this dull.

   You are of course welcome to your opinion, Marian. I wonder what other native Finnish speakers make of this.

   I thought that this was insightful:

   Toinen vihanaihe on se, että aina joku perkeleen kikkalo tulee ja vie meidän naiset! Myöntäkää pois, niin käy kaikille joskus. Ja koska todennäköisintä on se, että sen naisen vie toinen heteroseksuaalinen mies, olen päättänyt ruveta vihaamaan kaikkia heteroseksuaaleja. Vitun heterot! Tulevat tänne ja vievät meidän naiset!

   I think there is a very strong ‘masculinist’ element in these anti-immigration discourses.

   I like this too:

   Kyllä vain, niin paljon vihattavaa ja niin vähän aikaa. Onneksi tuli aloitettua näinkin aikaisin!

   And I think this was bringing balance in a way that Eronen only barely attempted:

   Normaalipainoiset ovat kansaterveydellinen riski sillä he saavat muut masentumaan, mielialalääkkeiden käyttö kasvaa ja itsemurhaluvut synkistyvät aina vaan! Vihalistalle vaan!

   Indeed, I like the way that Jouni found a way to hate ‘everybody’! Why? Because it shows just how arbitrary the whole thing is, and how easy it is to find a reason to hate if you are that way inclined.

   Now, tell me what profound or even less profound messages Eronen was trying to communicate?

 2. Väinämöinen

  justicedemon

  ”Shame you didn’t get it.” Is it? Or is it Mr wanna be right again?

  If you know so much, why do not you explain what it was about.

 3. I am

  LOL
  Okay my Finnish is not perefct but i understand it well, no blame okay ha ha ha other wise we will have a new subject in Jouni K list of hates LOL
  How r u JK, have a happy day
  Hi MT, Mark best to u all
  SMILE

 4. justicedemon

  Mark

  There really isn’t anything in Finland to compare with Private Eye, but that is no great loss really. I think it’s fair to say that satire in Finnish is normally much more carefully crafted than “Piss off, Bandy Knees”. Sarcasm is also still a rarity. Try answering “hyvää päivää” with “onko?” or “hauska tutustua” with “varmaan” sometime and see the look of confusion.

  I mentioned Olli above as an author to check out for good Finnish satirical writing. Here is an example dialogue with someone trying to fix a thermometer on the outside of a window:

  – En voi mitenkään kurkottautua niin pitkälle ulos ikkunasta. Pyöryttää. Kuudennessa kerroksessa! Mahdotonta! Putoaisin heti. Se olisi kamala onnettomuus.

  – Epäilemättä. Siinä tapauksessa, että joku syytön ohikulkija sattuisi jäämään alle.

 5. Mark

  JD

  Here is a line from Ian Hislop:

  I should go on Mastermind, answering questions on the life and times of Jeffery Archer. I’d get more questions right than he would!

  😀

 6. Elven archer

  Tiedättekö, mikä pistää vihaksi suomalaisia tällä hetkellä? Tiedättekö, mikä luo pahaa verta enemmän kuin tuhat Helena Erosta ikinä voisi?

  Kaksi erään usein puhutun vähemmistön edustajaa sai juuri tuomion suomalaisen teinitytön raiskaamisesta. Oikeuden tuomion, se kiertää netissä, asiasta luettuani sain sellaisen kuvan, että tyttö itse halusi vaieta ja vaikenikin pitkän aikaa kenties häpeästä (surullista, sillä ei ole mikään häpeä joutua rikoksen uhriksi) tai kenties vain haluten unohtaa parhaan kykynsä mukaan, mutta ymmärtääkseni tekijät kerskuivat teollaan ja vähitellen sana kiiri viranomaisille asti. Googlettakaa tuomio käsiinne, jos haluatte lukea hyvin masentavan kuvauksen oksettavasta rikoksesta. Syyllisiksi todetut saivat läpsyn käsille, muistaakseni ehdonalaista, mutta nyt tilanne meneekin vasta mielenkiintoiseksi. Edellinenhän ei sinällään ollut mitään niin poikkeuksellista, vaikka mielestäni yksikin tapaus on aivan liikaa.

  Oheisen linkin takaa löytyy kuvakaappaus Facebook-ryhmästä, jossa ihmiset keskustelevat tästä tapauksesta ja tuomiosta. Yleinen tekstin sisältö ja muoto ovat lyhyesti todettuna karmaisevaa luettavaa. Jos haluatte tässä blogissa olla huolissanne maahanmuuttajien julkisuuskuvasta, niin nyt saitte todellisen aiheen tuon puhki kalutun, mutta jatkuvasti teiltä uusia bloggauksia kirvoittavan, kärpäsestä härkäseksi nostetun Erosgaten tilalle.

  http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=69881.0;attach=17298;image

  Tuon keskustelun pohjalta voisi tehdä vaikka millaisen esseen aiheista, kuten arvot, kielitaito, integraation onnistuminen, marttyyrikortin pelaaminen, naisten syyllistäminen kaikkea logiikkaa uhmaten jne., mutta en mene nyt niihin. Sen sijaan painotan vain lyhyesti aiemmin toteamaani. Tällainen, jos mikään, on omiaan pilaamaan maahanmuuttajien maineen. Ei mikään satiirinen kirjoitus, vaan yhteisöjen jäsenten omat teot. Yllä mainittu keskustelu, ja toki myös itse aiheena oleva rikos, ovat paras todella pätevä syy pitää maahanmuuttopolitiikka tiukkana ja laadukkaana jo pelkästään maahanmuuttajien omaa mainetta ajatellen.

 7. Elven archer

  Ja Mark, kyllä, päätin pikaisesti piipahtaa takaisin, mutta toivon, että ei mennä nyt siihen tai yleensäkään minuun. Sen sijaan haluaisin kuulla mietteesi tuosta keskustelusta ja sen vaikutuksesta maahanmuuttajien julkisuuskuvaan.

 8. Elven archer

  “Yllä mainittu keskustelu, ja toki myös itse aiheena oleva rikos, ovat paras todella pätevä syy pitää maahanmuuttopolitiikka tiukkana ja laadukkaana jo pelkästään maahanmuuttajien omaa mainetta ajatellen.”

  Korjaan kirjoitusvirheeni.

  Yllä mainittu keskustelu, ja toki myös itse aiheena oleva rikos, on todella pätevä syy pitää maahanmuuttopolitiikka tiukkana ja laadukkaana jo pelkästään maahanmuuttajien omaa mainetta ajatellen.

 9. D4R

  Elven archer, Check this out:

  Nuhjuinen mies raiskasi naisen ja pakeni yöhön
  Nuhjuinen mies raiskasi naisen ja pakeni yöhön
  Julkaistu: 5.7.2011 10:37Poliisi etsii suomalaista miestä, joka raiskasi noin 30-vuotiaan naisen Helsingin Vuosaaressa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

  Teko tapahtui puoli neljältä aamuyöstä.

  Tekijä seurasi kotiinsa palannutta uhriaan syrjäiseen kohtaan Heteniityntien urheilukentän läheisyyteen.

  Mies kaatoi naisen maahan ja raiskasi tämän. Raiskaajaa ei ole tavoitettu.

  Poliisin mukaan kyse on noin 180-senttisestä, 30-vuotiaasta suomalaisesta miehestä. Miestä kuvaillaan atleettiseksi ja voimakkaaksi.

  Epäillyllä miehellä oli päällään vihreä t-paita, caprihousut ja mahdollisesti korvakoru. Mies oli vaatetukseltaan siisti, mutta yleisesti nuhjuisen näköinen.

  Miehellä on korvien alapuolelle ulottuva ruskea tukka, joka vaikutti pesemättömältä. Hänellä oli sänkiparta.

  Helsingin poliisi kaipaa vihjeitä miehen liikkeistä.

  What do you have to say about this Finnish guy who raped this innocent woman?

  I am not blaming all Finns to be like him, why do you blame all Somalis to be like this Somali if he did rape her wich i doubt he did?

 10. D4R

  Farang: Olisi mukava kuulla myös D4R:n kommentit maanmiestensä touhuista

  Olisi mukava kuulla sinun maanmiehesi raiskaus tätä naista kohtaan 🙂

 11. Elven archer

  “I am not blaming all Finns to be like him, why do you blame all Somalis to be like this Somali if he did rape her wich i doubt he did?”

  The same song stuck in repeat mode. Whatever it takes to direct the conversation away, uh?

  I. Did. Not. Say. A. Single. Word. About. Somalis.

  You just don’t learn, do you? I was worried about the conversation tarnishing the reputation of immigrants. You showing you can’t read but *still* accusing people and lying about their words… well.. obviously you don’t think the tarnishing is going well enough so you thought to add your contribution to it?

  And there were two, not one. And you doubt it? WTF?

 12. Väinämöinen

  D4R

  you are cool, you wash your hands of everything. When you need to be a victim, you enroll quickly. 🙂

  It was the behaviour on facebook (later IL) that was beyond comprehension. And Finland has to deal with this kind of trash

 13. Mark

  Elven

  Ja Mark, kyllä, päätin pikaisesti piipahtaa takaisin, mutta toivon, että ei mennä nyt siihen tai yleensäkään minuun. Sen sijaan haluaisin kuulla mietteesi tuosta keskustelusta ja sen vaikutuksesta maahanmuuttajien julkisuuskuvaan.

  It is too early to tell exactly what the impact will be. Rape is not exclusively an immigrant problem, and neither is fucked up youth. It seems most of the people in that facebook group didn’t really know what was going on. The group name was claiming they were innocent, but they still went to court and paid a fine, suggesting they were guilty. Some of them were trashing her. Sad to say that this is often the case with rape perpetrators or people that don’t respect the rights of women that they blame the victim somehow. However, the same can be said for victims of racist crimes too, where victims are all too often blamed. That seems to be a pattern amongst some that just don’t want to accept that one of ‘their own’ has done something wrong.

  But let’s see how this pans out.

  Väinämöinen

  The vast majority of people on that facebook group were not saying outrageous things, so let’s keep that clear in the picture too. Most people wanted to know the truth. That seems quite normal reaction. There are many things said in internet forums that are quite disgusting.

  You don’t make political policy on the back of internet forum comments!

 14. Farang

  Just like I thought, no comments 😀

  Interesting behaviour from D4R by the way. I NEVER said anything about ALL Somalis. I only asked for an opinion about those Somalis that were involved. Yet D4R comes here and claims that I have said that ALL Somalis are guilty. What the hell is problem with this person???

  Once again: Could you please comment what do you think of this. Finland gives a safe place for somali so he can get away from that horrible place. And in return this somali goes and rapes Finnish girl. What do you think, how this affect Finns? Do you think that it is right that these Somalis are still allowed to stay in Finland?

 15. Farang

  Mark:

  “You don’t make political policy on the back of internet forum comments!”

  Yes, but if person involved with PS says something about arm bands in internet, that is a scandal 🙂

  • Mark

   Yes it’s a scandal, Farang, as much as you don’t like it, and other crime in Finland is not going to make it any more or less of a scandal.

   This rape case is something else. But attacking the ethnicity of the perpetrator is politicising rape, and not in the right way. I’ve campaigned a long time against violence against women and the attitudes of some of these young men don’t surprise me. But these are attitudes that are also deeply rooted in native Europeans. Just take a look in any men’s rights forum and you’ll find men scouring the internet looking for false rape claim cases and using this to cast serious doubt on rape statistics and also to place more blame on the victims.

   These attitudes and actions should be condemned, but not because they are done by foreigners, but because they are just wrong.

   How do Finns feel about it? Well, if we say that if the immigrants had never come, then the rape would never have happened. But you could say the same about the notorious sex tourism to Russia by Finnish men, where a lot of rape and abuse has also taken place, and also the child sex tourism of Finns to Thailand. If all Finns were stopped from travelling, then of course these things wouldn’t happen. But it’s a stupid argument, as i hope you can see. There is a lot of work to be done in Finland to make women feel safe, in their own homes and on the streets.

 16. Farang

  D4R: Those Somalis were convicted in court. So don’t come here to tell us they are innocent.

  Reminds me of Enrique who always remembers to mention that Hirvisaari, Halla-aho & co. have got the convictions 😀

 17. Elven archer

  Mark, en jaa optimismiasi tässä asiassa. Minä luulen, että nämä tapaukset, ja yhteisöjen reaktiot siihen, painavat enemmän vaakakupissa kuin mikään suvaitsevaisuuskampanja, jonka rahalla voi ostaa. Näitä vain yksinkertaisesti tulee liikaa, joskaan en muista ennen nähneeni noin avoimen julkeaa ja laajaa suhtautumista mihinkään tapaukseen.

  Jos vakavissaan haluaa kitkeä Suomesta ns. vihapuheen, niin huomio täytyy kiinnittää tuollaisten karmeiden tekojen määrän huomattavaan vähentämiseen, eikä ihmisiin, jotka raportoivat niistä tai menettävät malttinsa kuultuaan niistä ja sanovat sitten jotain harkitsematonta. Minä en näe siihen muuta lääkettä kuin tiukan maahanmuuttopolitiikan. Tällaiseen julkisuuteen ei ole varaa. Itse rikos tuskin olisi edes kerännyt niin paljon huomiota, mutta nähdä nyt ihmisten haukkuvan h-sanalla tyttöä yms. mielestäni harvinaisen selvässä tapauksessa; se sysäsi monelta ns. kupin nurin. Noh, ehkä lehdistö tasoittaa tilannetta esittämällä ohessa jonkun skinin typerät kommentit asiasta näin jakaen syyllisyyttä. Joka tapauksessa tämä oli jokseenkin niin pahaa PR:ää kuin vain voivat maahanmuuttajat saada. Harmittaa ihan maahanmuuttajakavereideni puolestakin. 🙁

 18. Väinämöinen

  This paragraph fell short of our community standards and was deleted by a moderator. Replies may also be deleted.

  RL 11:10, 17:10

  • Mark

   Vainamoinen

   I’ve been studying this a long time – you might even say it began when i had to listen to and watch my dad best the crap out of my mum on a regular basis as a child. I don’t know anything about this? Anyhow, funny how i point out how some men try Tito diminish rape and violence against women, and here you are, bang on cue, complete with insults.

   You are Allan and i claim my fifty quid!

  • Mark

   Child marriage is a custom that was common to many peoples in the past, not surprising given the average lifespan between 30 and 40 years and is illegal in all Islamic countries now, though you go and try to police the whole world. Still, i knew you wouldn’t give up an opportunity to bash Islam.

  • Mark

   Vainamoinen

   So, if you comment on something in a detailed way, you are defending it? Interesting concept!

 19. D4R

  Elven i will complain to the room admin about you, you have isulted be repeatedly over and over again, i suggest you start behaving towards me or else i will seek banning for you. 🙂

 20. D4R

  Elven: “I am not blaming all Finns to be like him, why do you blame all Somalis to be like this Somali if he did rape her wich i doubt he did?”

  The same song stuck in repeat mode. Whatever it takes to direct the conversation away, uh?

  I. Did. Not. Say. A. Single. Word. About. Somalis.

  You just don’t learn, do you? I was worried about the conversation tarnishing the reputation of immigrants. You showing you can’t read but *still* accusing people and lying about their words… well.. obviously you don’t think the tarnishing is going well enough so you thought to add your contribution to it?

  And there were two, not one. And you doubt it? WTF?

  How about you comment on the Finnish guy who raped the woman? what, cat got your toungue? oh you can’t comment on him do you, because he have a pass just being a FInn, but all focus and attention is on every mistake Somalis do, so to use against them, right, well your dirty strategy is against you now 🙂

 21. D4R

  Elven: I. Did. Not. Say. A. Single. Word. About. Somalis.

  But you did relate them to a rape case and thus generalized my people to be a rapist, i will not tolerate that kind of stigmatizing my people, as i showed you, Finns can rape too but no one is generalizing all Finns to be rapist, why then you do to us? is’t time to grow up Elvin. some brainless habit you got right here.

 22. D4R

  Väinämlinen: D4R

  you are cool, you wash your hands of everything. When you need to be a victim, you enroll quickly.

  It was the behaviour on facebook (later IL) that was beyond comprehension. And Finland has to deal with this kind of trash

  Then let’s condemn all rapes by all colored people, let’s not focus on one colored peolples rape cases, by doing so we’re making mistake of missing other rape cases done by other races, i am against rape, so let’s condemn all rape case be it done by a caucasian, african, asian.

 23. Väinämöinen

  Mark

  ”You are Allan and i claim my fifty quid!”

  Don’t know what you are talking about, you can be allan & the astronauts freely

 24. D4R

  Farang: Just like I thought, no comments

  Interesting behaviour from D4R by the way. I NEVER said anything about ALL Somalis. I only asked for an opinion about those Somalis that were involved. Yet D4R comes here and claims that I have said that ALL Somalis are guilty. What the hell is problem with this person???

  Once again: Could you please comment what do you think of this. Finland gives a safe place for somali so he can get away from that horrible place. And in return this somali goes and rapes Finnish girl. What do you think, how this affect Finns? Do you think that it is right that these Somalis are still allowed to stay in Finland?

  Well i don’t know about the case i guess we will have to wait how the court will judge him, if he is guilty then i condemn him for doing such a horrible thing, rape is a rape and it’s one of the disgusting crime against woman. Farang, you should also remember that, the majority of Somalis are law abiding good peole who just want cohabit with peacefully, this person if he did really rape her then he belongs to prison. That’s my take out on this.

 25. D4R

  Elven archer: Mark, en jaa optimismiasi tässä asiassa. Minä luulen, että nämä tapaukset, ja yhteisöjen reaktiot siihen, painavat enemmän vaakakupissa kuin mikään suvaitsevaisuuskampanja, jonka rahalla voi ostaa. Näitä vain yksinkertaisesti tulee liikaa, joskaan en muista ennen nähneeni noin avoimen julkeaa ja laajaa suhtautumista mihinkään tapaukseen.

  Jos vakavissaan haluaa kitkeä Suomesta ns. vihapuheen, niin huomio täytyy kiinnittää tuollaisten karmeiden tekojen määrän huomattavaan vähentämiseen, eikä ihmisiin, jotka raportoivat niistä tai menettävät malttinsa kuultuaan niistä ja sanovat sitten jotain harkitsematonta. Minä en näe siihen muuta lääkettä kuin tiukan maahanmuuttopolitiikan. Tällaiseen julkisuuteen ei ole varaa. Itse rikos tuskin olisi edes kerännyt niin paljon huomiota, mutta nähdä nyt ihmisten haukkuvan h-sanalla tyttöä yms. mielestäni harvinaisen selvässä tapauksessa; se sysäsi monelta ns. kupin nurin. Noh, ehkä lehdistö tasoittaa tilannetta esittämällä ohessa jonkun skinin typerät kommentit asiasta näin jakaen syyllisyyttä. Joka tapauksessa tämä oli jokseenkin niin pahaa PR:ää kuin vain voivat maahanmuuttajat saada. Harmittaa ihan maahanmuuttajakavereideni puolestakin

  Etkö sinä ukso että ihmiset ovat yksilöitä, ja että yksilöinä heitä pitää kohdella? mä näytin sulle esimerkin siitä että Suomelainen kykenee myös raiskaamaan, jaavatko kaikki Suomalaiset miehet saman synnin kuin Suomalaisen raiskaajan? en ymmärrä miksi te Homafoorumilaiset aina odotatte pienikin virhe Somaleilta ja siten käytätte sitä heidän yhteisöä vastaan että: katsookaa nyt he raiskasivat taas, somalit ovat raiskareita, heitä pitää karkottaa, Somalit ovat loisioita, vaikka monet Somalit ajaa Busseja teitä töihin, vaika yksi idiootti yksilönö raiskasi ja hänen yhteisö jakaa vain kansallisuuden hänen kanssa. Miksi minä yksilönä ihmisenä pitää jakaa Suomessa jokaisen rikoksen jonka yksi minun maanmiehestä tekee rikoksen Suomessa? oliko tämä näin että meidät päästettiin Suomeen mutta meitä odotti tälläistä jatkuvaa leimaamista, että odoettaan yhden tekevan virhettä ja siten käytetään koko yhteisöä vastaan, näin meitä ahdistetaan jatkuvasti nurkkaan. Milloin tää leimaminen loppuu?

 26. D4R

  Elven, sä väität että sinulla on maahanmuuttaja ystäviä, tietävätkö sinun likaisesta harrastuksesta tällä palstalla, että sä leimaat heitä jatkuvasti rikollisiksi tai loisioiksi? ehkä voisit ottaa sinun “maahanmuujakavereitasi” tähän palstaan mukaan.

 27. D4R

  Väinämöinen: D4R

  he or they are already judged and probably already out of prison.

  Then if they offended again i guess deportation is OK for them

 28. Mark

  Elven

  Minä luulen, että nämä tapaukset, ja yhteisöjen reaktiot siihen, painavat enemmän vaakakupissa kuin mikään suvaitsevaisuuskampanja, jonka rahalla voi ostaa.

  I agree. But I also think the wrong expectations are being brought to bear here. Immigrants are being treated like a visiting football team, where if one player behaves appalingly, the whole team is tainted. We must start to treat immigrants as individual citizens.

  Näitä vain yksinkertaisesti tulee liikaa, joskaan en muista ennen nähneeni noin avoimen julkeaa ja laajaa suhtautumista mihinkään tapaukseen.

  I see this is another problem that comes from politicising immigration and particularly of politicizing ethnicity.

  Minä en näe siihen muuta lääkettä kuin tiukan maahanmuuttopolitiikan.

  I do not see this as medicine. Remember, nearly 90% of rapes in Finland are committed by Finns. There is a lot of work to be done if men in general are to give women the respect and safety they deserve.

  Noh, ehkä lehdistö tasoittaa tilannetta esittämällä ohessa jonkun skinin typerät kommentit asiasta näin jakaen syyllisyyttä.

  They deserve the bad press in this case. I hope they come to their senses. But it looks like there is a blame game going on here, and for outsiders, it’s very hard to know what to think. From what I understand there was a conviction and a fine, correct me if I’m wrong.

  The immigrant reputation is likely to be dented for those that are already pessimistic. I think media stories tend to reinforce our existing beliefs rather than change a lot of beliefs. Maybe less people are on the fence than before, and maybe too that when the press is always negative, which by definition it is of course, then it accumulates. These are youngsters (the facebook commentators) we are talking about, wet behind the ears and full of testosterone. I don’t think we can judge the entire immigrant community based on their actions.

 29. Mark

  Väinämöinen

  Quite a double moral Mark.

  How is condemning rape and opposing violence against women a double standard?

  You talk about things you have no idea about and possibly no intent to find out about either.

  And how on earth did you come to that conclusion?

  I find that insulting and hurtful, considering I had to live through domestic violence as a kid. Maybe you don’t know what it’s like to have violent parents and then go to school the next day and play like everything is normal at home!

  I was talking about rape and rape statistics and then you go and drag up a study about domestic violence!!! WTF? And then you have the cheek to tell me I don’t know what I’m talking about.

  Defending disguisting ideas will create you a lifetime job. What is your reward? Ordinairy people spitting in your neck.

  Care to explain why you think I am defending disgusting ideas? A warning Väimäinön, my threshold for tolerating personal abuse on this blog is low, so tidy it up or you’ll lose the right to express yourself on this blog!

  Here, this surprised me to. Should we start working to make women less violent (in families), shouldn’t we?

  I have no problem with that. Violence and abuse against men is an under-researched topic. This is another example of a debate that became politicised and public perception has probably suffered as a result.

  However, the study you linked to can be misleading. It lumps serious assault with homicide, thus hiding the fact that consequences of male violence are typically more severe. But on the whole, I would like to see a lot less violence and abuse within relationships, regardless of the gender. Violence and abuse are signs of dysfunction in the relationship and poor management of emotions and thoughts. Violence can be reactive and out of insecurity, or it can be to establish or reinforce power. Not all perpetrators are the same.

  It is not good that men are laughed at when they report domestic assaults. I am amazed how still today it is okay for women to be seen slapping a man on television, while the reverse is at least unacceptable today. I would like to see equality in this issue. Perhaps you jump to too many conclusions by thinking that I am not sympathetic to violence against men.

  Some men are married or have partners that suffer psychological problems that lead to her provoking anger in order to take the victim role as a way of shaming the man and gaining dominance in the relationship. Such women are typically possessive, impossible to please, and emotionally extremely dysfunctional. It certainly is not the straightforward idea that men are violent and women are victims.

  Nevertheless, men MUST take responsibility for their actions too. Men that get into dysfunctional relationships must find alternative ways of coping than becoming aggressive or succumbing to emotional abuse or provocation; they must take responsibility for their own naivety in understanding emotional relationships and not simply become passive victims themselves. Likewise, exactly the same can be said for women when it’s the man that is being abusive, provocative and aggressive. In other words, people in general can benefit from more emotional and relationship literacy, so that couples don’t end up in these destructive patterns of behaviour. Often, the couples do ‘love’ each other, even if that deteriorates into a power struggle and abuse.

 30. Elven archer

  “But I also think the wrong expectations are being brought to bear here.”

  Ensinnäkin pitäisi kyetä vastaamaan edes samoihin odotuksiin kuin muutkin. Toisaalta maahanmuuttajia markkinoidaan meille rikkautena vastineeksi maahanmuuton kustannuksista, joten sillä nostetaan odotuksia.

  “Remember, nearly 90% of rapes in Finland are committed by Finns.”

  Minkä vuoden tilastoihin viittaat? Esim. pari vuotta sitten osuus oli 45 %.

  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194709026340/artikkeli/viime+vuonna+osuus+45+ulkomaalaisten+tekemat+raiskaukset+vaativat+tasmatoimia.html

  Mutta minä en nyt ole erityisen kiinnostunut puhumaan raiskausten määrästä, vaan minua kiinnosti tässä tapauksessa tuo Facebook-yhteisö, jossa ihmiset esittivät marttyyrikorttiin tukeutuen aivan käsittämättömiä ajatuksia, kuten että jos tytöllä “olisi arvoa”, hän ei olisi jäänyt tilanteeseen. Sehän on samaa epälogiikkaa kuin joissain kulttuureissa noudatetaan, kun raiskauksen uhri ruoskitaan rangaistuksena ikään kuin kyvyttömyys paeta hyökkäystä olisi uhrin oma valinta.

  Minä en ole ikinä kuullut moista syntyperäisen suomalaisen, suomalaiseen kulttuuriin kasvaneen, suusta. Olen kuullut joidenkin joskus epäilevän todisteita tai niiden tulkintaa joissain tapauksissa, ja jossain tapauksissa se on ollut perustelua ja joissain ei, mutta en tuollaista aivan käsittämättömän arvomaailman paljastavaa sammakkoa.

  “These are youngsters (the facebook commentators) we are talking about, wet behind the ears and full of testosterone.”

  En tunnista moista käytöstä omasta nuoruudestani. En kenenkään tuntemani ihmisen kohdalla. Nuoruuden uho on toinen asia kuin sen suuntaaminen tuolla tavoin. Jotain rajaa sentään.

 31. Elven archer

  Ja tuossa ryhmässä oli melkein 1000 jäsentä. Vaikka epäilemättä moni liittyi ryhmään tietämättä, mistä oli edes kyse (ei sekään varsinaisesti vala suurta luottamusta tulevaisuuden toivoihimme), niin onhan tuo aika huolestuttava määrä.

 32. Elven archer

  Media näyttää kuitenkin olevan täysin hiljaa. Se on mielenkiintoista, koska olemmehan nähneet, kuinka suuri haloo nostettiin esim. muutaman lieksalaisen Facebook-kirjoittelusta.

 33. Elven archer

  Jos tilanne olisi toisin päin, että kantasuomalaiset olisivat syyllistyneet moiseen rikokseen ja sen kommentointiin maahanmuuttajan ollessa uhri, niin voi sitä itseruoskinnan määrää mediassa. Senhän näimme esimerkiksi, kun maahanmuuttajatyttöä väitetysti tönäistiin junaan astuttaessa (väitetysti, koska tutkinta ei paljastanut mitään todisteita, ei valvontakameroista, ei silminnäkijöitä vilkkaalta paikalta, vaikka tapahtuma sai hyvin laajaa valtakunnallista huomiota ja tapaus jäikin auki). Tällöin mm. Helsingin Sanomat kirjoitti tapauksen johdosta:

  “Suomalaisten kyky edes sietää ihmisiä – suvaitsemisesta puhumattakaan –, jotka poikkeavat ihonväriltään, ulkonäöltään tai kieleltään kantaväestöstä on vielä hyvin ohutta.”

  Tämä kaikki tapauksen takia, joka saattoi hyvinkin olla vain liian kiireisen työmatkalaisen törmääminen tyttöön.

  Mitä sanoitkaan, Mark, odotuksista? Edes Oulun muutaman vuoden takaisia saksiraiskaajia media ei epäillyt viharikoksesta, mutta toisin päin medialla ei ole mitään hankaluuksia yleistää jopa tönäisytapaus koskemaan koko kansaa, meitä suomalaisia. Vastaavia esimerkkejä on pilvin pimein.

 34. D4R

  Elven: Jos tilanne olisi toisin päin, että kantasuomalaiset olisivat syyllistyneet moiseen rikokseen ja sen kommentointiin maahanmuuttajan ollessa uhri, niin voi sitä itseruoskinnan määrää mediassa. Senhän näimme esimerkiksi, kun maahanmuuttajatyttöä väitetysti tönäistiin junaan astuttaessa (väitetysti, koska tutkinta ei paljastanut mitään todisteita, ei valvontakameroista, ei silminnäkijöitä vilkkaalta paikalta, vaikka tapahtuma sai hyvin laajaa valtakunnallista huomiota ja tapaus jäikin auki). Tällöin mm. Helsingin Sanomat kirjoitti tapauksen johdosta:

  “Suomalaisten kyky edes sietää ihmisiä – suvaitsemisesta puhumattakaan –, jotka poikkeavat ihonväriltään, ulkonäöltään tai kieleltään kantaväestöstä on vielä hyvin ohutta.”

  Tämä kaikki tapauksen takia, joka saattoi hyvinkin olla vain liian kiireisen työmatkalaisen törmääminen tyttöön.

  Mitä sanoitkaan, Mark, odotuksista? Edes Oulun muutaman vuoden takaisia saksiraiskaajia media ei epäillyt viharikoksesta, mutta toisin päin medialla ei ole mitään hankaluuksia yleistää jopa tönäisytapaus koskemaan koko kansaa, meitä suomalaisia. Vastaavia esimerkkejä on pilvin pimein.

  Mitä pointtia yrität tällä tehdä?

 35. Elven archer

  “Mitä pointtia yrität tällä tehdä?”

  Siinäpä sinulle viikoksi mietittävää. Ei tarvitse ostaa ristikkolehteä.

 36. Väinämöinen

  justicedemon

  Awaiting for the medieval records.Or should we all say it out loud? Your statements are bluffs.

  Well, I do not know if they live there but 40 people are registered in one address. May be they like one another so much. 🙂

 37. Väinämöinen

  justicedemon

  can’t say now more than that it is in Helsinki. I tipped the authorities to see if there is some scam. May tell you later if I get some news or when the issue is sorted out.

 38. Mark

  Elven

  Sounds like you are only fulfilling your own preconceptions. Can you really compare a ‘facebook’ page of comments against PS parliamentary aides news articel on UusiSuomi?There is clearly a different profile and quite possibly also privacy issues at stake that could limit reporting.

 39. D4R

  Väinämöinen:D4R

  Why are some Somalis living 40 people in the same flat here in Finland?

  Your source please? and what’s with your obsession with us? it’s not we’re the only foreigners living here.

 40. D4R

  Elven: Mitä pointtia yrität tällä tehdä?”

  Siinäpä sinulle viikoksi mietittävää. Ei tarvitse ostaa ristikkolehteä.

  Pyh, sanoisin enemmän että olet minun vapaa aika harrastukseni.

 41. justicedemon

  Elf

  Hakkarainen nyt ylpeästi sekaantuu asiaan, jossa on toimittu niin laittomasti kuin erittäin vastuuttomastikin. Tällaisista vuodatuista asiakirjoista ilmenee aina riittävästi tietoja, että asianomaisen henkilöllisyys paljastuisi tämän laajemmalle tuttavapiirille ja sen kautta yleisemminkin. On näin ollen yhdentekevä onko asianomainen nimeltään yksilöity salassapidettävässä asiakirjassa. Sen takia tuomiolauselma voi olla julkinen, vaikka tuomio kokonaisuudessaan jäisi salassa pidettäväksi.

  Viime viikon aikana annettu tuomio ei myöskään olisi edes saanut lainvoimaa.

 42. Väinämöinen

  This paragraph fell short of our community standards and was deleted by a moderator. Replies may also be deleted.

  RL 11:10