Kunnollisvaalit -blogi: EIT:n ennakkotapaus vai poliisin väärä epäily?

by , under Susannah

Susannah toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta, mutta joutui suutahtamaan taas. Miksi korkean koulutuksen maassa ei osata lukea lakia? Kyseessä on tietenkin asiallinen Kunnollisvaalit – blogi, jossa paljastettiin eri puolueiden äärioikeistolaisin mielipitein esiintyviä kunnallisvaaliehdokkaita. (esim.http://kunnollisvaalit-2012.blogspot.fi/)

Lakimiehen sana lakiasioista on Susannahin mielestä aika pätevä tulkinta lakiasioista, joten:

http://sakutimonen.blogit.fi/hippasilla/

Siis, jos tätä Kunnollisvaalit-blogia poliisikin ahdistelee, ja asia sattuisi etenemään suomalaisessa oikeusjärjestelmässä- tuossa on ihan selvä ennakkotapaus siitä, että tästä poliisin asenteessa (toistaiseksi epäily) voi tulla antirasistien sananvapauden vakava rajoittaminen.

Kuten Sakari Timonen kirjoittaa:

“Kunnollisvaalit-blogin tekijät ovat linkistä ensimmäisenä avautuvasta lehdistötiedotteesta päätellen perehtyneet lakiin ja oikeuskäytäntöön. Siinä viitataan (Euroopan ihmisoikeustuomioistuin) EIT:n antamaan päätökseen ns. Jersild-tapauksessa.
Siinä toimittajan rankaiseminen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan loukkasi toimittajan sananvapautta. Tiedonvälityksen vapauteen kuuluu oikeus kirjoittaa ja raportoida rasistisista ryhmistä, niiden toiminnasta ja mielipiteistä. Jersildin toimittamaan ohjelmaan oli sisältynyt esim. haastattelukohtauksia, jotka sinällään täyttivät rikoksen tunnusmerkistön. Niiden sisällyttämistä rasisminvastaiseen ohjelmaan ei pidetty rikoksena.”

Onko Suomella enää varaa EIT:n langettavaan päätökseen?

Kuvankaappaus 2013-1-2 kello 20.50.39