Kirje Suomen Pääministerille Juha Sipilä: “Vetoan Tehin, haluan mieheni takaisin kotiin”

by , under ZT

Hyvä Pääministeri,

Käännyn Teidän puoleenne, koska minun sulhaseni otettiin säilöön, ja häntä uhkaa karkotus Suomesta entiseen kotimaahansa Irakiin.

Kerron vähän itsestäni: olen suomalainen nainen, asun Varsinais- Suomessa kahden pienen lapsen kanssa, olen raskaana ,ja haluamme mennä naimisiin. Herra pääministeri, minulla on suuri suru ja ikävoin miestäni niin paljon, että nukumme yhdessä lasten kanssa. Me molemmat pidämme puhelimet kädessä ,jotta näkisimme toistemme kasvot koko yön videopuhelimen kautta.

Malaus, jonka on tehnyt kirjoittaja, on nimeltä “Apstrakti.”

Tapasin ensimmäistä kertaa mieheni kotini puutarhassa. Hän saapui eriväristen ruusujen kanssa. Sina aikana mieheni rakensi kastelukannuista valopatsaita. Hän on minun suuri rakkauteni, lapsilleni isä ja vanhempieni ylpeys. Miehestäni voisin kertoo, että hän on ahkera, lojaali ja taitava rakennusmies, puutarhuri ja tekee remonttitöitä. Kotimaassaan hän teki marmoritöitä.

Ensin elimme paratiisissa yhdessä onnesta hehkuen, ja sitten tuli se painajaispäivä tammikuussa, jolloin poliisit soittivat minulle kotiin, pyytäen päätöstä hallinto-oikeudesta noutamaan poliisiasemalta. Olimme stressaantuneita ja mietimme koko ajan, oliko valituspäätös myönteinen vai kielteinen. Uskoimme myönteiseen, mutta toisin kävi.

Mieheni riistettiin minulta pois äkkiarvaamatta ja pidätettiin. Ovi suljettiin kylmästi edestäni, ei ollut mahdollisuutta sanoa mitään ,edes hyvästellä, ensimmäisessä paikassa, jossa hänet pidätettiin. Ei minkäänlaista yhteyttä pyynnöistä huolimatta. Olimme järkyttyneitä ja ajattelimme, että jos karkotus toteutuu, se on palautus Irakiin ja kuolemaan. Irakista on tullut julkisuuteen pyyntö, että irakilaisia ei enää palautettaisi sinne. Silti Suomi lähettää sinne ihmisiä hengenvaaraan.

Herra Pääministeri, miten tällainen kohtelu on mahdollista Suomessa ,joka kutsuu itseään oikeusvaltioksi? Mitä on tapahtunut Suomelle? Muistatte varmasti hyvin, herra pääministeri, vuonna 2015 lupasitte turvapaikanhakijoille oman kotinne. Olen oppinut ikävällä tavalla, mitä tuntuu olla muslimi Suomessa. Heitä kohdellaan eläimellisesti siitä huolimatta, että monet heistä ovat traumatisoituneita ja elävät pelossa, Suomessakin ja suomalaisten viranomaisten luona. Ei pelkästään turvapaikkahakijoita, mutta myös suomalaisia naisia jotka joutuvat jättämään kotimaansa, jos perhe on pidettävä yhdessä.

Tämä on ihan järjetöntä, mitä meidän perheemme, minä, kaksi pientä lasta ja vanhemmat, kokevat nyt. Näiden ihmisten kaltoinkohtelu ja turvapaikan hakijoiden epäinhimillinen kohtelu Suomessa on loputtava. Pyydän Teitä, herra pääministeri, lopettamaan tämän hulluuden.

Vetoan Teihin: Haluan mieheni takaisin kotiin

ZT

Katso myös:

Leave a Reply