Kirje Suomelle viharikoksesta*

by , under Pakistani family

Hyvä Suomi, 

Perheemme koki Vantaalla 23.2, kauhean rikoksen, kun kolme nuorta lähestyi miestäni  yöllä pyytäen savuketta. Mieheni on hyvä ja rakastettava ihminen- jos kysyt häneltä savuketta, hän antaa kaksi. Mutta nämä kolme nuorta näyttivät alaikäisiltä. 

Mieheni pyysi henkilöllisyystodistusta. Yksi nuorista vastasi, että hän oli 19-vuotias.

Kääntyessään ja muutaman askeleen astuttuaan, hänen kimppuunsa hyökättiin raakalaismaisesti  veitsellä, kirveellä ja jollakin terävällä esineellä.  Ilman sen tarkempia yksityiskohtia, voin kertoa. että tikkien poisto kesti yli kahdestakymmenestä haavasta neljä tunti. Miehelläni on kaksikertainen kallonmurtuma, ja  hänelle on tehty useita leikkauksia.


 

Lue koko juttu tästä.

Mieheni haluaa tehdä kaiken mahdollisen, että tämä ei toistuisi koskaan. Mieheni ja minä olemme vakuuttuneita siitä, että tämä raaka teko oli viharikos. Me olemme muslimeja ja pakistanilaisia, eli näkyvä vähemmistö Suomessa. Miksi kukaan tekisi niin paljon ruumiillista vahinkoa, jos uhrin etninen tausta ei olisi syy, ja epäillyt vihan sokaisemia?

Lisäksi sellaiset rikokset, jonka mieheni joutui ottamaan vastaan,ovat hyvin harvinaisia Suomessa.

Jos se mitä tapahtui ei ole viharikos, on kysyttävä miksi. Ovatko lait, jotka määrittelevät viharikoksen, tarpeeksi hyviä ja puolustavatko ne kaltaistani maahanmuuttajaa hyökkäyksiltä tulevaisuudessa? Meidän ei pitää perääntyä tällaisten rikosten edessä. Pelkäävätkö viranomaiset, että Suomi-kuva kärsii, jos tapahtunut on viharikos?

Poliisi ei ole vielä kertonut meille rikoksen motiivia

Poliisi voi päätellä, että rasismi ei ole tekijä tässä rikoksessa, mutta millaista viestiä se lähettää tuleville hyökkääjille ja tuleville uhreille? On tärkeää, että epäillyt saavat maksimaalisen rangaistuksen siitä, mitä he tekivät, niin että rikolliset ajattelevat kahdesti. .

On itsestään selvää, että tapaus on horjuttanut luottamusta Suomeen maana, jossa kaikki voivat elää rauhassa eikä tarvitse pelätä turvallisuuden puolesta.

Toinen asia, joka on surullista, on, että monikaan ei näytä välittävän tästä rikoksesta. Helsingin Sanomat, Yle ja muu media antavat ymmärtää täysin kritiikittömästi, että kyseessä ei ollut viharikos

. Myös poliitikot ovat hiljaa, eivätkä ymmärrä, miten tapahtunut vaikuttaa erilaisiin maahanmuuttajayhteisöihinkin, eniten muslimeihin. Joudumme muuttamaan pois, koska alueellamme ei ole hyvä ja turvallista elää. Kuulemme vain hiljaisuutta.

On hyvin kyseenalaista, että uhri joutuu perustelemaan ja puolustamaan kantaansa, että kyseessä on viharikos.

Kunniottaen,

Pakistanilainen perhe


Lue kirje englannin kielellä tästä.

Suomen lainsäädäntö ei määrittele erikseen viharikoksen käsitettä. Viharikoksella tarkoitetaan yleisesti henkilöä, ryhmää, jonkun omaisuutta, instituutiota tai näiden edustajaa kohtaan tehtyä rikosta, jonka motiivina ovat ennakkoluulot tai vihamielisyys uhrin oletettua tai todellista etnistä tai kansallista taustaa, uskonnollista vakaumusta tai elämänkatsomusta, seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä, sukupuolen ilmaisua tai vammaisuutta kohtaan. Lue lisää tästä.

 

  1. PS voter

    Olen siitä samaa mieltä, että tämän rikoksen tekijät ansaitsevat mitä ilmeisemmin ankaran rangaistuksen, mutta sen pitää silti perustua tosiasioihin, eikä luuloihin. On syytä olettaa, että tässä tapauksessa ei ole ollut viharikosmotiivia ainakin kahdesta eri syystä:

    1) Poliisi on kiistänyt viharikosmotiivin ja kertonut taustalla olevan toisen motiivin. Motiivi selvinnee viimeistään oikeudenkäynnissä.

    2) Murha.info-saitilla olevassa keskustelussa on mainittu teosta epäiltyjen nimet ja Facebook-profiilit. Näillä epäillyillä on Facebook-profiileissaan ystävinä maahanmuuttajataustaisia ja myös muslimitaustaisia henkilöitä.