Kati van der Hoeven-Lepistö: HYLÄTTY!

by , under Kati van der Hoeven-Lepistö

Kati van der Hoeven-Lepistö

Hylkääminen, yksi elämän vaikeimmista asioista kuulla ja hyväksyä. Me kaikki olemme varmasti kohdanneet elämässämme hylätyksi tulon tunteen ja sen mukanaan tuoman kivun. Katkera kipu, mikä saa tuntemaan olon ulkopuoliseksi. Joillekin hyvin onnekkaille meistä hylätyksi olon tunne, on lähin, mitä koemme syrjinnäksi tulon tunteesta.

Näyttökuva 2015-4-30 kello 21.01.35

Niin pahalta kuin hylkääminen tuntuukin, sillä on hyvin tärkeä rooli elämässämme, koska se kasvattaa luonnetta. Se on suuri opettaja, mikä ei kerro, kuka tai mikä sinun pitäisi olla, vaan voit päättää itse, kuka tai mitä haluat olla. Hylkääminen on sinun ja unelmiesi välissä. Se ei koskaan tappele vastaan. Sinun tarvitsee vain tuijottaa sitä silmiin ja jatkaa matkaa.

Se ei ollut helppoa, kun työskentelin mallina Milanossa ja myöhemmin Los Angelesissa. Työhönottohaastattelut olivat aina täynnä kauniita tyttöjä. Se ei TODELLAKAAN ollut helppoa. Minut hylättiin keskimäärin yhdeksän kertaa päivässä. Se oli aivan normaalia mallin elämää, hylätyksi tuleminen. Se joko vahvistaa tai ajaa maitojunalla kotiin. Minun tapauksessa jokainen hylkääminen vain vahvisti minua. Se sai minut ymmärtämään, että ainoa hylkääminen, mitä minun pitäisi pelätä, on omani.

Kukaan muu ei voi kieltää sinulta onnea paitsi ihan sinä itse. Ainut hylkääminen siis, mitä sinun on aiheellista pelätä, on omasi!!

On olemassa kymmeniä lainauksia ja sanontoja, jotka liittyvät hylkäämiseen. Valitse yksi, mikä sopii hyvin sinuun tai tilanteeseesi, laita hymy huulille ja yritä uudelleen. Vakaumuksella. Aina ole varma, että tällä kertaa onnistut.

Oletko koskaan ajatellut, miltä tuntuu olla se, joka joutuu päättämään sen hylkäämisen? Olen palkannut avustajia nyt kaksikymmentä vuotta ja voin kertoa, että se tuntuu yhtä kamalalta kertoa jollekin, että kiitos mutta ei kiitos, kuin se on kuulla! Varsinkin, kun kyseessä on todella mukava henkilö ja hän olisi niin hyvä tähän työhön. Joten älä koskaan ajattele, että hylkääminen merkitsisi sitä, että et ole tarpeeksi hyvä. Se saattaa riippua pelkästään olosuhteista. Ole määrätietoinen ja sitkeä, niin varmasti menestyt.

Olen ymmärtänyt, että monesti hylkääminen vain ohjasi minut johonkin parempaan. Se ei ehkä tapahtunut heti, enkä ymmärtänyt miksi minut hyljättiin, mutta nyt kun ajattelen menneitä, tuntuu, että jokainen hylkäys oli siunaus.

Tänä päivänä tulen edelleen hylätyksi! Ehkä en yhdeksää kertaa päivässä, mutta silti joka yhdeksäs kerta kymmenestä minut hylätään. Paitsi, kun olen ostamassa jotain. Silloin, kun olen jakamassa rahaa, en jostain kumman syystä tule koskaan hylätyksi. Koska olen halvaantunut, enkä pysty puhumaan, kohtaan paljon ennakkoluuloja. Ihmiset ajattelevat; mitä hyötyä tuollaisesta voi olla yhteiskunnalle. Ihan oikeasti, monet ihmiset ajattelevat näin ja että syön vain veromarkkoja, mutta en välitä.

Eihän he tee sitä tahallaan tai ollakseen ilkeitä. He eivät vain tiedä faktoja ja miten kohdata joku kuten minä tai joku, joka on hieman erilainen ja ymmärrän, että se on pelottava epämukava tilanne. No voin tsempata ihmisiä paremmin kuin kukaan muu vain pelkällä sängystä nousemisella ja yrittämällä jälleen uudelleen. Nämä kortit minulle on jaettu ja otan niistä kaiken irti. Voisin olla täysin lyöty, mutta EI! Vain yksi este lisää ei sen kummempaa.

Loistava joululahjaidea ja innostukseksi toimistoon: https://twitter.com/kati_lepisto/status/531136663767228416

Kati

Muita kiinnostavia blogeja; http://katilepisto.fi/2014/04/29-asenne/#more-776

Voit seurata Kati ja Katin blogi kautta: RSS-syöte, Facebook (https://fi-fi.facebook.com/pages/Kati-Lepist%C3%B6/458109784249191) Twitter (https://twitter.com/kati_lepisto) LinkedIn (http://fi.linkedin.com/pub/kati-lepist%C3%B6/5b/41/433) Google (https://plus.google.com/105557880320889540819/posts)

lkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.

Read blog post in English here.