Jorma Härkönen: Ulkomaalaissyntyisten puolisot hyvin huolissaan Suomen rasistisesta ilmapiiristä

by , under Jorma Härkönen

Jorma Härkönen

Seurasin eilen erästä nettikeskustelua, joka alkoi kysymyksellä, että oletteko kuulleet, että nykyään moni suomalainen ei halua tuoda ulkomaalaista puolisoaan Suomeen asumaan tai edes käymään, koska pelkää jatkuvien rasististen kommenttien loukkaavan häntä. Tästä syntyi pitkä ketju, joka oli kyllä varsin surullista luettavaa. Vaikka me monet ja minäkin toki jaksamme yhä uskoa siihen, että töykeästi, törkeästi ja rasistisesti käyttäytyvät ovat kuitenkin vain vähemmistö, niin silti keskustelijoiden omakohtaisten kokemusten kautta syntyvä kuva on suureksi häpeäksi isänmaallemme, tällä Suomelle.

Näyttökuva 2015-3-23 kello 21.01.19

Aivan erityisen poikkeava ja vastenmielinen piirre suomalaisessa katurasismissa on eräiden ihmisten törkeys ”toisen värisiä” lapsia kohtaan, mikä on jo täysin anteeksiantamatonta. Sen verran monta kokemusta tästäkin asiasta kerrottiin, että ei voi kuin uskoa ja pyörittää päätään. Kuvitelkaa nyt: aikuinen ihminen solvaa kadulla, liikennevälineessä tai missä vaan LASTA haukkumalla mutiaiseksi, huoran pennuksi tai toivottamalla apinaa menemään Afrikkaan. Tai sanomalla, että tuollaisten ei pitäisi täällä Suomessa olla.Teini-ikäisiä tyttöjä miehet uhkailevat raiskauksilla tai solvaavat muuten. Minkälaiseen barbariaan me olemme vajoamassa? Kun perisuomalainen töykeys, tylyys ja julmuus (sekä usein humalatila) yhdistyvät rasismiin, niin inhimillisyys ja edes alkeellisimmat käytöstavat ovat täydellisesti hukassa.

Yhä useampi noista mainitun ketjun keskustelijoista oli Suomen kasvaneen ja jo ulkomailla kyseenalaista mainetta saaneen rasistisuuden vuoksi jo hylännyt paluumuuttoaikeet sikseen ja osa taas hyvin vakavissaan pohti muuttoa pois tästä ahdistavasta ilmapiiristä. Heillä on jokapäiväinen huoli ja tuska siitä, mitä heidän lapsilleen tuolla kadulla sanotaan ja kuinka heitä kohdellaan. He joutuvat koko elämänsä täällä vakuuttelemaan omaa oikeuttaan elää ja asua Suomessa ja osa on hyvinkin lohduttomia. Osa miettii, pitääkö jättää työ, että voi suojella lapsiaan ja saattaa heitä esim. kouluun ja harrastuksiin. Jollekin oli naapurin rouva vihjannut, että kannattaa katsella kakaroidensa tekemisiä, sillä rouvan mies on vieläkin pahempi rasisti kuin hän itse. Miltä teistä itsestänne tuntuisi elää tuollaisen ilmapiirin keskellä?

Te, jotka olette poliittisen vaikutusvaltanne kautta tai muutoin,  näitä asenteita ja ilmapiiriä vuosikausia lietsoneet, oletteko nyt tyytyväisiä? Tuntuuko hyvältä?

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.

 

 

  1. Yossie

    Järkyttävää kiihotusta kansanryhmää vastaan! Ei voi syyllistää suomalaisia muutamien yksilöiden teoista! Eikä todellakaan voi vaatia suomalaisia irtautumaan tällaisesta käytöksestä, koska ei pidä pyytää anteeksi tekoja joita ei olla itse tehty. Miksi Migrant Tales julkaisee tällaista kansanryhmää syyllistävää vihapuhetta?!?