Huhtasaari, Sarvamaa ja Virkkunen: Saavatko ihmiset hukkua Välimerellä?

by , under Enrique Tessieri

TÄMÄ KIRJOITUS ON PÄIVITETTY

Kolme suomalaista MEPejä, perussuomalainen Laura Huhtasaari, kokoomuslais Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen äänestivät 24.10. vastaan EU:n pelastus operaation puolesta Välimerelle. Europarlamentin äänestyksessä ehdotus hävisi niukasti, 290 vastaan 288 puolesta.

Huhtasaaren, Sarvamaan ja Virkkusen kanta on valitettava ja on osoitus kuinka EU on valinut kuoleman elämän puolesta. Missä on näiden poliiikkojen ihmisyys?

Kiitos Sirpla Pietikäinen, Eero Heinaluoma ja Mauri Pekkarinen kun äänestitte pelastus operataation puolesta. Seuraavat MEPit eivät äännestäneet: Ville Niinisto, Heidi Hautala, Miapetra Kumpula-Natri, Silvia Modig, Elsi Katainen, Nils Tovalds ja Teuvo Hakkarainen .

Vain 3 ääntä olisi tarvittu lisää.

Nämä MEPit äännistivät vastaan EU:n pelastus operaation puolesta Välimerelle. Kuva: European Parliament.

Keskustelin lyhesti MEP Virkkusen kanssa toukokussa miksi hän oli “erimieltä” Alma Median vaalikonen seuraavan väitteen kanssa: “EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset.”

Hän ei vastanut seuraavan kysymksen:

Virkkunen on näyttää oleva sitä mieltä, että ihmiset on aina autettava mutta pitää rangaistaa salakuljettajat, eli ihmisiä saa kuollaa prosessissa.

Kuinka monta ihmiset pitää kuola Välimerellä ennen kun EU pystyy tekemään salakuljetus kannatamaton? Kuukausia? Vuosia? Tai ei koskaan?

See the original post here.

Tänä vuonna on hukkunut yli 1000 ihmistä Välimerellä. United for Intercultural Action on vuodesta 1993 dokumentoinu “yli 36 570” kuolematapauksia kun ihmiset ovat pyrkineet Eurooppaan.