Helsingin Sanomat: Perussuomalaisehdokkaan vaalimainos huijaa moskeijatyömaalla

by , under All categories, Enrique

Comment: Here is an example of how the True Finns fuel xenophobia and resort to hit-below-the-belt tacticts to give their racist views legitimacy.They placed a large sign in front of a construction site stating that mosques will be built, according to Helsingin Sanomat. The daily reports that if you follow the link on the poster it will take you to the True Finns candidate Juhani Mönkkönen’s website.

The poster shows how the True Finns try to blow more hot air into their election bubble. Do you think that if a new poll showed the True Finns’ following fell by two percentage points we’d see a Titanic-type stampede for the lifeboats?

Do you agree?

_________________________

Skanskan työmaalle Herttoniemenrantaan on ilmestynyt kyltti, jonka mukaan alueelle tulee moskeija. Oikeasti alueelle rakennetaan asuintaloja.

Helsingissä ohikulkijoiden huomiota ovat kiinnittäneet rakennustyömaakyltit, jotka väittävät, että paikalle rakennetaan moskeija. Todellisuudessa kyse ei ole moskeijatyömaasta.

Esimerkiksi Niittaajankatu 12:ssa Herttoniemenrannassa Skanska rakentaa asuintaloja, vaikka työmaakyltin mukaan tontille nousee Herttoniemen moskeija. Kylttejä on ilmestynyt viikonlopun aikana eri puolille Helsinkiä. HS:n tietojen mukaan vastaavat kyltit on pystytetty ainakin Kamppiin ja Lauttasaareen.

Kylttien pystyttämiselle ei ole pyydetty maanomistajan lupaa.

Kyltit näyttävät aidoilta työmaatauluilta, sillä niissä kerrotaan muun muassa arkkitehtitoimiston nimi ja sähköurakoitsija. Esimerkiksi moskeijan rakennesuunnittelun tekijäksi mainitaan LCC Engineering Ltd. Rakennuttajan kohdalla on arabiankielistä tekstiä.

Urakkakohteesta luvataan lisätietoa verkko-osoitteessa Helsinki2020.fi, joka vie perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaan, diplomi-insinööri Juhani Mönkkösen, 30, vaalisivulle. Sivulla Mönkkönen muun muassa kertoo, että maahanmuuttoa ei voi perua, siksi seurauksia pitää miettiä etukäteen.

Sivuilla on myös Helsingin metrokartta, jossa pysäkinnimet on kirjoitettu arabiaksi. Samaa tyyliä edustaa kuva kerrostalorapun nimitaulusta, jossa Korhosten ja Johanssonien sijaan on arabialaisia nimiä. Nimitaulusta tehtyjä julisteita on levitetty ainakin Vuosaaressa, muun muassa kerrostalojen ulko-oviin.

Mönkkönen on ehdolla Helsingistä.

Mönkkönen arvioi kylttejä olevan eri puolilla Helsinkiä noin kymmenkunta.

“Tällä ollaan haluttu herättää keskustelua, että jos tehdään päätöksiä maahanmuutosta, se muuttaa yhteiskuntaa pysyvästi. Minulla ei ole mitään islamin uskoa vastaan. Haluan vain herättää keskustelua, mikä suomalaisille on hyväksi”, Mönkkönen kertoo puhelimitse.

Mönkkönen ei suoraan vastaa, kuuluvatko kyltit hänen kampanjaansa, vaikka hän niistä tietoinen onkin.

“Mikä nyt on kampanjaa ja mikä ei. Hyvä kysymys. Sitä voi ostaa virallista kampanjaa tai muilla keinoin herättää huomioita. Kaikki, mikä ohjaa ihmisiä mun vaalisivuille, on hyväksi. Olen rohkaissut tähän.”

Hän ei myöskään kerro, kuka kyltit on pysyttänyt.

Lupaa mainosten pystyttämiselle ei ole. Esimerkiksi Skanska aikoo tänään poistaa Niittaajankadulla olevan kyltin työmaansa kupeesta.

“Se on sinne laitettu ilman asianmukaista lupaa. Ja vaikka olisikin lupaa kysytty, sitä ei olisi tullut”, kertoo johtaja Markus Heino Skanska Kodeista.

Myös perussuomalaisten Helsingin piirin puheenjohtaja Arto Välikangas oudoksuu mainoksia.

“Vaikea vielä sanoa mitään, kun en ole kylttejä nähnyt. Tämä oli minulle uusi asia. Mutta en hyväksy, että mainoksia pystytetään toisen maalle ilman lupaa. Enkä sitä, että mainos väärennetään näyttämään viralliselta kyltiltä”, Välikangas linjaa.

Hän aikoo kysyä asiasta Mönkköseltä.

Mönkkönen itse ei koe luvattomia mainoksia ongelmana.

“Kaikki mikä tukee keskustelua on hyväksi. Ja kieltämättä tämä tukee keskustelua. Tuen kaikkea aktiivisuutta.”

  1. JusticeDemon

    These plaques clearly infringe subsection 4 of section 5 of the Candidate Election Finances Act, so this is not a particularly auspicious start to the candidate’s election campaigning.

  2. JusticeDemon

    This is a new law with no practical examples of application as yet. Candidates must declare their election finances, and it is hardly credible that these plaques could have been created at no expense. If the State auditors are not satisfied with a declaration of election finances, then they may compel compliance on pain of a fine. This recent episode already represents an irregularity in campaign financing that the auditors would have to examine.