Apu 1992: Onko Suomessa rotuvihaa?

by , under Enrique

MT kommentti: Tämä pakina julkaistiin Apu-lehdessä vuonna 1992. Samat kysymykset joita esitetään tässä kirjoituksessa, voidaan tehdä tänään.  Silloin asui noin 37 000 maahanmuuttajia. Tänään niitä on 195 511. 

_______

Olisiko mahdollista, että Suomessa toistuisivat samankaltaiset rotuvihatapahtumat, jotka koettelevat Saksaa ja Ruotsia? 

Image1-26_edited-1

Tämä kysymys, joka ahdistaa monia tai voi vaihtoehtoisesti jopa rohkaista eräitä samaan toimintaan.

Suomessa on vielä suhteellisen pieni ulkomaalais- ja pakolaismäärä. Vaikka tällä hetkellä Suomessa on vain   37 000 ulkomaalaisia, luku on kuitenkin kaksinkertaistunut kahdeksankymmentäluvun puolivälin jälkeen.

Jotkut uskovat, etteivät samat kauhun kuviot, jotka näimme Länsi-Euroopassa, voi toistua Suomessa, koska Suomen valtio ja kansallisidentiteetti on vielä hyvin nuori verrattuna näihin maihin, saattaa Suomen olla helpompi oppia hyväksymään ihmisiä eri rodusta ja kulttuureista.

***

Väistämätön tosiasia on, että ulkomaalaisten määrä Suomessa kasvaa sekä tulevan EY-jäsenyyden että koko Itä-Euroopan taloudellisten ja poliittisten ongelmien vuoksi.

On selvä, että samoihin aikoihin kun ulkomaalaisten ja pakolaisten määrä lisääntyy, myös lama on kärjistänyt mielipiteitä näitä ryhmiä kohtaan.

Esimerkkejä on jo saatu siitä että olemme menossa huonompaan suuntaan ja muukalaisviha on valitettavasti kasvamassa.

Vaikka uskonkin pienen vähemmistön saaneen paljon pahaa aikaan mielipiteillään ja käytöksellään, voi hyvin kysyä mitä viranomaiset ovat tekemässä, ettei Suomessa toistuisi se mikä on tapahtumassa Ruotsissa ja Saksassa.

***

Suomen pakolais- ja ulkomaalaispolitiikka ovat vielä niin vaipoissa, ettei valtio ole harkinnut vakavasti millä tavalla tämä maa voisi tulevaisuudessa hyötyä näiden ihmisten ammattitaidosta ja tietämyksestä.

Julkisuudessa on pääasiassa keskusteltu siitä kuinka tulokkaat käyttävät verovarojamme.

Uskon Suomen intressissä olevan ottaa tulevaisuudessa vastaan enemmän ulkomaalaisia ja pakolaisia, samoin kuin tarvitsemme lisää ulkomaalaisten sijoituksia tähän maahan.

On valheellista uskotella, etteikö tämä prosessi tulisi olemaan vaikea. Tämä ei tarkoita pelkästään muutoksia ihmisten asenteissa, vaan myös lainsäädännön puolella.

Ei ole montakaan vuotta siitä kun Suomen ulkomaalaiskeskuksen viranomaiset puolustelivat tiukkaa linjaansa vetoamalla siihen, että monet maahan yrittävät ulkomaalaiset olisivat potentiaalisia rikollisia ja terroristeja.

Onneksi tällää alueella on tapahtunut edistystä!

 1. Brave

  Klay,
  change ur name to i am jealous, it fits u so perfectly.

  What now? Enrique is handsome and that makes a wake up in ur jealous character?

  What about you?
  Kaly you look like a fat old LIZARD plus 20 kg?
  Laugh at ur root