Anna María Gutiérrez Sorainen: Huivipäisen tytön kouluvuoden päättäjäiset

by , under Anna María Gutiérrez Sorainen

Anna María Gutiérrez Sorainen*

Luin lohjalaisten ryhmästä silminäkijän kertomuksen siitä, kuinka ryhmä nuoria oli kannustamassa kahden nuorten naisen tappelua Lohjan keskustan Laurinkadulla tänään keskiviikkona! Toisella oli pitkät hiukset ja tummaihoisella oli huivi.

Näyttökuva 2015-5-27 kello 22.00.14

Silminnäkijän mukaan olisivat tappelun syyt mitä tahansa, se oli väärin, paitsi tappelun katsominen toimettomana, myös se, että kun toinen tappelun osapuoli pyrkii pois paikaltaan, kuten tumma tyttö teki, ei ole oikein, että toinen osapuoli lähtee repimään taas poislähtevää.

Taustalla muut nuoret nauroivat  ja kannustivat pitkähiuksista tyttöä. Tumma tyttö meni nurkan taakse yksin ja iso ryhmä jäi toisen tytön luokse. Neekerittely ja halveksivat sanat raikuivat.

Luin epäuskoisena, mutta toinen ohikulkija, joka oli jututtanut nuoria vahvisti kertomuksen. On surullista, jos nuoriso ratkaisee pulminsa nyrkein eikä keskustelemalla. Kertoo jotakin koulun ilmapiiristä, jos toinen tyttö jää yksin murheensa kanssa.

Toivottavasti aikuiset nyt keskustelevat nuorten kanssa siitä, mitä on oikein ja väärin. Sanotaan, että joukossa tyhmyys tiivistyy, mutta selittääkö tyhmyys kaikki väärät teot? Toivon mukaan muissa Lohjan kouluissa jokaikisen lapsen kouluvuosi päättyy iloisesti eikä katkeruuden kyyneliin.

*Kansalaisaktivisti, entinen kunnanvaltuutettu, espanjan kielen opettaja, kääntäjä ja tulkki, blogisti, neljän lapsen äiti, Suomen kansalainen.

Alkuperäisen blogikirjoituksen voi lukea tästä.

Tämä blogikirjoitus julkaistiin Migrant Talesissä luvalla.