“Anna hukkua”-lista on osoitus meidän yhteiskunnalisesta tilasta

by , under Enrique Tessieri

“Harmony makes small things grow. Lack of it makes big things decay.” 
― 
Sallust

Migrant Tales julkaisi vähän aikaan sitten listan “anna hukkua” -eurovaaliehdokkaista. Nämä ehdokkaat katsoivat, ettei ole EUn velvollisuus pelastaa siirtolaisia hukkumisvaaralta Välimerellä. Kolme näistä eurovaaliehdokkaista valittiin parlamenttiin 26.5.: Teuvo Hakkarainen ja Laura Huhtasaari perussuomalaisista sekä Henna Virkkunen kokoomuksesta. 

Alma Media vaalikoneen väitteessä 13 lukee: “EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset.”

Vaikka ei olekaan yllätys, että islamofobiset puolueet, kuten perussuomalaiset, olisivat “täysin eri mieltä” tai “eri mieltä” yllä mainittusta väitteestä, melkein kaikissa puolueissa oli eurovaaliehdokkaita, jotka olivat eri mieltä tai suhtautuivat neutraalisti väitteeseen numero 13. Virkkunen oli “eri mieltä” väitteestä.

Kaiken kaikkiaan, 36,3% (85/234) suomalaisista eurovaaliehdokkaista olivat täysin eri mieletä, eri mieltä tai neutraali väitteseen.

Se, että näin suuri määrä eurovaaliehdokkaista arvelee, ettei ole EU:n velvollisuus pelastaa ihmisiä hukkumisvaaralta Välimerellä – välittämättä politiista seurauksista – osoittaa, kuinka syvälle me yhteiskuntana olemme vajonneet omaan suohomme.

Holokausistakin tiesi suuri joukko ihmisiä, joista enin osa kuitenkin päätti sulkea silmänsä, olla  kuulematta toisten ihmisen kärsimyksistä: juutalaisten, romanien ja muiden vähemmistöjen, Natsi-Saksan vihollisien.

Virkkunen seisoo sanojensa takana ja lähetti seuraavat twitit:


Virkkunen ei koskaan vastannut tähän twiittiin: